29 Tem 2024

Zeytin Ağacı 2. sezon İncelemesi


Zeytin Ağacı'nın 2. sezon konusu kısaca şöyle: Ayvalık'ta yeni bir hayata başlayan Ada, Leyla ve Sevgi'nin karşısına yepyeni sorunlar çıkar. Ada, bir yanda bilim dünyasıyla, diğer yanda ailesinin geçmişiyle uğraşırken, Leyla ise yeni bir iş kurmaya çalışmaktadır.

Zeytin Ağacı; sekiz bölümden oluşan, Nuran Evren Şit’in senaryosunu yazdığı ve Burcu Alptekin’in yönettiği farklı bir yapımdı. Başrollerini Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz, Murat Boz, Rıza Kocaoğlu, Fırat Tanış Serkan Altunorak, Umut Kurt ve Füsun Demirel’in paylaştığı dizi; bir yolculuğun bu karakterlerin içlerinde saklı kalmış acıları ortaya çıkarmasına değinir.

İkinci sezonda diziye Aytaç Şaşmaz Diyar karakteriyle dahil oluyor. Diyar büyük bir sırla diziye renk katıyor


Birinci sezon ile ikinci sezon arasında benimde bir Aile Dizimi maceram oldu. Kesinlikle herkesin denemesini tavsiye ederim. Evet ikinci sezonunu iple çektiği Zeytin Ağacı sonunda yayınlandı. Bu sefer ir günde bitirmeden ağırdan alarak izledim. 2 yılın ardından Ada ve Toprak aşkı bir hızla devam ederken Sevgi'nin rahatsızlığı ise nüksetmiş ve Fiko ile sorunlar yaşamaktadır. Leyla ise doğumu beklemektedir. Kızlar bildiğiniz gibi kendi hayatlarında devam etmektedir. Tek fark artık Ada, Zaman Bey'den Aile Dizimin inceliklerini öğrenmektedir.

“Belki de aile dediğimiz onların devamı olmaktan çok onları sadece kabul etmektir. Olduğu gibi, oldukları yerde” 

İkinci sezon en iyisi Leyloş oldu. 


Sezon finaline baktığımızda yapımcıların Zeytin Ağacı için üçüncü sezonu da planladığını anlamak mümkün. 2. sezon ilk sezona göre biraz sönük kaldı. Çünkü konuda ziyade Ada'nın aşk hayatına fazla yer verilmiş. Bundan ziyade aile dizimi olaylarına daha fazla ön plana alınmalıydı. Son bölümlerde tekrara düşen dizinin yeni bir sezonda 3.sezonda neler olacağını açıkçası merak ediyorum. Umarım tekrara düşmeyen ve sorularımızın cevaplarını aldığımız bir 3. sezon gelir.