4 Nis 2024

Extraordinary Attorney Woo / Kore Dizisi



Yapımcılığını AStory, KT Studio Genie ve Nangman Crew'un ortaklaşa yaptığı 'Extraordinary Attorney Woo az miktarda romantizm, gizem ve politika içeren bir hukuk türü draması. Moon Ji Won tarafından yazılan ve Yoo In Shik tarafından yönetilen dizi, ilk olarak ENA kanalında yayınlandı ve Netflix tarafından uluslararası olarak görücüye çıktı.

Extraordinary Attorney Woo Konusu: 

Extraordinary Attorney Woo dizisinde, Woo Young Woo, 27 yaşındadır ve Asperger sendromu olarak adlandırılan bir otizm spektrum bozukluğuna sahiptir. 164'lük yüksek IQ'su, etkileyici hafızası ve yaratıcı düşünce becerileri sayesinde prestijli Seul Ulusal Üniversitesi'nden sınıfının en iyisi olarak mezun olur. Ardından ise avukat olarak büyük bir firmada çalışmaya başlar. Ancak söz konusu sosyal ilişkiler olduğunda kendini mücadele ederken bulur.

Extraordinary Attorney Karakterleri : 

Park Eun Bin
, Asperger sendromlu Woo Young Woo karakterini canlandırıyor. Daha önce Entertainer, Age of Youth, Age of Youth 2Father, I'll Take Care of You, Judge vs. Judge, Hot Stove LeagueCastaway Diva dizilernde izledim. Kore'nin en zeki avukatıdır. SNU'dan en iyi notlarla mezun olan ve ülkenin en iyi hukuk firmalarından biri olan Hanbada'da avukat olan 27 yaşındaki olağanüstü otizmli Woo Young Woo'yu konu alıyor. Başkalarıyla iletişim kurma konusundaki sınırlı becerisine rağmen, etkileyici hafızası ve parlak muhakeme becerileriyle meslektaşlarının kalbini hızla kazanırken, davaları çözüyor ve her seferinde adaleti öne çıkarıyor. Onu ve parçası olduğu ekibi merkezde tutan dizi, her bölümde yeni vakaları ve bunların sonuçlarıyla birlikte ele alınma şekillerini tanıtıyor.

Kang Tae Oh, Baekryong hukuk firmasında çalışan Lee Jun Ho rolünü canlandırıyor. Daha önce My First First Love, My First First Love 2, The Tale of Nokdu, Run On dizlerinde izledim. Şu sıra aktör askerlik hizmetini yapmaktadır. Dönüşü ve döneceği diziyi merakla bekliyoruz. Cazibesi ve kişiliği ile popülerdir ama bunun farkında değildir. Woo Young Woo'ya davaları çözmede yardım eden kişidir. Lee Jun Ho,  Hanbada'daki dava ekibinin bir üyesi ve Young Woo'ya en yakın kişidir. 


Jung Myung Seok ise kıdemli bir avukat ve Young Woo'nun akıl hocasıdır. Choi Soo Yeon ve Kwon Mi Wooda Young Woo ile aynı ekipte çaylak avukatlardır. Yardımcı kadrodaki hem deneyimli hem de çaylak diğer oyuncular arasında Jeon Bae Soo, Baek Ji Won, Jin Jyung, Joo Hyun Young ve Im Sung Jae yer alıyor. Her vakada pek çok tanıdık yüz vardı aslında ve eminim hepiniz memnun kalacaksınız.


Olay örgüsünün gelişimi doğası gereği epizodiktir, hemen hemen bağımsız bölümlerden oluşuyor. Arka planda gelişen,birkaç küçük ve sürekli olay örgüsü vardır. Giriş bölümü Young Woo'nun çocukluğuna ışık tutuyor ve onun 20'li yaşların sonundaki mevcut yaşamını anlatıyor. Young Woo'nun zekasıyla çözülen bir davayı ve mahkeme salonu savaşını görüyoruz. Konu sabit bir olay örgüsü olmadığından, her bölümdeki her vakada avukat olarak gelişimine ve onu çevreleyen farklı insanların gölgelerine tanık oluyoruz. Geçmişine dair bir gizem, işyerinde ve iş arkadaşları tarafından karşılanması, babası ve arkadaşıyla olan ilişkisi izlerken buluyoruz kendimizi. Bütün bunlar hikayenin bir parçası olarak geçsede aslında onun bu durumla nasıl baş ettiğinin detaylarını izliyoruz. Dizinin sonuna doğru hikâyesinin zirvesi ilginçti ama biraz acı vericiydi ama yine de çok iyi bir şekilde tamamlandı.

Az miktarda romantizme rağmen Eun Bin ve Jun Ho arasındaki kimya başlangıçta şaşırtıcıydı. Dönen giriş kapısındaki ilk buluşmaları ve her bölümdeki o noktadan sonraki takip, sevgi ve ilginin filizlenen ilişkisinde bariz bebek adımlarıydı. Rridiğim ritmik "dun-chak-chak". Young'ın sosyal becerilerde zorluk yaşayan otizimli bir kişi olması koşuluyla yapılabilecek en iyi şey bu. Aşık olduklarında bile her zaman sevgi dolu olmamaları gerekiyordu.  Ve bu konuda iki oyuncuda iyi iş çıkardı.


Extraordinary Attorney Woo  dizideki güzel şeylerden biri de, olayların yarattığı uyaranlara tepki olarak aklına bir fikir geldiğinde balinaların sudan dışarı atlaması ve saçlarının uçuşmasıydı. Young Woo'nun görünüşü de çok sevimliydi. Sade kesimli kısa saçları ve devasa yan çantalarıyla uyum sağlayan sade etekleri çok uyumluydu. Yazarın, ister kişisel ister profesyonel hayatı olsun, Young Woo'nun öğrenmesini sağlama ve kendisi için zor olduğunu düşündüğü şeylere uyum sağlama çabalarını sevdim.

Otizm spektrumuna sahip insanlar da diğerleri kadar özeldir ve onların yaptıkları şeyleri alıp ellerinden gelenin en iyisini öğrenebilirler. Sürekli sevgi ve onay aradığımız dünyada, otistik insanlar bizden biraz daha fazlasını talep eden kişilerdir ve empati kalpten kaydığında bu bir doğruluk hissidir. Yazarın Young Woo karakterini nasıl çizdiğini ve beslediğini ve dünyayı onun masumiyet gözlükleriyle görmemize izin vermesini seviyorum.

Albümü dinlemek için; TIKLA

Dramanın özünü yönlendiren temel aracın "sempati değil, empati" olduğuna inanıyorum. Otistik bir avukat olarak Young Woo gibi benzersiz olay örgüsüne rağmen, tüm gösterinin yeni unsurlar ve aksesuarlarla ne kadar basit ama etkili olduğunu sevdim. Dizi kesinlikle başarılı ve heyecanı tamamen karşıladığını duyurmaktan çok mutluyum. Bu sene ikinci sezonun geleceği bilgisi verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..