3 Nis 2024

The Forbidden Marriage / Kore Dizisi

The Forbidden Marriage, Joseon's Ban on Marriage" Chun Ji Hye'nin aynı adlı webtoon'una dayanmaktadır. MBC kanalında yayınlanan dizi 12 bölümden oluşuyor. 

The Forbidden Marriage Konusu:

Lee Heon, Joseon'un kralıdır. 7 yıl önce veliaht iken çok sevdiği eşi vefat etti. Bu güne kadar onun ölümünün üstesinden gelemedi. Son 7 yıldır kraliyet ailesi ve hükümet üyeleri Kral Lee Heon'u yeniden evlendirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Ülke ayrıca , kralın evlenmediği bu dönemde tüm bekar kadınların evlenmesini yasaklayan bir geumhonryung fermanı da uygulamaya koydu . İnsanlar evlilik yasağına öfkeli. Bir gün Kral Lee Heon, Ye So Rang adında bir kadının, kralın merhum eşinin ruhunun kraliyet sarayında var olduğunu iddia ettiğini duyar. Bu arada Ye So Rang bir dolandırıcıdır ve evlilik uyumu işaretlerini yorumladığını iddia eder. Tutuklandı ve Memur Lee Shin Won'un çalıştığı yere hapsedildi. İçinde bulunduğu durumdan kurtulmak için Lee Shin Won'un önünde bir ruh tarafından ele geçirilmiş gibi davranır. Hilesi sırasında Kral Lee Heon'un merhum eşinin ruhunun kraliyet sarayında var olduğundan bahseder. Daha sonra kralın huzuruna çıkarılır ve kral ona merhum karısının ruhunu gerçekten görüp göremediğini sorar. Hayatta kalmak için Ye So Rang, bedeni kralın merhum eşi tarafından ele geçirilmiş gibi davranır. Ye So Rang'ın yalanları büyüyor ve daha cüretkarlaşıyor. 

The Forbidden Marriage Karakterleri:

Kim Young Dae, Kral Lee Heon rolünü canlandırmaktadır. Daha önce Extraordinary YouWhen the Weather is FinePenthouses Sh**ting Stars dizilerinde izledim. 7 yıl önce veliaht prensken çok sevdiği eşi vefat eder ve bu ölümü atlatamaz. Bu olayın ardından ülkede evlenmeyi yasaklayan geumhonryung fermanını uygulamaya koyar. Bu sırada kraliyet ailesi ve hükümet üyeleri, Kral Lee Heon'u yeniden evlendirmeye çalışırlar ama başarılı olamazlar.

Park Joo Hyun, dizide dolandırıcı Ye So Rang karakterini canlandırmaktadır. Daha önce A Piece of Your Mind izledim.  Yaptıkları yüzünden tutuklanır ve memur Lee Shin Won'un çalıştığı yerde hapsedilir. Girdiği bu çıkmazdan kurtulabilmek için ise Lee Shin Won'un önünde bir ruh tarafından ele geçirilmiş gibi yapar. Bu sırada, Kral Lee Heon'un merhum karısının ruhunun kraliyet sarayında dolaştığını söyler. Böylece kralın önüne getirilir. Ancak hayatta kalmak için tekrar bir yalan söyler ve bu sefer vücudunun kralın merhum karısı tarafından ele geçirildiği yalanını uydurur.

The Forbidden Marriage pek çok komedi anının yer aldığı neşeli bir drama. Bunun geleneksel bir tarihi drama olmasını beklemeyin, aksi takdirde çok hayal kırıklığına uğrayabilir veya sinirlenebilirsiniz. Ancak çok fazla endişe duymadan eğlenceli bir şey arıyorsanız, bu dizi harika bir stres giderici. Dizinin %70'i eğlenceli, %15'i politik ve %15'i ciddi bir olay örgüsü olduğunu söyleyebilirim.

Hikaye şu şekilde özetlenebilir: Depresyondaki Kral, "Sıradan" bir kadın tarafından kandırılır, birbirlerine aşık olurlar ve daha sonra önlerine çıkan zorlukların üstesinden gelmek zorunda kalırlar. Yetenekli oyunculara, iyi  bir sete ve net sinematografiye sahip olmanın önemli noktalarını vurguluyor. Yardımcı oyuncular oldukça ilgi çekici ve makul miktarda ekran süresi/olay örgüsü süresine sahip olmalarına sevindirdi.

 “Goblin”, “Hotel Del Luna” ve “Sky Castle”a kısa göndermeler hoşuma gitti. Komik hikaye anlatımını tamamlayacak ilginç fon müziği ve ses parçaları var. Çıkma tavsiyeleri veren en sıra dışı kişiler olan yardımcı karakterleri Şef Hadım, Saray Leydisi Won ve Kraliyet Sekreteri dizinin mizah yönleri diyebilirim.

Kral ve So-rang arasındaki ilişki iyi bir tempodaydı, aralarındaki uyum gerçekten iyiydi ve inandırıcıydı. Romantizm ana başroller arasında güzel bir şekilde geliştirildi.  Kim Young Dae'nin oyunculuğunu kesinlikle çok iyiydi. Oyunculuklar sağlam ve yapım kalitesi fena değil. Kadın başrolün mükemmel, parlak bir cilde sahip olmadığı bir K-dramasını en son ne zaman izlediğimi hatırlamıyorum. 


SEO EUNKWANG (BTOB) "How Can I Forget You" EUNHA"Do You Know That" şarkıları benim dikaktimi çeken ostlar oldu.

Albümü dinlemek için; TIKLA

The Forbidden Marriage mükemmel değil ve en iyi senaryoya sahip olmayabilir. Ancak çok fazla kahkaha dolu anlar diziyi izlerken keyif veriyor. Bu nedenle güzel bir haftasonu çerezlik niyetine izleyebilirsiniz.

Dizi için puanım; 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..