5 Oca 2024

Shooting Stars / Kore Dizisi


Sh**ting Stars dizisi eğlence sektöründe, gökyüzündeki yıldızlara benzeyen ünlülerin ve onların parlamasını sağlayan perde arkasındaki insanların hikayesini konu alıyor. Yönetmenliğini "Find Me in Your Memory", "The Witch's Dinner" ve "Awaken" dizilerinin yönetmeni Lee Soo Hyun'un üstlendiği dizinin senaryosu senarist Choi Young Woo tarafından yazıldı. Dizi rom-com türündedir.

Dizinin sevdiğim başrolleri;

Kim Young Dae Star Force Entertainment bünyesinde bir top yıldız olan Gong Tae Sung rolünü canlandırıyor. Daha önce Extraordinary You,When the Weather is Fine, Penthouse,  The Penthouse 2, The Forbidden Marriage dizilerinde izledim.Çektiği bir sahne sayesinde Kore drama tarihinde efsane olarak anılmaktadır. Işıltılı bir görünüme ve insanları etkileyen bir auraya sahiptir. 10 yıldan fazla süredir herhangi bir skandala karışmamış olan A-listesinde bir ünlüdür. Ancak kibar ve herkesin beğendiği görünüşünün altında beklenmedik bir kişiliği gizlemektedir. 




Lee Sung Kyung, eğlence ajansının halkla ilişkiler ekibinin başı olan Oh Han Byul rolünü canlandırıyor. Daha önce  It's Ok, This is Love, Flower of the Queen, Cheese in the TrapDoctorsWeightlifting Fairy Kim Bok-JooAbout Time, Dr. Romantic 2, dizilerinde izledim. Sektörde doğal yeteneğiyle ün salmış birisidir. Halkı neyin etkileyeceğini bilmesinin yanı sıra ikna edici bir sese sahip. Lee Sung Kyun son yıllarda beğendiğim en iyi aktirstlerden biri olabilir. Çok fazla farklı karakterde izlediğim için olabilir
Dürüst olmak gerekirse bu dizinin konusu oldukça klişe, ünlü bir aktörün eskiden üniversiteden arkadaşı olan ajans çalışanlarına aşık olmasını anlatıyor. Star Force ajansında çok fazla sevgi ortaya çıkıyor ve hikaye oldukça tahmin edilebilir. Yine de bu dramayı seviyorum. Shooting Star dizisindeki çiftlerin harika bir kimyası var ve çok sevimliler.

Yazar ve yönetmenin eğlence dünyasındaki, özellikle de drama oyuncularının perde arkasını anlatma konusunda oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Bu dizideki oyuncuların görselleri çok iyi, mizahı da çok komik. Bir sürü aşk hikayesi var ama karmaşık ve sinir bozucu değil, hafif ve boş bir beyinle izlenebilecek hikayeler. Boş vakitlerimizde rahatlatan, şifa dramalarından biri olabilir.


Sanatçı skandallarının neden bu kadar hassas olduğunu şimdi anlamaya itiyor. Çünkü sadece sanatçıyı değil ajansta çalışan personeli de etkileyecek bir durum olduğunu gözler önüne seriyor. Bu drama aynı zamanda yöneticinin ve personelin sanatçıyı korumaya ne kadar adanmış olduğunu da gösteriyor. Bu diziden alınabilecek iyi şey, hayranlar ve oyuncuların işlerini sevenlerin ünlülerin de insan olduğunun, hata yapabileceklerinin, aşık olabileceklerinin ve sonunda sevdikleri kişiyle evlenebileceklerinin farkında olması gerektiği Sahiplenmene ve ihanete uğramış hissetmene gerek olmadığı. Fakat Güney Kore medyasını takip edenler bilir ki Netizenler yorumları diye bir gerçek var. Hele bir de bir hata yapmaya görsünler sektörden silinebilir o aktör veya aktrist. Bu nedenle bir şov dünyasının starları olduklarını unutmamak gerek.

Dizinin ostları;

Albümü dinlemek için TIKLA

Sondia & Vincent Blue "My Secret, My Everything" (그렇게 넌 나의 비밀이 되었고)  "Shooting Stars" - Nam Woo Hyun  (KYUHYUN) - 출국 "Departure from a Country"

Hiç zorlama hissetmeyen harika bir mizah. Tüm sağlıklı ilişkiler için büyük bir artı. Sonu çok tatlıydı ve hikayeyi güzel bir şekilde bitirdi. Haftasonu izlemek için keyifli bir çerezlik dizi. 

Dizi için puanım; 6,5/10

2 yorum:

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..