10 Oca 2024

The Glory 2 / Kore Dizisi

Alkışlanması gereken ilk şey oyuncular ve usta oyunculuklardır. Oyunculuk olmasaydı olay örgüsü potansiyeli kaybolan başka bir proje olarak sönüp giderdi. Kelimenin tam anlamıyla bu dramaya hayat, öfke ve ihtişam veriyorlar.

2. sezon olarak gösterinin hiçbir açıdan aşırıya kaçmaması veya yetersiz kalması övgüye değer. Bu bile tatmin edici bir nefes almanıza yetti. İlk sezonun ve fragmanın öngördüğü her şeyi karşılıyor. Hikayeyi tutarlı kılmak için zorlanan anlamsız olay örgüsü noktaları yok. Baştan sona düzgün bir şekilde dokunmuştu. Dramatiği mükemmel bir şekilde aktardılar. Yavaş yanmayı bozan gereksiz romantik kısımlar değildi. İlk sezondaki tüm bilgilere rağmen iniş çıkışlar yaşandı ve heyecan korundu. Eğer herhangi bir şey abartılmış olsaydı, bu gösteriye pek fazla yeniden izlenme değeri verilmezdi. Ancak yapımcılar işlerini ciddiye aldılar ve insanların buna geri dönüp iyi olan her şeyin zaferinde umut bulmalarını sağladılar.

İnsanlar tüm bu intikam planının ahlak dışı olduğu konusunda tartışabilirler, ancak biz dünyamızda adaletin çok sık gerçekleşmediğini, dünyanın çok adaletsiz olduğunu ve tanıdığımız insanlar, çevremizdeki insanlar ve bizim gibi insanlar kendilerini haksızlığa uğramış hissedebilirler. ama bundan olumlu bir ders olarak alabileceğimiz şey, hepimizin bir araya gelip çevremizdeki Dong Eun'lara destek vererek ve ihtiyaç duydukları zamanlarda arkadaş olarak onlara yardım etmemiz gerektiğidir. Elbette bunun ayrıntılı bir intikam planı olması gerekmiyor, ancak en küçük bir çaba bile çok işe yarayacaktır. Ve günün sonunda, etrafta olan şey ortaya çıkar. Yani birbirimizin desteğiyle ileriye doğru ilerliyoruz, aksi takdirde kendimizi er ya da geç bizi deli edecek bir noktada sıkışıp kalmış halde bulacağız.

Dizinin genel ve oyuncuları bilgileri için ilk sezon yazısından ulaşabilrisiniz; The Glory

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..