28 Oca 2024

Happiness / Kore Dizisi


Bu yapımın yönetmenliğini tüm zamanların en sevdiğim dizilerinden biri olan Stranger'ın yönetmeni Ahn Gil Ho üstleniyor. Konu, Han Sang Woon'un orijinal senaryosuna dayanmaktadır. Önceki çalışmaları arasında yalnızca orijinal ABD dizisinin iyi bir uyarlaması olan The Good Wife'ı gördüm. Dizi yakın gelecekte geçiyor ve Covid sonrasına gönderme yapıyor. Ana çekimler öncelikle Gyeonggi eyaletinin Okjeong şehrinde bulunan ve dizideki kurgusal Seyang Ormanı Le Ciel daireleri olarak kullanılan geniş Pyunhansang apartman kompleksinde çekilmiş.

Happiness Konusu:

Happiness, yakın gelecekte geçen ince psikolojik savaşı ve meydana gelen sınıf ayrımcılığını anlatıyor. Büyük şehirde yeni bir yüksek katlı apartman inşa edilmiştir. Apartman binasında farklı geçmişlere sahip sakinler yaşamaktadır. Yaklaşan kıyamet insanların dinmeyen susuzluktan muzdarip olduğu yeni bir tür bulaşıcı hastalık biçimine geldiğinde şehir dibe vurur. Salgın nedeniyle, yüksek katlı apartman mühürlenir. Apartman sakinleri, başkalarına karşı korku ve güvensizlik içindeyken hayatta kalmak için mücadele ederler.

Dizinin oyuncuları;

Han Hyo Joo dizide Yoon Sa -Bom  özel bir polis ekibinin üyesini canlandırmaktadır. Daha önce W: Two Worlds Apart, Dong Yi dizilerinde izledim. Kararlıdır ve kolayca, High Society, Hwarang, Strong Girl Bong-Soon, Our Blooming Youth dizilerinde izledim. Yeni dairesine taşınacağı için heyecanlıdır, ancak oraya taşınır taşınmaz bir krizle karşı karşıya kalır. Yoon Sae Bom'u oynayan Han Hyo Joo da en son 2016'da W'de göründükten sonra bu yıl televizyon ekranına geri dönüyor. Baş karakterler arasında  muhtemelen en sıra dışı olanı. Korkusuz, cüretkar, sokakta yaşayan ve otoriter yapılara veya sosyal yapılara aldırış etmeyen bu kadın, ne istediğini ve bunu nasıl başaracağını bilen bağımsız bir kadındır. Bazen kayıtsız ve ilgisiz görünebilir ama derinlerde doğru ile yanlış arasında net bir ayrım var. Derinden değer verdiği kişilere karşı güçlü bir koruma duygusuna sahiptir. Tüm bu nitelikler Han Hyo Joo tarafından muhteşem bir şekilde tasvir edilmiştir.

Park Hyung Sik dizide Jung Yi Hyun adında bir dedektiftir. Daha önce, Nine: 9 Times Time Travel, The HeirsWhat Happens to My Family?  Akıllı ve dürüsttür. Aynı liseden mezun olduğu Yoon Sae Bom'a karşı uzun süredir romantik duygular beslemektedir. Jung Yi Hyun, Yoon Sae  Bom'u ve diğer insanları korumak için mücadele eder. Oyunculuk söz konusu olduğunda, Mutluluğun parladığı yer burasıdır. Jung Yi Hyun'u askerlikten terhis olduktan sonra ilk kez diziye dönen Park Hyung Sik canlandırıyor. Onu en son Suits'te gördüğümden bu yana, aynı çocuksu çekiciliğini koruyor ve karakterlerinden beklediğimiz aklı başında, sakin ve mantıklı kişiliği yansıtıyor. İri fiziğinin yanı sıra, kesinlikle bir şiddet suçları dedektifine benziyor.

Bu iki karakter benim için bu dizinin en iyi kısmı. Mükemmel değiller, aslında ondan çok uzaklar. Ara sıra aldıkları felaket niteliğindeki kararlar mevcut. Ancak yine de önlerine çıkan tüm zorlukların ve tehlikelerin üstesinden gelmeleri için onları desteklemeden edemedim. Dinamikleri, aralarındaki her etkileşimin, hatta zaman zaman hareketsizliğin bile gerçekten izlemesi keyif verici olduğu en üst kalitededir.


Jo Woo Jin dizide  Tae-Se ok karakterini canlandırıyor. Daha önce Empress Ki, Medical Top Team, Squad 38, Chicago Typewriter dizilerinde izledim Bir yarbaydır ve sağlık hizmeti komutanlığına aittir. Bulaşıcı hastalık salgınının anahtarı ondadır. Varlığıyla bu diziyi şereflendirmesi biz izleyiciler için gerçekten bir lütuf. Son derece gri ve katmanlı Han Tae Seok'un rolü abartısız incelikli performansı, dramayı daha da yükseltmek için karaktere hayat veriyor. 


Karakterlerin çoğunluğu ilginç ve alışılmışın dışında, bu da dizinin cazibesinin bir parçası. Üç başrol oyuncusunu ve bazı yardımcı karakterleri, özellikle de küçük bir kızı sevmeye başladım. Yardımcı karakterlerin çoğu ekran süresinden ve hikaye akışından adil payını alıyor. 

Happiness dizi başlığın aksine bu, gökkuşağı, güneş ışığı ve sıcak gülümsemeler ve neşeli kahkahalarla dolu bir sürü mutlu insanla dolu, pofuduk bir dram/rom-com değil.  İlk bakışta hikaye mutluluğun antitezi gibi görünüyor ama göründüğünden çok daha fazlası var. Benim "mutluluk" yorumum, değer verdiğiniz şeyleri ve çok sevdiklerinizi elinizden almakla tehdit eden kaosun ortasında sahip olduğunuz şeylere değer vermektir. 

Dikkat, bundan sonrası spolier içerir!

Happiness dizisinde yetkililer tarafından "Delilik Salgını" olarak adlandırılan zombi salgını sırasında kendilerini yepyeni apartman komplekslerinde tecrit altında bulan bir çifte odaklanıyor. Olay örgüsünün merkezinde, bu iki kişinin, zombi krizinin kontrol altına alınmasında orduyu ve tıbbi araştırmacıların salgına çare bulma çabalarını koordine eden, çok gizemli biri tarafından yönetilen, şaibeli bir devlet kurumu olan Afet ve Kriz Müdahale Merkezi ile nasıl çalıştığı yer alıyor. .

Yaklaşan kıyamet karşısında insan doğasının en iyi ve en kötü yönlerine ilişkin karakter incelemesine ek olarak anlatı, sosyal yorum unsurları da içeriyor ve özellikle toplumlar arasındaki sınıf ayrımları aracılığıyla, son derece hiyerarşik bir toplumun biraz hicivli bir tasvirini sunuyor. Üst katlarda yaşayan varlıklı mülk sahipleri ve alt katlarda kiralık konutlarda yaşayan genel halk gibi Kıyametvari distopya ve üst düzey yozlaşma temalarının yanı sıra çocukluktaki bağlantı, sözleşmeli evlilik ve arkadaşlarla  sevgililer arasındaki kinayelerin hepsi bu dizide mevcut. 

Orta bütçeli bir dizi gibi görünen yapım değerleri, tasarım ve kalite açısından büyük bir şikayetim yok. Dövüş koreografisi oldukça etkileyici, aksiyon sahnelerinde askeri unsurların varlığı ve ateşli silah kullanımı da öyle. Zombilerin kan ve vahşet dahil makyajı iyi işlenmiş görünüyor. Hikayenin çoğu apartman kompleksinde geçtiğinden, ülke çapında ve aynı zamanda dünya çapında meydana geldiği iddia edilen salgının ölçeğine dair bir fikir yok. Bu, Train to Busan'daki veya bilge-zombi füzyonu Kingdom'daki sahneler gibi zombi kılığına giren ve her yerde isyan çıkaran çok sayıda figüran olmadığı anlamına geliyor.

Genel olarak hikayenin sunuluş şeklinden oldukça memnunum. Olay örgüsünün gelişimi ve ilerleme hızı, olayların doğrusal bir şekilde sıralanması ve zaman çizelgesinde minimum kesinti, yani arka hikayelerin aşırı geri dönüşlerinin olmaması ve farklı zaman dilimleri arasında atlama olmaması. Başka bir kıyamet draması olan Sweet Home ile bazı benzerlikler bulunsa da, buradaki dikkate değer farklar mevcut. Buradaki apartman binasının çok daha büyük olması ve aksiyonun da binanın dışında ama birkaç apartman kulesini barındıran geniş kompleksin içinde gerçekleşmesi. Site sakinleri ve kompleksin dışındaki dış güçler söz konusu olduğunda olaya dahil olan kişilerin sayısı çok daha fazla. Sinir bozucu zombiler olmasaydı dizideki atmosferin o kadar da kasvetli ya da zehirli olmadığını, aksine oldukça hoş olduğunu söyleyebilirim.

Portrait - Joe Layne, Pain - Isaac Hong (홍이삭) benim dikkatimi çeken şarkılar bunlar fakat; Albümü dinlemek için; TIKLA

Happiness kesinlikle beklentimin üstünde sürprizlerinden biri. Bu diziyle beraber Zombi korkunuzu yenebilirseniz bu diziye bir şans verin derim. Kim bilir belki siz de hoş bir sürprizle karşılaşabilirsiniz.

Dizi için puanım; 10/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..