23 Oca 2024

Welcome to Samdal-ri / Kore Dizisi

Welcome to Samdal-ri 16 bölümden oluşuyor. Dizi, yıllar sonra Samaldri Dizi, yıllar sonra Samaldri kasabasında bir araya gelen Jo Yong Pil ve Jo Sam Dal'ın iç ısıtan hikayesini konu alıyor. Senaristliğini Go Back Couple, Hi Bye Mama dizilerinden tanıdığım Kwon Hye-Joo yapmaktadır. Yönetmen koltuğunda ise Bridal Mask, Are You Human?, When the Camellia Blooms,  Forecasting Love and Weather dizilerinden tanıdığımız Cha Young-Hoon oturmaktadır.

Welcome to Samdalri Karakterleri


Ji Chang Wook dizide, sakinlerini korumak için tüm hayatı boyunca Jeju Adası'ndaki memleketine sadakatle bağlı kalmış bir adam olan Jo Yong Pil'i canlandırıyor. Daha önce Empress Ki, The K2, Suspicious Partner, Melting Me Softly, Backstreet Rookie,  Healer Lovestruck in the City, The Sound of Magic dizilerinde izledim Annesini genç yaşta yanlış bir hava durumu raporu nedeniyle kaybettikten sonra bir hava tahmincisi olmaya ve böylelikle memleketinin büyüklerini korumaya karar verir. Ji Chang Wook bu tür diziyi kabul ettiği için hayranlarından tepki aldı fakat iyi ki kabul etti. Yong Pil karakterinin onun dısında kimse oynamamalıydı. 


Shin Hye Sun dizide Seul'de adını Jo Eun Hye olarak değiştiren Jo Sam Dal karakterini canlandırıyor. Daha önce Oh My Ghost, She Was Pretty, Five Enough, The Legend of the Blue Sea, My Golden Life, Still 17, Angel's Last Mission: Love dizilerinde izledim. Yıllarca moda fotoğrafçılığı endüstrisinde asistan olarak çalıştıktan sonra sonunda başarılı olur ve zirveye ulaşır. Ancak inşa etmek için çalıştığı her şey göz açıp kapayıncaya kadar yok olduğunda insanların onu hala Eun Hye değil, Sam Dal olarak tanıdığı Samdalri'ye geri döner. Gençken Jo Yong Pil ile yaşadığı kasaba Samdalri'ye döndüğünde uzun süredir sakladığı sevgi ve özlem ortaya çıkar.

Dizinin en iyi yönleri;

  • en iyi kardeş üçlüsü
  • en iyi arkadaşlık/destek sistemi
  • en iyi romantizm
  • harika aile dinamikleri
  • en iyi anneler!!!
  • harika memleket insanları
  • harika hayat dersleri
  • harika bir hikayenin ortaya çıkışı
  • kaliteli sinematografi.
Her zaman olduğu gibi açgözlülük yapmadan nefesimiz yettiği sürece gidiyoruz. Ve nefesimiz kesildiğinde, o yere geri döneceğiz. Küçük deremiz Samdal-ri
Yoğun ve hareketli Seul şehrinden uzakta, gözden düşen ve asistanının ihaneti nedeniyle alay konusu haline gelen başarılı bir fotoğrafçı Cho Sam Dal, memleketi Jeju'ya taşınır. Orada eski aşkı Cho Yong Pil ve çocukluk arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelir.  Hikaye basit, hafif ve çok bağ kurulabilir. Dizi, nefret, kıskançlık ve kıskançlığın çoğunlukla çok uzakta yaşamadığı gerçeğini tasvir ediyor. Çevremizden ve yakınımızdaki insanlardan geliyor. Ne pahasına olursa olsun fotoğrafçı olarak çıkış yapmak isteyen Samdal'ın asistanının, Samdal'ın erkek arkadaşının onu aldattığı kişi olacağı kimin aklına gelirdi?

Bu dizide hoşa giden şeylerden biri de intikamdan çok kişisel gelişime odaklanmasıdır, bu da Sam Dal'a ait. Yaptığı şeyden dolayı eski asistanına geri dönüp onu ifşa etmeye karar verebilirdi ama bunun yerine kendine odaklandı, kendinin diğer yönlerini ve unuttuğu ve bu süreç boyunca yeteneğinin ortaya çıkabileceğini akılda tutarak geliştirdiği diğer taraflarını kucakladı ve keşfetti. ondan alınmamalı. Böylece daha güçlü bir şekilde geri döndü. Bu dizi, "insanlar sizi istedikleri kadar taklit etmeye çalışabilirler ama asla gerçek anlamda siz olamazlar" sözünün klasik bir örneğidir. Ayrıca Yong Pil'in babası, Sam Dal'ın ailesine karşı uzun süredir beslediği kinten vazgeçmiş ve onun oğluyla mutlu olmasına izin vermiştir.

Her hikayenin daha fazla parlayabilmesinin nedeni, oyuncuların muhteşem performansıydı.  Ji Chang-wook ve Shin Hye-sun sıkı çalışmalarıyla romantik bir tek boynuzlu at çifti yarattılar. Ayrıca tüm detaylı duyguları yakalayıp her karakterin anlatımını mükemmel bir şekilde kendine ait bir hale getirdi. Kim Mi Kyung, Seo Hyun Chul ve Yoo Oh Sung, derin duygusal performanslarıyla her ortaya çıktıklarında küçük ekranı büyülediler. Duygularının birbirine dolaşmış ipliği ve sonunda onları çözme sürecinin ikna edici bir şekilde gelebilmesinin nedeni şuydu: oyuncuların mükemmel oyunculuğu nedeniyle.

Samdali'nin resmi "Üç Kız Kardeş Korku" filminin birinci ve üçüncüsü olan Cho Jin-dal (Shin Dong-mi) ve Cho Hae-dal (Kang Mi-na), kendilerine özgü farklı karakterler ve üç kız kardeşin kimyasını mükemmel bir şekilde oluşturdular. Bu da küçük ekranda pek yaygın değil. Ayrıca, dokuz yaşındaki bir çocuk gibi olmayan keskin iç görülerle bir bilgi bombası gönderen Ha Dal'ın kızı Cha Ha Yul (Kim Do-eun), yenilmez kahkaha avı kombinasyonunu tamamlayarak ekibe katıldı. 

Dizi birden fazla hikayeyi mükemmel bir şekilde dengeliyor. Mükemmel hikaye anlatımı, iyi gelişmiş karakterler ve yoğun duygusal derinlik; aynı zamanda bu drama, dayanıklılık, kendini keşfetme ve arkadaşlığın kalıcı gücü temalarını ustaca birleştiriyor. Şunu söylemek isterim ki, bu dizi izleyicinin ilgisini çekiyor. Aşkın, kaderin ve aile ilişkilerinin karmaşıklıklarını araştıran büyüleyici bir anlatı yolculuğu vaat ediyor. Şehirde yaşam insanlarla iç içedir. Bu kadar işin içine karışan sayısız insan "benim halkım" gibi görünüyor, ancak asıl mesele zorluklarla karşılaştıklarında ortaya çıkıyor.

Yetkiyi kötüye kullanma tartışması nedeniyle iptal edilen fotoğraf sergisinin başlığının "İnsan, Benim Şahsım" olduğu bir sahne var. Şahsım olduğu düşünülen ancak sonradan iptal edilen sergiye gelen Cho Yong-pil, sergi personelinin atmak üzere olduğu ziyaretçi defterine adını bırakıyor. Dizi, sanki memleketi gibi herkes gitse bile sonuna kadar yanında kalan bir insanın sıcaklığını aktarmaya çalışıyor ve izleyicileri her birinin hikayesine derinlemesine daldırıp ağladılar, güldüler. Samdadri halkıyla birlikte.

Kalbim o kadar dolu ki. Bu dizideki aile, dostluk ve topluluk bağları çok değerli. Son bölümü izlerken her şeyin bir parçası olduğumu hissettim. ❤️

Dizi için puanım; 10/10

1 yorum:

  1. Güncel olarak bu diziyi izlemiştim çok beğendim. Yazınıza bayıldım.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..