20 Ara 2018

Thirty But Seventeen / Kore Dizisi


SBS kanalınıda yayınlanan Thirty But Seventeen diğer bir adıyla Still 17 dizisinin senaristliğini High School King of Savvy, She Was Pretty dizisinden tanınan  Jo Sung Hee yaparken yönetmen koltuğunda I Can Hear Your Voice, Gabdong, the Memories of Murder, Pinocchio, The Time We Were Not In Love yapımlarından tanıdığımız   Jo Soo Won oturdu. Dizi 32 bölümden oluşuyor. Her bölüm ortalama yarım saat sürüyor. Dizinin türüne fantastik-romantik denilebilir. Konsu; 17 yaşındayken trafik kazası geçiren ve 13 yıl boyunca komada kalan bir kadının etrafında dönmektedir. Uyandığında artık bedeni 30 yaşındadır.

Aslında her şey böyle başlamış :)


Yang Se Jong dizide Gong Woo-Jin karakterini canlandırıyor.  Daha önce Romantic DoctorTeacher Kim, Saimdang, Light's Diary, Duel, Temperature of Love dizilerinden izledim.  30 yaşındaki bir set tasarımcısı olan Gong Woo Jin, bekâr bir adamdır. 13 yıl önce bir travma geçirmişti ve geçirdiği travma sonucunda kendini toplumdan soyutlamıştır. 



Shin Hye Sun dizide Woo Seo Ri karakterini canlandırıyor. Daha  önce School 2013Angel EyesHigh School King of SavvyOh My GhostShe Was PrettyFive EnoughThe Legend of the Blue Sea dizilerinde izledim. 17 yaşındayken komaya giren ve 30 yaşında uyanan Woo Seo Ri, uyandıktan sonra bedeni 30 yaşında olsa da onun zihinsel yaşı 17’dir. Bir gün, Gong Woo-Jinn ile karşılaşır. Ve ikisi içinde her şey bundan sonra başlar.



Ahn Hyo Seop dizide Yoo Chan karakterini canlandırıyor. Daha önce One More Happy EndingEntertainerQueen of Ring, My Father is Strange dizilerinde izledim.  Taesan Lisesi’nin kürek çekme kulübünün kaptanı olan Yoo Chan, güçlü ve cesur bir sporcudur. Karizmatik ve neşeli bir kişiliğe sahip olmasına rağmen spor söz konusu olduğunda rekabetçi birisidir. Goo Woo Jin2in yeğenini canlandırıyor. 


Shin Hye Sun'u çoğunlukla uzun soluklu aile dizilerinin aranan karakteri olarak izledim. Böyle bir başrolde minnoş bir karakterde izlemek keyif verdi. 17 yaşında komaya girip 13 yıl sonra komadan çıkan bir kadını canlandırdı. Aklı hala 17 yaşındayken bedeni 30 olmuştu bile. Yaşayamadıklarına mı üzüleyim yoksa yaşayacaklarına bilemedim. Konu ilk bölümden bu şekilde beni kazandı. Senaristler, uzun soluklu dizilerde çoğunlukla başrollerin gençlik veya çocukluklarını işleyerek başlıyor. Bu dizide o şekilde başladı. Çocukluk yıllarını canlandıran çocuklar gerçekten o anı yaşatıyor. Güzel bir gençlik geliyor diyebiliriz. Yang Se Jong, son zamanlarda dikkatimi çeken bir oyuncu. Özellikle ses tonu bana çok naif geldiği için olacak izlerken hüzünleniyorum. Bu dizideki oyunculuğunu beğendim. İki oyuncu birbirleriyle uyumu yakalamıştı.



Jo Hyun Sik; dizide Han Deok-Soo karakterini canlandırıyor. Daha önce MisaengSix Flying Dragons, Another Miss Oh,  DoctorsGoblin, My Shy Boss, Strongest Deliveryman, Go Back Couple, 100 Days My Prince dizlerinde izledim. Son yıllardaki dizileirn aranan yardımcı karakteri. Bazen mafya bazen abi bazende bir lise öğrencisi olarak karşımıza çıkıyor. Yoo Chan'ın en yakın arkadaşlarından biri. Her daim ailenin yanında olan minnak arkadaşlar. Lee Do Hyun, dizide Prison Playbook ve şu sıralar yayınlanan Clean With Passion For Now dizisinde yer alıyor. Küçük bir parantez açıyorum. Yakın zamanda güzel yerlerde göreceğimiz oyunculardan biri.
Aile olmak demek aynı candan olmak değil. Bu masanın etrafında oturanlar kendilerine bir aile kurdu. Belki aynı kandan, aynı candan değillerdi ama onlar öyle hissettiler. 17 yaşında komaya girmiş 30 yaşında uyanmış bir kıza kucak açan kocaman bir aile oldular. En çok birlikte geçirdikleri vakitleri izlerken çok keyif aldım.

Dizinin şarkılarını çok sevdiğimi söyleyebilirim. Every Single Day  "Seventeen" Hyolyn "Just Stay" Tarin "Thirty Waltz" Lucia"Tears in my heart" Bonggu "Get away" MIGYO "This Perfect Moment" Park Jae Jung "Let's walk together" dinlerken seveceğinize inanıyorum.

Kötü oyunculukları, entrika, aşk üçgeni olmadan aşkın o temiz haliyle kendini sevdiren tatliş bir dizi. Hayatın içinde 10'lu ve 20'li yaşlarımızı değerlendirmek için çok çalışmak gerektiğini bununla birlikte zamanımızı  iyi değerlendirmemiz gerektiğinin mesajını verdi bizlere. Bu dizide mecburiyetten 13 yılını kaybetmiş bir karakter vardı. Eğer onun seçme hakkı olsaydı şayet belkide o gün gördüğü o çocukla 13 senesini daha geçirecekti. Sınırlı ömrümüze rağmen biz neler yapıyoruz? Bunu zaman zaman düşünmek gerek. 

Dizi için puanım; 10/8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..