20 Haz 2016

Entertainer / Kore Dizisi



2016 yılının eğlenceli yapımlarından biri daha ne yazık ki final yaptı. Miracle in Cell No.7, As One ve No Breathing gibi başarılı filmlerin senaristi Yoo Young A, yönetmenliğini ise Hong Sung Chang yaptı Dizi; KTOP Entertainmet şirketinin yöneticisi olarak çalışan Shin Suk Ho'nun yeni bir müzik şirketi kurar.  Tesadüf eseri Ha Neul ile karşılaşması sonucunda bir band grubu kurmaya karar verir. Her şeye yeni başlayan Shin Suk'u neler bekliyor? sorusunun cevabı dizide gizli.

Ji Sung dizide Shin Suk Ho karakterini canlandırıyor. Ji Sung daha önce Protect The Boss, Secret Love, Kill Me,Heal Me dizilerinden hatırlayacaksınız. Shin Suk Ho, KTOP Entertainmet şirketinin yöneticisi olarak görev yaparken hiç beklemediği bir şekilde ihanete uğrar. KTOP Ent. şirketinde iken yaptığı hataların farkına varır. Sıfırdan başlayarak Mango Entertainmet adında yeni bir müzik şirketi kurar. CEO'su olduğu müzik şirketine yetenekli insanlar toplamaya başlar. Kendini çeşitli olayların içinde bularak farkında olmadan yaptığı hataların telafisini yapabilmek için büyük bir çabaya girer. Bunları yaparken başarılı bir grup kurmayı ihmal etmez.
CNBlue grubunun üyesi Kang Min Hyuk; dizide Ha Neul karakterini canlandırıyor. Daha önce Heartstrings, Heirs gibi dizilerinden hatırlayabilirsiniz. Çiçek çocuk yakıştırmasını sonuna kadar hak eden idol-aktör. Ha Neul, abisini daha sonralarda anne ve babasını kaybetmiş bir çocuktur. Hayatında sadece ablası Geu Rin vardır. Ha Neul'un hayatı olumsuzluklarla dolu iken karşısına çıkan Shin Suk Ho sayesinde tamamıyla değişecektir. Ailesinin isteği üzerine şarkı söylerek hayallerinden uzak duran Ha Neul, Ddanddra isimli bir grubunun solisti olarak hayatına devam edecek.
Hyeri, dizide Geu Rin karakterini canlandırmaktadır. Hyde Jekyll, Me ve Reply 1988 dizilerinden hatırlayacaksınız. Reply 1988 ile yakaladığı çıkışı layıkıyla yerine getiren güzel oyuncu kendine yakışır şekilde Geu Rin karakterine hayat verdi. Geu Rin'in hayatta sahip olduğu tek kişi Ha Neul'dur. Okulu dondurarak onun sorumluluğunu üstlenmiştir. Çeşitli yarı zamanlı işlerde çalışarak geçimlerini sağlarken kardeşinin başına gelen olaylar sonucu onun mutlu olabilmesi için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Shin Suk Ho, kardeşi kadar onunda hayatını değiştirerek ivme kazanan bir hayatın içinde kendin bulacak.
İlk idol-aktörü grubu olan 5urprise grubunun üyesi Gong Myung, dizide Kayle karakterini canlandırıyor. Gong Myung'u izlediğim ilk dizisi fakat asla son olmayacak. Kayle, ünlü Juilliard Müzik okulunu kendince sebeplerden dolayı bırakmıştır. Shin Suk Ho ile karşılaşmasının ardından Ddanddra grubunun gitaristi olarak gruba dahil olur. Onun karakteri her şeye sızlanmasına rağmen yumuşak bir kalbe sahip olması. Dizinin beni güldüren oyuncusu Kayle oldu. 
Lee Tae Sun; dizide Na Yeon Soo karakterini canlandırıyor. 1993'lü oyuncunun çıkış yaptığı dizi Entertainer oldu. Yeon Soo Ddanddra grubunun gitaristi olarak gruba dahil oldu. Onun kişiliği izleyicilere hayranlık uyandıracak seviyede. Gerçek hayatta böyle insanlar var mı acaba diye düşündürecek kadar iyi bir karakter. O bir kez birini sevdi. O kadından Chan Hee adından bir oğlu var. Onlar hikayesi en derin olanıydı.

Teen Top grubun rapçisi L.Joe dizide Seo Jae Hoon karakterini canlandırıyor. L.Joe'yu ilk kez bir yapımda izledim. Teen Top grubunu takip eder onu da severim. Bu dizide oynayacağını duyduğumda mutlu olmuştum. İlk bölümler onu görmeyi beklemeyin. Shin Suk Ho'nun keşfi üzerine gruba baterist olarak dahil oluyor. Gruba dahil olana kadar hayatını annesinin isteği üzerine şekillendirmiş olan Seo Jae Hoon kendi ayakları üzerinde ilk kez duracaktır. Annesi ile müzik arasında gidip gelen genç müzisyenin hikayesi de bir çok aileye örnek olacak şekildeydi.


Dizi geçmişi çok fazla olmayan senaristin daha önce Miracle in Cell No.7, As One ve No Breathing gibi filmlerini izleme fırsatı yakaladım. İzlediğim bu üç filmin ortak noktası "insan olabilmek" gibi bir olguyu temel alıyor. Bana göre bu dizi basit bir müzik grubu kurma dizisi değildi. Bazılarımıza göre dizi çok güzel, bazılarımıza göre izlenip geçilecek her hangi bir dizi, bazılarımıza göre beklentinin altında kalan bir dizi. Bana göre büyük keyif ve haz alarak izlediğim bir dizi olarak kayıtlara geçti. Bir çok insanın beklentisinin altında kaldığı düşüncesindeki sebep, Ji Sung'ın oluşturduğu Kill Me, Heal Me etkisinin hala sürüyor olması. Oyuncu belki kişilik bölünmesi yaşamadı fakat duygular arası geçişleri kendine yakışır şekilde ekrana yansıttı. Ji Sung'ı kayırıyorum fakat dizinin ön çıkan oyuncusu kesinlikle Kang Min Hyuk oldu. Heartstrings ve Heirs dizilerinde iyi performans sergilemesine rağmen Entertainer dizisi onun için kariyerindeki dönüm noktalarından biri. Zira sergilemiş olduğu Ha Neul karakteriyle hayran kaldım. 

Kayle karakteriyle diziye renk katan Gong Myung'un oyunculuğunun yanı sıra mimiklerini kullanması, çocuk gibi dudak büzmesi aşırı sevimliydi. Chan Hee ile olan kapışmaları grubun büyüğü olmasına rağmen çocuk ruhuyla dizinin vazgeçilmez karakteriydi. L. Joe çok fazla ekranda görünmedi fakat buna rağmen ortalama bir oyunculuk sergiledi.

Ji Sung ve Hyeri arasındaki uyumu dizinin konusundan çok merak ediyordum. Fakat, ikisinin arasındaki kimyayı sevdim. Romantik-komedi türüyle karşımıza çıkmış olsalardı kesinlikle zirveyi zorlayan bir çift olurlardı.

 Ahn Hyo Seop Jinoo karakterini canlandırdı. Daha önce One More Happy Ending dizisinde izledim. Jinoo; Shin Suk Hoo'nun KTOP Entertainmet şirketinde çalışırken çıkış yaptırdığı grubun üyesi. Abi-kardeş ilişkisiyle Suk Ho için önemli bir karakter olarak karşımızda.Hikayenin kilit isimlerinden biri.


Dikkat Spolier içerir.

Öncelikle senariste üç konu üzerinden yüklenmek istiyorum. Bunlardan ilki, Ha Neul ve Geu Rin arasındaki abla-kardeş bağını her an bozulacakmış gibi hissettirmesi. Ha Neul'un, ablası gibi ona sahip çıkan Geu Rin'e aşık göstermeleri bence senaryoyu basitleştiren bir unsurdu neyse ki hatasını çok fazla uzatmayıp erken sonlandırması bir facianın son bulması oldu. İkinci ise, dizinin finalinde baterist Seo Jae Hoon eğitimine devam etmek istiyorum deyip gruptan ayrılması olayı kesinlikle sen gereksiz olaydı . Üçüncüsü  biraz kendi adıma eksiklik hissettiğim için olacak ama Ji Noo'nun finalde görünmesi gerekirdi. Eğitimi için yurt dışına gittin aradan bir sene geçti ve göstermemeleri olmadı.

Shin Suk Ho ve Geu Rin arasınki duygusal etkileşimi ileri ki boyuta geçmeyip flörtleşme aşamasında bırakmaları harika olmuş. Gizli gizli bakışmalar, ikisinin anladığı konuşmalar gibi bir çok durumu diziye güzel güzel serpiştirdikleri için her şey dozunda geldi.

Ha Neul'un abisi Jo Sung Hyun'un yaşadıkları içimi parçaladı. Ailesinin karşı gelmesine rağmen müzik ile hayatta tutunan Sung Hyun'un nefesinin kesildiği nokta kendi şarkısını başkasınınmış gibi piyasaya sürmeleri üstüne üstük görünüşünü bahane ederek. Bu ağır durumu kaldıramayıp intihar etmesi ve gerçeği ailesinden bile gizlemeleri hikayenin kilit noktasıydı. Shin Suk Ho'nun yakın arkadaşı Sung Hyun'un hakkı için kardeşi Ha Neul'e söylediği sahne dramın dibine dibine vurdukları andı. Kang Min Hyuk'un hem öğrendiği hem abisinin videosunu izlediği anda ki oyunculuğu kesinlikle izlediğim en iyi dram sahnesiydi. O sahneyi ikinci kez izleyebileceğimi sanmıyorum. Ben o duyguyu hissettim. İçim acıdı. Ji Sung'ın oyunculuğuna edecek tek kelimem yok. Onu tarif edeceğim kelimeler bile kifayetsiz kalacak. Harikasın sen.

Hikayesi derin olan bir diğer kişi Yeon Soo ve Chan Hee.
Oğluna iyi bir baba olabilmek adına içinde melek taşıyan adam. Chan Hee annesini gördükten sonra arkasından ağlaması içimi parçalayan bir diğer sahneydi.
Dizi bile olsa çocuklar ağlamasın!

5uprise grubundan arkadaşı olan aşarılı aktör Seo Kang Joon , grup arkadaşını Gong Myung'u dizide yalnız bırakmayarak konuk oyuncu oldu.

Dizinin müziklerinden bahsedelim birazda Tantara'nın çıkış şarkısı olarak izlediğimiz şarkı Kang Min Hyuk'un seslendirdiği "I see You" Aliee&Truedy"I Can't Live Without you" Han Seo Yeon "A Stay Child" SURAN "To Your Dream" Gaeko "Send Me Your Pictures" A Pink'in güzel sesi Ji Sung'ın büyük hayranı Jung Eun Ji "I Love Before" Gary&Minwoo "Tantara" dizinin göze çarpan şarkıları oldu. Fakat benim için en iyisi Ha Neul'un abisi rolünde izlediğimiz Jo Bok Rae'nin seslendirdiği "It's Ok to Cry/Go Ahead Cray" oldu

Dizi kimine göre basit bir hikaye olurken kimine göre özel bir hikaye. Arkadaşlık, dostluk ve kardeş olma bağını en ince ayrıntısına kadar hissettirdiği için benim için özel bir hikaye olarak kalacak. Hiç vakit kaybetmeden izlemenizi tavsiye eder. Sonrasında siz hikayenin neresinde kalacaksınız?

Dizi için puanım; 8,5/10

6 yorum:

  1. Anonim yorum yaptığım için açıklama gereği duydum ben uykusuz aç kalıp secret'i bitiren kişi 🙈🙈😆😆 Sanırım izleyeceğim diziyi buldum. Teşekkürler. Yorumlarimin başına ""🙈🙈"" bunları koyayım sık sık buralarda olacağım gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman beklerim :)
      Eğlenceli bir dizi, seveceğini düşünüyorum :)

      Sil
    2. Fazlasıyla sevdim. Insani yönü çok hoşuma gitti. Ama eksik buldum biraz. Olaylardan sonra fan yada antifan tepkilerini daha çok görmek isterdim. Ilk yarışmaya katildiklarinda sonuç neydi? Neden katıldılar nasıl tepki aldılar hiç bir fikrim yok mesela. Yinede genel olarak çok iyiydi. Teşekkürler 😊

      Sil
    3. Evet ortada bir grup kuruluyor fakat dizi senaryosu zaten bunun üzerine değildi. Daha doğrusu anlatılmak istenen başkaydı en azından benim düşüncem böyle :)

      Sil
  2. Ilk başta banada garip geldi aşık gibi göstermeleri ama 4. Bölümde öz kardeş olmadıklarını anlayınca o kdrda yadırmadım. Güzel dizi. Emeğine sağlık. Tanıtımın izleme isteği uyandırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için ben teşekkür ederim.
      Eğlenceli dizi :)

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..