14 Haz 2016

Remember:War of the Son / Kore Dizisi


2015'in sonlarında başlayan  Remember: Wat of the Son 2016 yılında başarılı bir grafik çizen dizinin senaryosunu  The Attonery filmin senaristi Yoon Hyun Ho yaparken yönetmenliğini ise Lee Chang Min yaptı. konu olarak bir çok intikam dizileriyle benzerlik taşımasına rağmen oyuncular ve olay örgüsü sayesinde izleyiciyi ekrana kitleme konusunda başarılı oldular. Dizinin konusundan kısaca söz edecek olursam; Seo Jin Woo fotoğrafik hafızaya sahip başarılı bir öğrencidir. Anne ve abisini trafik kazasında kaybeden Jin Woo babasıyla mutlu bir hayat sürmektedir. Bir akşam komşuları olan Jun A öldürülmüştür. Cesedi ise Jin Woo'nun babası Seo Jae Hyuk bulmuştur. Bununla birlikte bir gün önce sabaha kadar çalışan Jae Hyuk ormanlık alana nasıl geldiğini ve cesedi nasıl bulduğunu hatırlamamaktadır. Durum böyle olunca cinayet babanın üzerine kalmıştır. Babasının suçsuz olduğuna emin olan Seo Jin Woo ise babasını adını temize çıkarmak için büyük savaşın içinde kendini bulacaktır.
Yoo Seung Ho; dizide Seo Jin Woo karakterini canlandırmaktadır. Arang and the Magistrate, I Miss You, Imaginary Cat dizilerinden hatırlayabilirsiniz. Jin Woo; lise yıllarında mutlu bir hayat sürerken babasının cinayet ile suçlanması sonucu ölüm cezasına çarptırılmasının ardından, fotoğrafik hafızası sayesinde en genç avukatlardan biri olarak hayatına devam etmektedir. Onun tek bir amacı vardır gerçek suçlunun cezasını çekmesidir. Yoo Seung Ho'yu I Miss You dizisinden sonra ilk kez bir yapımda izleme fırsatı yakaladım. Askere gittiği için Seung Ho'nun oyunculuğunu uzun süre bekledik. I Miss You yapımını izleyenler bilir dramın en derine kadar işlenen bir diziydi oradaki oyunculuğuna bir tık yukarı taşıyarak iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum.
Park Min Young; dizide Lee In A karakterini canlandırıyor. Sungkyunkwan Scandal, City Hunter, Healer dizilerinden hatırlayacaksınız. Jin Woo ile üniversitede hukuk öğrencisiyken tanıştı. Jin Woo'nun babasına haksız yere ölüm cezası verilmesi üzerine savcı olmaya karar veren In A bu davaya kendini adayacaktır. Farklı ve asil bir havası olduğundan mı bilemem ama oyunculuğunu seviyorum. Remember: War of the Son gibi ağır  dram temalı yapımlardan daha fazla görmek istiyor olmama rağmen bundan sonraki dizisinde romantik komedi temasıyla görmek istiyorum.


Namgung Min; dizide Nam Gyoo Man karakterini canlandırıyor. Can You Hear My Heart, I Need Romance 3, My Secret Hotel, The Girl Who Sees Smells dizilerinden hatırlayacaksınız. Nam Gyoo Man dizinin burnu havada, her şeyi parayla çözebileceğine inanan, babasının gözüne girmek için her haltı yapabilecek karakterimiz. Öfeksiyle ilgili problemleri yüzünden başına açılmayan iş kalmayan karakterin en büyük düşmanı ise Jin Woo'dur.
Park Sung Woong, dizide Park Dong Ho karakterini canlandırıyor. Onu hatırladığım ilk dizisi Bridal Mask idi. Geçen sene yayımlanan Hidden Indentity dizisinde etkisinde kaldığım oyunculardan biri. Park Dong Ho başarılı bir avukattır. Küçük yaşta babasını trafik kazasında kaybetmiştir. Babasının yakın arkadaşı ona sahip çıkmış, okutmuş ve iyi yerlere gelmesini sağlamıştır. İşinde başarılı olduktan sonra yardıma ihtiyacı olan insanlara avukatlık yapmaya başlamıştır. Jin Woo'nun babasının davasını alarak ana karakterimizle yolları kesişmiştir.

Jeon Kwang Leol, dizide Jin Woo'nun babası Seo Jae Hyuk karakterini canlandıyor. Hello Monster dizisindeki baba karakterini canlandırmıştır. Cinayetle şuçlanan Jae Hyuk talihsiz bir olay yaşar ve alzhemir olmuştur. Olay anına dair bir şey hatırlamakla kalmaz kendi oğlunu bile anımsamamaktadır. Ekrana her geldiğinde içimin acıdığı karakter.

Dizinin senaristi ve yönetmenini tebrik etmek lazım. Ortaya harika bir yapım çıkardılar. Dizi ilk yayınlandığında daha ilk bölümde yaşananlarla kendini belli etti. Remember: War of the Son dizisini izlerken  Miracle in Cell No:7 filmini anımsamadan edemedim. Bir çok ortak noktası söz konusu olmasıyla beraber  masum babalarını şereflerini tekrardan geri kazanmalarını sağlamak için verdikleri savaş harikaydı. Senarist Yoon Hyun Ho hikayeyi abartmadan bölümleri sürükleyici bir şekilde ekrana yansıttılar.

Dikkat! Bundan sonrası spolier içerebilir. İzlemediyseniz okumanızı tavsiye etmem.
Dizinin hikayesine el atmadan önce oyuncular için bir şey yazmak istiyorum. Seung Ho'nun oyunculuğunu seviyorum Her fırsatta dile getiriyorum fakat Seung Ho'nun oyunculuğunu seviyor ve beğeniyorum. Jin Woo karakterinin babasıyla karşılaştığı sahnelerde rolünün hakkını sonuna kadar verdiğini düşünüyorum. Özellikle son bölümler zirvede bir oyunculuk sergiledi. Park Min Young Ve Yoo Seung Ho arasındaki uyumu sevemedim. Yapbozun eksik bir parçası varmış gibiydi hep bir şeyler eksik. Park Dong Ho karakterini canlandıran Park Sung Woong mahkeme sahnelerine bayıldım.

Namgung Min öyle bir oyunculuk sergiledi ki rol yapmadı adam ruhuyla karaktere can verdi. Öfkesi yüzünden girdiği nöbetler, mimikleri, psikopat bakışları ve gülüşlerini izlerken ondan nefret eder hale getirdi. Şu zamana kadar zengin, umursamaz, aşık, seri katil gibi karakterlere hayat vermesine rağmen Nam Gyoo Man rolüyle bu türün en iyisi diyebilecek kadar büyük konuşabilirim. Çünkü ilk defa "baba" diye ağlayarak kendini astığı sahnede kötü karakter için içim acıdı. Fakat üzülmedim yaptığı kötülüklerin cezasını çekmesi gerekiyordu.

Dizinin senaryosunda her şey güzel hoştu bununla birlikte Nam Kyu Man'in babasına karşı olan tutumunun ve davranışlarının arkasında yatan nedenin ne olduğu hakkında bir açıklama ve onu bu duruma itmiş olabilecek geçmişini flashbacklerle göstermiş olsalardı harika olmaz mıydı? Babasını hayal kırıklığına uğratmaktan bu kadar çekinmesinin ve babasına bu denli düşkün olmasının altındaki bir nedeni vardı kuşkusuz. Bu tabi sadece bir düşünce. Dizinin harika ve izlenebilir olma gerçeğine gölge düşünen bir nedende değil.

Lee Wong Jun dizide Suk Joo Il karakterini canlandırıyor. Ben bu aktörün oynadığı her rolü severdim. Fakat bir tek Dong Ho'ya sahip olması dışında sevmedim. Daha önce Emperes Ki, Hidden Indentity, The Girl Who Sees Smells izlediğim şu hatırladığım dizileri. Kötü karakter ona yakışmamış, sevmedim.

Dizinin müzikleri;K.Will "Cold" Jooyoung "Can You Hear Me" Jang Jane"Don't You Know" Boby Kim "Cuz I Could say I Love You" Frozen Epica  Last Set şarkıları dizinin ilgi çekenleri.

İlk bölümden son bölüme kadar "adalet"i arayana karakterler haksız yere işlemediği bir suçun cezasını çeken alzheimer hastası olan bir babanın adını temize çıkarmak için oğlunun haksızlığa karşı verdiği mücadeleye şahit olduk. Bir tarafta babası için mücadele eden Jin Woo diğer tarafta para ve mevki ile her şeyi kazanabileceği düşüncesinde olan aslında elinde bir şeye sahip olmayan Nam Gyo Man. Birbirine zıt olan iki karakterinin ağır dramla birleştirilmiş hikayesini izlemek isteyenler için ideal bir yapım. Kesinlikle izleyin.

Dizi içi puanım; 9,7/10

3 yorum:

  1. bu dizi sadece park dong ho karakteri için bile izlenmeli bence. ama sonu böyle çok iç burkucu. cidden başarılı bir senaryo!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Park Dong Ho karakterinin üzerinde çok durmak istemedim. Dizide bir çok sır onunla birlikte açığa çıkacağı için izlemeyenler için sürpriz olsun istedim. İster istemez gözleri spolier bölümüne kayar diye o da. Ya ilk bölümler çok kızdım Park Dong Ho'ya sonraları çocuğu korumak için yaptıkları harikaydı.
      Orjinal güzel senaryolardan biri.

      Sil
  2. Bu dizinin uyarlaması Taş, Kağıt, Makas olduğunu öğrenenler butonuyum.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..