10 Ara 2015

She Was Pretty / Kore Dizisi

Oyuncu kadrosu şekillenmeye başladığı andan itibaren ilgi odağı olan dizi MBC'nin bu sene yayınladığı en iyi romantik komedisi diyebiliriz. Özellikle Kill Me, Heal Me dizisinde Park Seo Joon ve Hwang Jung Eum iki kardeşi canladırarak aralarında ki uyumu izleyiciye göstermeleriyle birlikte, başka bir dizide başrol olarak görmek büyük ilgi topladı.

She Was Pretty dizisinin senaristliğini King of High School Life Conduct dramasından hatırlayacağımız Jung Sung Hee yaparken, yönetmen koltuğunda ise Cunning Single Lady, Arang and the Magistrate ve The 2 King Heart dizilerinden hatırlayacağımız tecrübeli isim Jung Dae Yoon oturuyor.

She Was Preety dizisinin konusunun temeli "ilk aşk". Ji Sung Joon çocukken şişman, asosyal bir çocukken yetişkin biri olduğunda karizmatik bir yönetici haline dönüşecektir. Kim Hye Jin ise; çocukken çok güzel bir kız olmasına karşın yetişkin olduktan sonra al yanaklı bakımsız birine dönmüştür. Yıllar sonra Ji Sung Joon, Kim Hye Jin'e ulaşır ve onunla görüşmek ister.
Hwang Jung Eum; dizide Kim Hye Jin karakterini canlandırıyor. Jung Eum daha önce Can You Hear My Heart,Full House Take2 , Secret Love, Kill M Heal Me dizilerinden hatırlıyoruz. Kim Hye Jin karakteri, küçüklüğünde zengib bir ailenin güzel kızıyken babasının iflas etmesi üzerine zorluklarla mücadele eden, yarı zamanlı işlerde çalışmak zorunda kalan ve babasının genlerinden dolayı "al yanak" olarak yaşayan, maddi güçlüklerin üstesinden gelebilmesi için kendine harcama yapmayan bir kadındır. Çocukluk arkadaşı olan Min Ha Ri ile aynı evde yaşamaktadır.
Park Seo Joon; dizide Ji Sung Joon karakterini canlandırıyor. Dream High 2, Witch Romance, Kill Me Heal Me dizilerinden hatırlayabilirsiniz. Küçükken insanlarla iletişimi zayıf, arkadaşlarıyla dahi konuşmaya çekinen, şişman bir çocukken, yetişkin olduğundan görünümü ve kişiliği tamamıyla farklı biri haline gelir. Çocukluğundan Amerika'ya yerleşmesiyle ilk aşkı Hye Jin'den ayrılmak zorunda kalan Ji Sung Joon yıllar sonra Seul'e geri döner ve The Most isimli derginin yayın yönetmeni olarak göreve başlar. İlk işi ise ilk aşkı ve arkadaşı Kim Hye Jin'i bulmaktır.

Go Joon Heedizide Min Ha Ri karakterini canlandırıyor. Daha önce Can You My Heart dizisinden hatırlayabilirsiniz. Ha Ri karakteri, çocukluğunda ve yetişkinliğinde güzel bir kız olarak hayatına devam etmektedir. Zengin bir ailenin kızı olmasına rağmen en yakın arkadaşı Kim Hye Jİn ile küçük bir evde yaşamaktadır. En yakın arkadaşı yüzünden bir oyunun içinde kendini bulur

Choi Siwon; dizide Kim Shin Hyuk karakterini canlandırmaktadır. Super Junior grubunun üyesi olan oyuncu daha önce Oh My Lady, Athena: Goddess of War, The Lord Of Drama isimli dizilerde yer aldı. Kim Shin Hyuk karakteri, The Most dergisinin önemli editörlerinden biridir. Eğlenceli hallerinin yanı sıra kalbinin derinlerden birbirinden farklı duygulara yer vermektedir. Garanti veriyorum dizide sizi gülmekten kırıp geçirecek bir karakter.

Dizinin senaryosunu ele almadan önce oyunculuklardan kısaca bahsetmek istiyorum. Hwang Jung Eum'un oyunculuğuna bayılıyorum. İçine girdiği her karakteri başarıyla ekrana yansıtmayı başaran ender aktristlerden. Kim Hye Jin karakteriyle girdiği  al al yanakları, kabarık saçları, aksanlı konuşması tiplemesiyle harika bir iş çıkardığı düşüncesindeyim. Park Seo Joon orta seviyede olan oyunculuğunu Kill Me Heal Me ile geliştirirken She Was Pretty dizisiyle devam ettirdi. Dizinin oyunculuk bakımında ön planda olan ismi Siwon'du. Super Mimiklerini çok iyi kullandığı gibi şaka yapan bir kişiliği olduğunu Super Junior grubunu yakından takip edenler bilir. Dizide ki editör Kim Shin Hyuk karakterini kendi gibi oynadı. Ne bir eksik ne bir fazla.

Oyuncuların birbirleriyle olan uyumunu çok beğendim. Siwon ve Hwang Jung arasında ki uyum bi adım daha öndeydi. Bu uyum dizinin hemen hemen bölümde hissedildi. Ediöt Kim ve  Kim Hye Jin' arasında ki bu uyumu izleyenler kimi zaman iki yakın arkadaş kimi zaman abi-kardeş kimi zaman da iki sevgili gibi yakıştırdı. Ben ana karakterlerden daha çok Jackson ve editör arasında ki sahneleri dört gözle beklediğim için olacak izlerken keyif aldım.
Siwon ve mimikleri 

Daha önce Can You My Heart dizisinde birlikte oynayan Hwang Jung Eum ve Go Jung Hee yakın arkadaşlıklarını ekrana olduğu gibi yansıttılar. Kim Hye Jin ve Ha Ri çocukluğundan beri arkadaş olan ve o yıllardan beri kopmayan iki yakın arkadaş. Ha Ri ailesinden göremediği sevgiyi yıllar geçtikte Hye Jin'den gördüğü için ona asla ihanet etmemiştir. İki arkadaşın dostluklarını gıpta ile izlerken buluyorsunuz kendinizi. Birbirlerini olduğu gibi kabul eden iki kardeş onlar.

Uyarı:  Üç paragraf spolier içeriyor.

Dizinin ilk bölümünde Ji Sung Joon'un çocukluğunda ailesiyle birlikte Amerika'ya taşınmak zorunda olduğundan ilk aşkı olan Kim Hye Jin ile iletişimleri kopmuştur. Yıllar sonra e postasına aldığı cevap ile Seul'e dönüp, onu görmek istemesi üzerine kurulu olan senaryo bir çok klişeye yer vermesine rağmen bir o kadar da göndermeler yapmıştır. Özellikle, Sung Joon'un çocukken yaptığı puzzle hikayesi gibiydi dizi. Dans eden çifti arkadan izleyen kızın tablosu olan bu puzzle'ın hikayesini senaristin abartmadan güzelce işlemesini sevdim. 

Hye Jin'in yıllar sonra çocukluğunun aksine gözle görülür değişimi sonucu çocuğun onu değilde daha farklı birini karşısında görmek istemesinden dolayı gurur kırıcıydı. Durum böyle olun yakın arkadaşı Ha Ri'yi kendiymiş gibi göstermesi bizim türk filmlerinde ki hikayeler gibi, fazlasıyla bizdendi. Fakat konu ne kadar sıcak olursa olsun kendi içinde çelişkilere yol açmadı değil. İlk bölümlerde kızı bu kadar ezmesi bana fazlasıyla saçma geldi. Şişman, içine kapanık biri olduğunda kız ona destek olduğu için yetişkin biri olduğunda insanların yanında olmanın ne kadar önemli olduğunu anlamış olması gerekirdi diye düşünüyorum. Bu sebeple ilk bölümler kıza eziyet etmesi hoş görünmedi.

Diziyi ana karakterlerden çok ikinci karakterlerin götürdüğü fikrindeyim. hem Ha Ri'nin hem Editör Kim'in platonik sevdası hoş değil miydi? Bir çok kişi Ha Ri'nin Sung Joon'a kalbinin kaymasına tepki verdi  fakat onun yaşadığı durum zor ve sancılıydı. Erkekler tarafından kaba tabirle eğlenilecek kız gibi görünürken bir adam çıkıyor ve ona daha önce görmediği muamele yapıyor. Bir anda hislerine hakim olamaması hiç sevgi görmeyen bir kız için normal. Dizide normal olmayan ise, Ha Ri'nin en yakın arkadaşı Kim Hye Jin'e ihanet etti düşüncesiydi. Fakat senaristi bu konuyu kimseyi kötü biri haline dönüştürmeden bitirmesi güzeldi. 
Editör Kim'in Kim Hye Jin'e olan aşkı daha duygusal, gerçekçi ve inandırıcıydı. İtiraf ediyorum! İlk bölümler Kim Hye Jin'in ilk aşkıyla değilde Editör Kim'i seçmesi taraftarıydım. Fakat son bölümler Kim Hye Jin ve Sung Joon arasındaki diyaloglar, şapşik hareketler, tepkileri görmeye başlayınca editör adına üzülsem de fikrim değişti.
The Most'un sevilesi ekibi :)


Dizinin müzikleri de kendi kadar samimiydi. Geçmiş dönemi gösterdikleri sırada çalan The Carpenters "Close to you" şarkısını kim düşünmüşse harika bir iş yapmış. Siwon"Only You" Park Seo Joon "Long Way" Zia "Sometimes" Monta X'tan KiHyun "One More Step" Sistar'dan Soyu&Brother Su "You Don't Know Me

Albümü dinlemek için; TIKLA


Dizinin en güzel yanı ise dizide kötü karakter var etmemiş olmaları. Ne ikinci kadın ne ikinci adam sevgisi uğruna kötü birine dönüşmedi. Hata yapan ve bunu düzeltmeye çalışan, kendi içinde hatalarının muhasebesini yapan bir karakterler söz konusuydu. Ha Ri ve Kim Hye Jin arasında ki sevgiyi, bağlılıkları ve birbirlerine seslenişleri izlenesi güzel sahnelerdi. Romantik komediyi seviyorsanız bayılacağınız türden bir dizi izlemek için hadi ekran başına!

2 yorum:

  1. Bende bu aralar izlediğim için bir bakayım dedim bloglara :)
    Dizi'nin OST'ları çok güzel :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..