12 Ara 2015

The Village: Achiara's Secret / Kore Dizisi


SBS kanalında yayınlanan 16 bölümden oluşan The Village Achiara's Secret dizinin senaristliğini Do Hyun Jung yaparken yönetmen koltuğunda Lee Young Seok oturuyor. Achiara küçük, huzurlu ve olaysız bir köydür. Bir gün Han So Yoon köye İngilizce öğretmeni olarak taşınır. Öğretmenlik görevinin ilk gününde ormanda gömülmüş bir ceset bulur. Cesetin bulunuşu, soruşturma aşaması ve kurban ile bağlantılı kişilerin hayatları değişmeye başlandıkça  So Yoon ve polis memuru Park Woo Jae ile birlikte gerçeğin peşine düşerler. Gerçeklerin ortaya çıkmasıyla aslında Achiara köyünün aslında sırlarla örülü bir köydür. Dizinin konusu ilgi çekici ve gizemi, insanı şüphe ve meraka sevk ediyor. 

Moon Geun Young; dizide Han So Yoon karakterini canlandırıyor. Çocukluğunda anne, babası ve kız kardeşini trafik kazasında kayben Soo Yoon, büyük annesinin yanında Kanada'da yaşamıştır. Aldığı bir mektup sonucu kendini Achiara'nın gizemli olaylarının içinde bulacak. Moon Geun Young'un gerilim sahnelerinde ki tepkilerinden yola çıkarsak oyunculuğunu beğendim. 


BTOB grubunun güzel sesi Yook Sung Jae; dizide Polis Memuru Park Woo Jae karakterini canlandırıyor. Sung Jae daha önce Reply 1994, Age Ending in Nine Boy, Who Are You: School 2015 dizisinde hafızalara yer etti. Hiç kuşkusuz oyunculuğunu gösterdiği ilk dizi Who Are You: School 2015 oldu. Orada ki gerçekleştirdiği oyunculuk ona bir çok dizinin kapısını açacağı aşikardı. Bunlardan ilki The Village: Achiara's Secret dizisi oldu. Sung Jae çok özel yerlere gelecek bir oyuncu olacak. Dizide Achiara'ya  polis olarak atanan ve köyde oldukça sevilen bir memurdur. Olaysız bu köyde ceset sonucu merakına yenik düşer filmlerde gördüğü kriminal memurlar gibi araştırmaya koyulur.
Oh Joo Wan; dizide Seo Gi Hyun karakterini canlandırıyor. Surplus Princess dizisinden hafızalarda yer etti. Achiara kasabasının zengin ailesinin tek erkek evladı ve varisidir. Aynı zamanda Han So Yoon'un sınıfında olan Seo Yoona'nın abisidir. Yurt dışından Achiara'ya ailesinin yanına döner. Onun kişiliğini dizi boyunca çözmek oldukça zor.




Dizinin yıldızı, oyunculuğuyla Kim Hye Jin karakterini canlandıran Jang Hee Jin oldu. Hem çok güzel hem de harika rol yeteneğine sahip. Senarist öyle bir senaryoya imza atmış ki kurgunun tamamı Kim Hye Jin'in ölümünün arkasındaki sır perdesi üzerine kurulu. Durum böyle olunca merak uyandırıcı ve ilgi çekici olduğu gereğini gözler önüne seriyor. Fakat, Jang Hee Jin'in bakışlarına hayran kaldım. 16 bölüm boyunca bakışlarıyla ne çok şey anlattı.

Köyün halkı fazlasıyla tuhaf olduğundan çoğu kendi çıkarları peşinde. Özellikle senarist son bölümlere kadar dizide bulunan her karakteri şüpheli göstererek hedef şaşırttığı için konuyu nasıl bağlayacağı hususunda oldukça meraklıydım. Çünkü yapacağı bir hata dizinin güzelim kurgusunu mahvetmek demekti. 

Final bölümü etkileyici olması adına biraz duygusal yapmayı tercih etmiş senarist. Mükemmel ya da müthiş bir dizi değildi ama sonuna kadar merak ettirip izlettiren bazen heyecanlandıran, gerilmemize sebep olan ve akıcı anlatımı olan bir dizi olarak geride kaldı. İlk bir kaç bölümden sonra senaryosunun oturduğu kanaatindeyim. Dizide yan karakterler ana karakterlere göre daha cezbedici ve baskındı. Başından sonuna kadar merak uyandıran bir konuya sahip olduğu için aşkı kaldırabilecek türden bir dizi değildi. Bu tür diziler de genelde aşk olmuyor eğer olsaydı işler biraz daha farklı gelişebilirdi.

Shin Eun Kyung; dizide meclis üyesinin eşi, Yoona'nın öz annesi ve Gi Hyun'un üvey annesi Yoon Ji Sook karakterini canlandırıyor. Oh My Ghost dizisinde Sun Woo'nun annesi rolünden hatırlayabilirsiniz. The Village: Achiara's Secret senaryosunun kesinlikle kilit ismi. Her bölüm kadına kızdım her bölüm affettim ama en çok onun hikayesi acıttı.


Uyarı:  Bir sonra iki paragraf spolier içeriyor.

Kim Hye Jin'in annesinden birazcık şefkat görseydi yalnızlığının verdiği yaraya merhem olurdu. Belki de yıkıcı kin ve öfkesi ile trajedik olaylara yol açmayabilirdi. Annesinin yaşadığı talihsiz olaydan sonra dengesiz ruh haliyle, yaptıklarını anlamamak elde değil ama evladını öldüren kişiye yardım etmesi kabul edilecek gibi değildi. Kızı en son ölürken elini tutmasını gibi duygusal bir sahne beklemeyi umuyordum.  

Dünyanın neresinde olursa olsun her çocuk mutlu ve sağlıklı yaşamayı hak eder. Bu dizi başından beri adeta insanı uyarıcı mesajlarla doluydu. Belki yeri geldi anneden nefret ettim ama onu anlamayı, hak vermeyi finale bıraktık. Küçük yaşta hayatını karartan, çocukluğunun masumluğunu yok eden olayı yaşamamış olsaydı belki bugün hayata ve insanlara bakışı farklı olacaktı. Asıl canavarın ona ve evladına yaşattığı cehennem asıl onun için gerekliydi. Kim Hye Jin hayatı boyunca anne sevgisini bulmaya gelmişti belki küçükken kendisini evlat edinen Han So Yoon'un ailesiyle yaşamış olsaydı buna ihtiyaç dahi duymazdı. 

Kadro güzel, senaryo sürükleyici ama reytingler düşük. Mantıklı düşündüğümüzde böyle bir hikayeyi takip edebilecek, kafa yormak isteyen izleyici olması normal. Gerilim, polisiye ve korku türünü sevmeyen, kafa patlatmak istemeyen insanlar vardır. 2015'te SBS kanalı izleyiciye art arda kaliteli diziler sundu. Mask, Yong Pal ve The Village: Achiara's Secret gibi..

Diziyi benim gibi dikkatli izleyen ve BTOB'u yakından takip edenler, Sung Jae'nin bir sahnesinin arka tarafında yer aldıklarını görebilirler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..