9 Tem 2018

Five Enough / Kore Dizisi


Dizi yalnız başına üç çocuğu, büyükannesine bakan başarılı bir iş kadını aynı zamanda anne olan An Mi Jung ve eşini kaybetmiş  ve iki çocuğuyla eşinin ailesinin yanında yaşayan bir adamın kesişen yollarını konu alıyor. Bir aile dizisiyle karşınızdayım. Dizinin senaristliğini I Need Romance 1, I Need Romance 2, I Need Romance 3, Discovery of Love, Because It's The First Time aşina olduğumuz Jung Hyun-Jung yaparken yönetmen koltuğunda Kim Jung Kyu oturuyor. 



  • Dizi 54 bölümden oluşuyor. Fakat bölüm sayısı sizi korkutmasın 16 bölüm tadında birden bire geçiveren dizilerden. 
  • Aile dizileri en bi' sevdiklerim. Az çevrilseler de son yıllarda daha çok izlenir oldu bu beni sevindiriyor. Böylelikle Kore'nin aile yapısını, gelenek göreneklerini diğer dizilerden daha iyi öğreniyoruz. Birden fazla hikayeyi bir arada izliyoruz. Eğlenceli sıcacık diziler oluyor. 
  • Dizideki aşklar komediler aile yapıları bölümlerin sıkmadan aci entrika olmadan akışı sizi rahat bir şekilde izlemeye itiyor. Hele başrollerin aşkı özellikle takim liderinin karakteri duruşu ve gülüşü aşkı yardimci ahn ile uyumuyla hayranlık uyandırıyor.
  • Yeontae ve Sangmin çifti diziye farklı bir hava kattı. Sangmin karakterinin değişimi ilmek ilmek dokuduu senarist aynı olay Jin Joo için de geçerli pek bir pamuk oldu dizi sonunda. Yeon Tae'nin ikinci abisinin Sangmin'e karşı tutumu dizide en keyif aldığım şeylerden biriydi.
  • Çocukların üvey anne ve üvey babalarına karşı olan tutumlarının nasıl değiştiği onları anne ve baba olarak nasıl gördüklerine kadar her detayın işlenmiş oldu hoştu. Beşide çok güzel çocuklardı fakat benim favorim Yoon Woo Young'tu. Nasılda olgun nasılda annesine düşkün bir çocuktu. Hep doğrunun güzelin yanında oldu. 
  • Kaynana ile kayınbabanın aileye bu kadar güzel uyum sağlamaları çok iyi kurgulanmış normalde ölen eşinin ailesiyle bu kadar yakın olmalarını desen garip gelir ama hiç iğreti durmadı. Hastalık işinden sonra da iyice kızları gibi oldu çok güzeldi.
  • Dizide sevmediğim iki insan vardı hala da sevmiyorum onları Mi Jungın eski kocasıyla sözde arkadaşı. Onlar dışındaki herkes dizi sonunda tatliş oldu.
  • Dizi müzikleri KCM "Only you" As One "Happy" benim dikkatimi çeken şarkılar oldu.
  • Bu dizi ile aile dizileri ile tanışıp ne izlesem diyen olursa Glorious Day, Smile You, Father is Strange, What Happens to My Family, Father I will take care of you, I Summon You Gold önerimdir.

  • Hem sıcacık hem ağlatan hem kahkahaya boğan hem de gerçeklikleri içeren bir dizimi istiyorsunuz.
Dizi için puanım; 9/10

2 yorum:

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..