9 Tem 2018

Rich Man / Kore Dizisi


  • EXO'nun lideri Suho Yoo Chan karakterini canlandırıyor. Daha önce Prime Minister & I, The Universe's Star dizilerinde  One Way Trip  filminde izledim. Dizide bir bilişim teknoloji şirketi olan Next One’nın kurucusu ve CEO’su Lee Yoo Chan, genç yaşına rağmen kurduğu bu şirket oldukça başarılı olmuştur. Kibirli birisidir ve kimseye güvenmez. Yaşadığı bir olaydan dolayı yüz körlüğü olmuştur.
  • Ha Yeon Soo dizide Kim Bo Ra karakterini canaldırıyor. Daha önce Monstar dizisinde izledim. Jeju Ada’sındaki kırsal bir bölgede doğup büyümüş olan Kim Bo Ra, memleketinde zeki biri olarak tanınmaktadır. Bu yüzden ailesinin gurur kaynağıdır ve onun hakkındaki beklentileri yüksektir. Üniversiteye gitmek için Seul’e giden Bo Ra uzun süre iş bulmakta zorlanır. Onun hayali bir gün Next One’da çalışmaktır.
  • Dizi Dramax adlı kanalda yayınlandı. 16 bölümde oluşuyor.
  • 2012 yapımı "Rich Man, Poor Woman" adlı bir Japon dizisinden uyarlamadır.
  • Öncelikle baştan söyleyeyim dizisinin ana teması aşk değil. Yapımcıları romantizmin ön planda olacağı bir dizi sunacaklarını asla söylemediler. Sadece aşk üçgeni ekledik gibi bir açıklamalarını okumuştum. İsmi öyle olsa bile bu dizi bir zengin oğlan fakir kız hikayesi olmayacaktı bu çerçevede yapıldı dizi. Romantizm bekleyenleri elbet mutlu etmemiş olabilir ama dediğim gibi asıl amaç hiçbir zaman romantizm vermek değildi. 
  • Başrolde yer alan Ha Yeon Soo ve Suho uyumunu beğenmedim. Suho dizide Kim Ye-Won ile daha uyumluydu. Onların sahnelerini izlerken keyif aldım diyebilirim. Ha Yeon Soo'yu Monstar dizisinde izlediğim için şunu söyleyebilirim oyunculuğuna bir şey katamamış ne yazık ki. Bu dizide farklı bir başrol Suho karşısında olsa daha fazla ses getirebilirdi. Suho'yu daha önce izlediğim yapımlarından bildiğim kadarıyla oyunculuğu iyi. Fakat senaryoda çizilen Yoo Chan karakteri pek ona yakışmamıştı. Bir kere kibirli birini canlandırabilecek bir yüzü yok. Ona rağmen elinden gelenin en iyi yapmış diyebilirim. Suho'nun oyunculuğunu görmek isteyenler One Way Trip filmini izleyebiliriler. Ayrıca iyi bir müzikal oyuncusu.
  • Dizinin yardımcı oyuncuların FT Island grubundan Lee Jae-Jin, Park Sung Hoon, Yoon Da-Young gibi oyuncular diziye renk katmış. 

Dizi için puanım; 5/10

1 yorum:

  1. bazı şarkıcılar da oyunculuk yapmamalıdır! hepsi yapmak zorunda diye bir kural yoktur!

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..