15 Kas 2016

Mask / Kore Dizisi


Hayatı arzuladığınız bir hale getirmek mümkün müdür? Byeon Ji Sook babasının borçları ve peşini bırakmayan tefeciler yüzünden her zaman zor bir hayat sürmüştür. Çaresizce daha iyi bir ailenin çatısı altında dünyaya gelse hayatı nasıl olurdu diye merak etmekte ve para için kaygılanmadan yaşamak istemektedir. Bir dizi olay sonunda kendisine çok benzeyen Eun Ha adında zengin bir kadınla karşılaşır. Eun Ha'nın kimliğini kullanarak daha iyi bir hayat sürme şansını yakalar. Min Woo adında etrafındakilere güvenmeyen bir iş adamı ile tanışır. Min Woo Ji Sook'un tanıştığı diğer insanlara benzemediğini fark ettiği zaman ondan etkilenmiştir.
Ji Sook bakalım bu oyuna ne kadar devam edebilecek ve gerçek kimliği ne kadar saklayabilecektir?

Ju Ji Hoon dizide Choi Min Woo karakterini canlandırıyor. Daha önce Princess HoursMedical Top Team dizilerinde izledim. Choi Min Woo aile ve arkadaş ortamı sıcaklığından yoksun fakat varlık içinde büyüye bir genç adamdır. Eun Ha ile kağıt üzerinde evlenir. fakat Ji Sook, hayatına eksik olan bir şeyi katmıştır. Bu sebeple Choi Min Woo bu kadının hayatında kalmasını istemektedir. Diğerleri Ji Sook'un gerçek kimliğini ortaya çıkarmaya çalışırken, geçmişine aldırmadan onu seven genç bir adam.
Soo Ae dizide Byeon Ji Sook ve Eun Ha adında iki karakter canlandırıyor.  Daha önce Athena: Goddess of War dizisinde izledim. Ji Sook; babasının borçları yüzünden zor günler yaşayan ve sonunda geçmişini ve kimliğini saklayarak zengin bir ailenin gelini olan genç bir kadın olan Eun Ha'nın hayatını yaşamaya başlamışlar. Varlıklı ve saygın bir aileden gelen Eun-Ha, Min-Wo ile kağıt üstünde bir evlilik yapmak üzere nişanlanmıştır. Onun karakteri, soğuk bir kişiliğe sahiptir. Ji Sook olarak aşka inanmamakla beraber, aşkın para israfından başka bir şey olduğunu düşünmemektedir. Etrafındakilerin kimisi rolüne devam etmesini isterken kimileri de sırrını açığa vurmak istemektedir. 

Yeon Jeong Hun dizide Min Suk Hoon karakterini canlandırıyor. Kendisini izlediğim ilk dizisi. Min Suk Hoon; nazik görünümlü zeki birisidir. Ancak içinde kötülük ve para hırsı barındırmaktadır. Min Woo'nun ablası Mi Yeon'u sevmediği halde hırsı uğruna onunla evlenmiştir. Karısını sevmeyen bu adamın kalbi sadece Eun Ha'ya aittir. Jeong Hun'un oyunculuğuna aşık oldum. O kadar iyi canlandırdı ki dizideki bütün oyunculukların önüne geçti. İntikam alan bir adamı bu kadar iyi kim canlandırırdı bilmiyorum.


Yu In Young; dizide Choi Mi Yeon karakterini canlandırıyor. Daha önce My Love From the Star, Emperess Ki dizilerinde izledim. Oh My Venüs Min Woo'nun üvey kardeşi olmakla birlikte, varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğinden dolayı istediği her şeye sahip olmuştur.Sahip olamadığı tek bir şey vardır. Kocası Min Suk Hoon'dur. Fakat onun kalbi  Eun Ha için atmaktadır. Başka bir kadını sevdiğini fark eden Mi Yeon, aşık bir kadının intikamını herkese gösterecektir.



Melodram-Romantik-Az komedi dizi bir daha karşıma çıkar mı bilmiyorum.Bir insanın korkunç derece saplantı halindeki bağlılığı aşk zanneden zavallı bir kadın vardı. her yalanına her aldatmasına göz yumduğu için yanı başında bir canavar yetiştiren bir kadın. En son yaptığı her şeyden duyduğu pişmanlığı.iki kelimeye sığdırabilen bir adam. Aslında içindeki, kini, nefreti, hırsı unutabilseydi bir ömre sığacak kadar büyük bir aşk yaşayabilir mutlu olur mutlu ederdi. Fakat ne yazık ki egosuna yenik düştü. Enişte rolündeki Suk Hoon karakterini canlandıran Yeong Jeong Hun dizinin öne çıkan oyuncusuydu. O nasıl bir oyunculuk ne çeşit bir karizmadır bilemedim ama bakışlarının ardndaki intikam duygusunu her fırsatta hissettirdi.Karakter oyunculuğu nasıl olurmuş gösterdi. Durum böyle olunca başrol oyuncusu Jo Ji Hoon'u fazlasıyla gölgede bıraktı. Dizi enişte ve  ''Maske takarsan hiçbir zaman mutlu olamazsın" olgusuyla oluşturulmuş. Aklıma nedense hem son sahne olsun hem de dizinin gidişatı  olsun Secret Love'da Ji Sung'ın ''Sonsuza kadar saklı kalan sır mı olurmuş, hiçbir sır sonsuza kadar saklı kalmaz.'' deyişi geldi.


Jo Ji Hoon bana soğuk geldiği için oyunculuğunu çoğu zaman beğenmiyorum. Bu dizide soğuk bir karakteri canlandırdığından olacak kendini gösteremedi. Dizide canlandırdığı Min Woo karakteri ne yazık ki Suk Hoon kadar iyi değildi. Daha doğrusu Suk Hoon biraz daha ön plana çıktı düşüncesindeyim. Durum böyle olunca Min Woo karakteri biraz daha gölgede kaldı. Soo Ae her iki karakteri de başarılıyla taşıdı. Eun Ha karakterine büründüğü vakit soğuk, kendini beğenmiş, buz gibi bir kadın olurken Ji Sook karakteriyle sıcak kanlı, samimi insana bürünebilmesi dikkat çekiciydi. Her iki rolünde hakkını verdi. Min Woo'nun ablası rolünde ki Yo In Young kesinlikle çok iyiydi. Jo In Young ve Jeong Hun birlikte olduğu her sahnelerde, bir kadının bir adama olan saplantılı aşkına tanık olduk. Üzülsek mi sevinsek mi yaşadıklarını bilemedim. Fakat oyunculuğunu çok beğendim.

Infinite grubundan Hoya dizide Ji Sook'un erkek kardeşi Ji Hyuk karakterini canlandırıyor. Daha önce Reply 1997, Reply 1994,  My Lovely Girl dizilerinde izledim. Bir idol olmasına rağmen onun oyunculuğunu oldum olası sevmişimdir. Fakat onu daha fazla dizi sektörünün içinde görmek istediğimi belirtmek istiyorum. 
İyi ve kötü yanları ile değerlendiririsek;
  • İlk iki bölümde, seyirciyi şaşırtmak için sahnelerle oyun oynanması hoş durmuyor. Oyundan kastım; eksik sahne gösterip arada olması gereken sahneleri daha sonra göstermek ve bir sahnede olan şeyi birebir farklı olarak daha başka sahnede sunmak.
  • Dizide; "başkasının hayatını çalan huzur bulamaz." gibi bir mantık hakim olduğundan rahat huzur kalmıyor. Öyle ki 20 bölümlük bir dizinin 19. bölümü dahi diken üstünde duran bir çifti izliyorsunuz. Bu her ne kadar yapımı sürükleyici kılmış olsa da, mutlu mesut kısımların biraz daha fazla tutulması fena olmazdı diye düşünüyorum.
  • Mutlu mesut sahneler güzel duruyor. Özelikle çift arasındaki diyaloglar hoş ve keyif verici.
  • Dişe dokunur pek müzik yok. Buna çok değer veriyorsanız hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
  • Dizideki kötü karakterlerde mantıksızlık hakim. Öyle ki karşısındakinin ipliğini pazara çıkarsa kendi de zarar görebilecek iken fütursuzca hareket etmesi manasız. Diğer taraftan iyi olanlar da çok pasif ve sineye çeken cinsten.
  • Kötüler cezasını bulur iyiler kazanır klişesi aşılmış gibi; çünkü iyiler de yaptıkları yanlışların hesabını ödeyebiliyor yapımda. Bu realist bir çizgiyi yansıttığından hoş olmuş.
Dizinin müzikleri dizi kadar güzeldi. LYN "Only  One Day" Block B grubundan ZİCO&Girls Day grubundan SoJin "Sick" Moon Myung Jin "One Person" Navi "I Hoped It Was A Lie" Byul Ha "No Love" Yoon do Hyun"Where" BTOB grubu lideri Eun Kwang&MIYU "I Miss You" şarkıları da en az dizi kadar duyguluydu. 

Kadro ve kurgu çok başarılıydı. Evet atlanan önemli olaylar vardı fakat dizi fazlasıyla duygu yüklüydü bu yüzden başka bir şey aramadım. Dizinin içeriğinde bir çok mesaj olunca ders çıkarılması gereken birçok olayda söz konusuydu. Yapılan yanlışa, yanlışla karşılık verilmemesi konusunda, intikam peşinde olmamazı ve kin, nefretin hayatı kaçırmaya sebep olduğunu anlatan bir diziydi. Senaryo olarak  tek eksiği  romantizme çok fazla değinilmemiş olmasıydı o da nazar boncuğu olsun. Bol entrikalı bir dizi izlemek isteyenler Mask dizisini kaçırmayın derim.



4 yorum:

  1. Ne kadarda güzel bir bloğa düştüm. Upuzun bir yazı olsada hiç sıkılmadan okudum. Bloğunuzu takipe aldım. Bende beklerimm :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim :)

      Sil
  2. Güzel ve Akıcı yazınız için teşekkür ederim, blogumu izlemeye alırsanız sevinirim… https://hastaliktakip.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..