18 Ara 2023

King the Land / Kore Dizisi

 



JTBC'nin popüler romantik-komedi dizisi "King the Land" tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Başrollerinde Lee Jun Ho ve Im Yoon Ah'ın yer aldığı dizi yayını boyunca en yüksek reytinge ulaşarak ekranlara veda etti. Böylece dizinin dün gece yayımlanan final bölümü ülke çapında ortalama yüzde 13,8'lik bir reytingle dizi için yeni bir rekor kırdı. Dizi, otel endüstrisinde geçen hikayeler hakkında romantik-komedi dramasıdır. 

King the Land Konusu

Dizi, otel endüstrisinde geçen hikayeler hakkında romantik-komedi dramasıdır. Goo Won sahte gülümsemelere dayanamayan The King Group'un chaebol varisidir. The King Group bünyesinde yer alan King of the Land, zengin otelcilere hizmet veren bir cennet olan VVIP iş salonudur. Burada Goo Won mesleğinin doğası gereği istemediği zamanlarda bile her zaman parlak bir gülümsemeye sahip olan Cheon Sa Rang ile tanıştığında içtenlikle gülümseyebilecekleri mutlu günler bulmak için yola çıkarlar. 

Lee Jun Ho dizide otellere, havayoluna ve dağıtım şirketlerine sahip olan King Group'un varisi Goo Won karakterini canlandırmaktadır. Daha önce  Memory, Good Manager, Rain or Shine, Wok of Love, Confession dizilerinde izledim Parlak zekası, doğuştan gelen zarafeti ve büyüleyici cazibesi ile romantizm hariç her şeyde iyidir. Ancak küçükken aniden kaybolan annesine dair hiçbir şey hatırlayamamaktadır.

Im Yoon Ah dizide sadece gülümsemesiyle bile dünyayı daha parlak bir hale getiren “Smile Queen” Cheon Sa Rang rolünü üstleniyor. Daha önce Love Rain, Prime Minister & I, The K2, The King in Love, Big Mouth  dizilerinde izledim. En mutlu çocukluk anısı nedeniyle Goo Won'un ailesine ait olan King Hotel'de çalışmaktadır. Kusursuz olarak sağladığı müşteri hizmetleri ile lobinin danışma masasındaki pozisyonundan otelciler için rüya gibi bir yer olan King the Land'e kadar yükselir. Tek hayali insanları mutlu eden bir otel işletmecisi olmaktır. Ancak bu isteği King Hotel'in halefi Goo Won ortaya çıkınca son bulur. Çünkü ikili birbirlerinin tam tersidir ve sürekli olarak çatışmaktadırlar.

Go Won Hee dizide, Cheon Sa Rang'ın arkadaşı ve King Air'in uçuş görevlisi Oh Pyeong Hwa karakterini canlandırmaktadır.nKim Ga Eun dizide, tutku dolu bir satış kraliçesi olarak tanınan Kang Da Eul'u canlandırmaktadır.

Junho ve Yoona'nın göze çok hoş geldiğine şüphe yok ve bir araya geldiklerinde mükemmel göz ziyafeti oluşturuyorlar. Aralarındaki kimya tartışmasız çok iyiydi. Junho ise İdol olarak en iyi aktörlerden biri. Onu romantik komedi türünde izlemek hoşuma gitti. Yoona da iyiydi. Bir çok dizisini izledim kendi gibi olduğu bir dizide ilk kez izledim. Bu nedenle dizinin kurtarıcı özelliği iki başrolün uyumu ve kimyası. Dizinin estetiği çok hoş, açıkçası çok büyük bir bütçesi vardı ve bu yüzden çok iyi çekildi. 

Drama, son on yılda ve hatta öncesinde hüküm süren eski Kore romantik komedilerine yönelik nostaljik duyguları geri getiren bir hikayeyle sorunsuz bir başlangıç ​​yaptı ve bitti. Romantizm tatlı ve başroller arasındai uyum iyiydi. Kdramaların eskiden izleyenler bilir, dizilerin en belirgin özellikleri klişeler. Güney Kore izleyiciside bu tür dizileri özlemiş olacak ki yayınlandığı tarihlerde JTBC'nin en yüksek reytingini aldı.Bu dizide klişelerle dolu romantik komedi. Bu tür dizileri sevenler için çıtır çerez güzel bir dizi.

Dizi için puanım; 6,9/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..