6 Ara 2023

Find Me in Your Memory / Kore Dizisi



Dizinin senaristi Nine: 9 Times Time Travel, Duel dizilerinden tanınan  Kim Yoon-Joo yönetmen koltuğunda ise  Oh Hyun-Jong, Lee Soo-Hyun oturmaktadır. Dizi 32 bölüm olup her bölüm ortalama 35 dakika sürmektedir. Dizi, Hipertimezi nedeni ile anormal bir şekilde yaşadığı her anı canlı bir şekilde hatırlayan bir adam ile psikolojik savunma mekanizması nedeni ile hayatındaki en önemli anları unutan bir kadının  arasındaki aşk hikâyesini anlatmaktadır.

Kim Dong Wook dizide bir haber spikeri olan Lee Jun -Hoon karakterini canlandırmaktadır. Kore’nin 1 numaralı haber istasyonundaki 'News Live' adlı bir haber bültenin spikerliğini yapmaktadır. Mun Ka Young dizide popüler bir oyuncu olan Yeo Ha Jin karakterini canlandırmaktadır. 6 yıldır bir oyunculuk kariyeri olmasına karşın oyunculuk yeteneği sürekli tartışılmaktadır.

Dizinin ilk üç bölümü gerçekten çok güzeldi. Özellikle  ilk bölüm, iyi kurgulanmış gizemli, birinci sınıf sinematografi, özellikle de karlı sahneler ve haber yayın ortamıyla harikaydı. Oyuncu kadrosundaki her oyuncu ve aktrisin performansı oldukça harikaydı. Ayrıca başrol oyuncuların genel olarak kimyasına bayıldım.

Sevdiğim şeyler

Bu dizinin güçlü noktaları kesinlikle karakterleri ve müzikleri. Rollerini bu kadar iyi oynayan karakterler/aktörler olmasaydı bu dizi genel olarak ortalama olurdu.

https://emosulla.blogspot.com/Findmeinyourmemory

Müzik izleme deneyiminin bir parçasıydı. Sahnelere eşlik etmek için müzik/ostları akıllıca kullanabilen bir dizi izlemeyeli uzun zaman olmuştu. Her bir sahne muhteşemdi. Çünkü doğru sahnelerde ve doğru zamanda kullanıldılar. Onlar olmasaydı sahneler aynı etkiyi yaratmazdı.

Yardımcı oyuncular izleme deneyiminin bir üst seviyeye çıkmasına yardımcı oldu. Çeşitli kişilikler vardı, bu da dizinin genel havasını gerçekten iyileştirdi. Ben de onların sahnelerini görmeyi her zaman sabırsızlıkla bekledim çünkü eğlenceli ve eğlendiriciydi.

Dizide gelişme ve ilerlemeyi sergilemek için pek çok sembolizm ve paralellik kullanıldı. 

Pek hoşlanmadığım şeyler

-Genel olarak izleyicilerinde tahmin ettiği gibi başlangıç ​​güçlü başladı ancak sonunda söndü. Ne olduğunu bilmiyorum ama bazı klişe kinayeleri kullanmak zorunda kalmaları dramaya yardımcı olmadı. Özellikle iyi uygulandıysa ve hikayenin ilerlemesine yardımcı olduysa klişe kinayelerin kullanılmasına karşı değilim, ancak bu durumda bunun tamamen gereksiz olduğunu hissettim çünkü dramanın genel kalitesini düşürdü.

Genel olarak baktığımda bu diziyi beğendim. İzlemek isterseniz hayır demem.


Dizinin ostları; Albümün tamamı için; TIKLA

Dizi için puanım; 7,9/10

1 yorum:

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..