11 Ara 2023

Alchemy of Souls / Kore Dizisi

Emosulla

Drama kurgusal bir ülkede, hayata geri dönen ruhlar etrafında dönmektedir. Tarihte veya haritalarda olmayan bir ülke olan kurgusal Daeho ulusunda geçen fantastik-romantik dizi, "hwanhonsool" (ölülerin ruhunun yaşama dönüşü) ile insanların ruhlarını değiştiren sihir nedeniyle kaderleri çarpışan insanların hayatlarını sergilemektedir

Alchemy Of Souls'un üslup yaklaşımı kuşkusuz işlerin biraz daha sertleştiği noktadır. Yönetmenliğini Park Joon Hwa'nın (' Bring It On, Ghost', 'What's Wrong With Secret Kim?' ve 'Touch Your Heart') yönettiği dizi, şık ve muhteşem sahneler ve palet şemalarından oluşan muhteşem bir dizi sundu.

Lee Jae Wook dizide, Daeho ülkesinde yaşayan ve Jang ailesinin asil ancak belalı genç efendisi olan Jang Wook karakterini canlandırmaktadır. Tüm ulusun konuştuğu trajik bir doğum geçmişine sahiptir. Dünyaya karşı olan memnuniyetsizliğini öfkeyle dışa vurur. Ancak rakipsiz bir suikastçi olan Mu Deok (Jung So Min) ile karşılaştıktan sonra hayattaki amacını buluran Jang Uk rolünde başarılı olacağından hiç şüphem yoktu. Jang Uk'un tüm tonlarını gösterme konusunda harika bir iş çıkarıyor. İster çekici bir Genç Efendi, ister istekli bir öğrenci ya da tutkulu bir aşık olsun, Jang Uk'un karakterinin hakkını vermeyi başardı. Etkileyici ve sahnenin atmosferini nasıl ayarlayacağını biliyor. 

Jung So Min dizide seçkin bir savaşçı olan Mu Deok karakterini canlandırmaktadır. Dünyanın en zayıf vücuduna sıkışmış olan büyük bir suikastçıdır. Karizmatik ruhu zayıf bedenine ayak uyduramamaktadır. Jang Wook'un (Lee Jae Wook) hizmetçisi ve gizli akıl hocası olarak gizlice ona dövüşmeyi öğretir. Jung So Min gerçekten yetenekli ve bundan sonra gerçekten farklı rollerde oynamasını umuyorum. İki zıt ruh halinde (Naksu ve Mu Deok) taşıdığı ikilik muazzam bir şekilde yerine getirildi; On yılda çok geliştiğini söyleyebilirim ve bu onun en iyi performanslarından biri olduğunu düşünüyorum. Kırsal tarzdaki konuşma alışkanlığını Mu Deok'un davranışına, Naksu'nun sağlam ve istikrarlı tavırlarına ve bunun tersini yükseltmek aslında o kadar da kolay bir iş değildi. Bu nedenle harika bir iş çıkardığını düşünüyorum.


Minhyun dizide Seo ailesinden gelen dahi prens Seo Youl karakterini canlandırmaktadır. Harika bir görünüme, üstün bir zekaya ve dövüş sanatları becerilerine sahiptir. Her şeye sahip olmasına rağmen hiçbir arzusu veya gerçeklik duygusu yoktur. Ancak gizemli bir kıza karşı saf duygular beslemektedir. Minhyun görünüşü gibi sakin bir karakter canlandırıyor. Kendisine en çok yakışan karakterlerden biri diyebilirim.



Shin Seung Ho dizide Daeho'nun veliaht prensi olan Go Won rolünü canlandırmaktadır. Tek hayali cömert ve yardımsever bir kral olmaktır. Shin Seung Ho Veliaht Prens olarak büyük bir dikkatle geliştirildi ve dürüst olmak gerekirse karakteri beklenmedik bir yönde gelişti; Jang Uk'la olan arkadaşlığı ya da Mu Deok'la olan teaser partisi olsun, onun hikayede pek bir işi olmayacağını düşündüğüm halde başkalarıyla olan etkileşimlerini sevdim. Dizideki kendini en çok öne çıkarak karakterlerden biri diyebilirim. Bu nedenle gelişimini izlemek keyifliydi.


Alchemy of Souls baştan sona saf bir eğlence! Hikâye açısından, aslında bazı sürprizlerle dolu klasik bir peri masalı. Aşk, dostluk ve insanın açgözlülüğünün tehlikeleri hakkında çok tanıdık bir hikaye.  Hong kardeşler tarafından kaleme alınan, karakter odaklı bir hikaye. Yazarlar, karakterlerin motivasyonlarını, bağ kurma anlarını ve sevimli tuhaflıklar kesinlikle bu dizide mevcut. En akılda kalıcı ve karizmatik karakterleri yaratmak için onlara her zaman güvenebilirsiniz ve Alchemy of Souls'ta bunlardan bolca var. Hikaye o kadar karmaşık değil, bu yüzden yazarlar bundan sonra ne olacağını tahmin etmemizi sağlayacak bazı şeyleri atlamayı tercih ediyorlar. Ve bu olayları gözler önüne serdiklerinde kısa ve öz bir şekilde yapıyorlar. Bu durum belirli izleyicilerin hoşuna gitmeyebilir. Ayrıca tonlarca komik sahnelerde mevcut. En karanlık bölümlerde bile kendinizi mutlaka gülerken buluyorsunuz. 

Bu projenin olağandışı doğası insanların kendilerini tuhaf hissetmelerine neden olabilir. Ruhların Simyası sadece ilginç değil; izleyiciye yeni/paradoksal deneyimler sunuyor. Bunun bir Sageuk olduğunu düşünebilirsiniz, ancak modern görünümlü stiller ve popüler kültür referanslarını göreceksiniz. Konu klişe gibi görünebilir ama tahmin edilemeyen durumlarda söz konusu. Sona ulaştığınızı düşünüyorsunuz ama bunun yerine yeni bir başlangıçla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bir kesim izleyici bu durumdan hoşlanmayabilir.


Olumlu yönleri;

  • Dizinin harika bir hikayesi var. Yeni ve orijinal. Hong kardeşler her zaman olduğu gibi hayal güçleriyle yepyeni bir dünya yarattılar. Olay örgüsü, dönemeçleri ve dönüşleriyle çok ilgi çekici ve merak uyandırmaktadır. Sizi her zaman diziyi izlerken ekranda tutmayı başarıyor.
  • Üç boyutlu ve çok yönlüdürler. Karakterlerin dizinin sonuna kadar orijinal hallerine sadık kalacak şekilde büyük bir özenle inşa edildiğini görüyoruz
  • Dizinin bir diğer olumlu yönü de karakterler arasındaki kimya. İlişkileri ne olursa olsun, ekrandaki tüm karakterlerin birbirleriyle inanılmaz bir kimyası olduğunu görülmektedir.
  • Konu, komedi, aksiyon, gerilim veya fantezi olsun, dizinin tüm türlerinin hakkını veriyordu. Komedi sahneleri, özellikle de Mu Deok ile Veliaht Prens arasındaki sahneler muhteşemdi. Bir o kadarda aksiyon sahnelerini beğendimi söyleyebilirim.
  • Oyuncuların oyunculuğunu izlemek bir zevk. Oyuncu kadrosunun çoğunluğu olağanüstü performanslar sergiledi Başta ana karakterler olmak üzere bize duygularını hissettirdiler ve onlarla birlikte yaşattılar. 
  • Dizide hoşuma giden bir diğer şey de diğer wuxia (antik çin kurgusu) dizilerinden ne kadar farklı olduğu. Wuxia dizilerinde uzun peruklu erkekler ve karmaşık saç stillerine sahip kadınlar yaygındır. Ancak burada erkeklerin çoğu kısa saça ve çeşitli saç stillerine sahipken, kadınların çoğu kakül, kısa saç vb. gibi modern saç stillerine sahip. Hatta bazı karakterlerin saçları bile renkli. İlk başta bundan rahatsız oldum ama sonra çeşitliliğin bu diziyi daha akılda kalıcı kıldığını fark ettim. 
  • Dizinin ses efektleri inkar edilemeyecek kadar güzel. Bana her sahne için doğru hisleri sağladı. OST'lerin hepsi de mükemmeldi! yazının sonunda bu konuya değineceğim.
Eksiklikleri

Dizinin kusurlarını inkar etmiyorum. Her şeyin bazı dezavantajları vardır. Dizide beni en çok rahatsız eden şeylerden bazıları şunlardı:

  • Aşırı sahne tekrarı. Her an bir şey söylendiğinde yaşananların hatırlatılmasına ihtiyaç duyacak kadar kötü bir hafızamız olduğunu düşünüyorum.
  • Dizideki inkar edilemez bir diğer kusur da kadın başrol Nak Su'nun yeterince kullanılmaması. Baş belası bir kız olarak tanıtıldı ve sonrasında yalnızca aşka ilgisi olmaya indirgendi. 
  • Dizide inkar edilemeyecek kadar çok romantik unsur var. Daha az ekran süresi verip bunun yerine dizinin diğer kusurlarını iyileştirmeye odaklanabilirlerdi.
Bu bir dizinin ihtiyacı olan her şeyi içeriyor
Komedi ✔️
Aksiyon ✔️
Romantizm ✔️
Bromance ✔️

Fantastik, aksiyon ve macerayı seviyorsanız bu diziyi şiddetle tavsiye ediyorum. Bu ilk sezonun incelemesi olup ikinci sezon incelemesi için takipte kalın :)

Dizinin ostlarına gelecek olursak JEONG SEWOON "Just Watching You" BIG Naughty "Love Letter"
Kim Na Young "Breath" Gummy"Raindrops"

Albüm için, TIKLA

Dizi için puanım; 9/10

1 yorum:

  1. Bu diziyi güncelde izlemiştim ve oyunculukları cok beğenmiştim. 2. Sezon yazınızıda merakla bekliyorum. Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..