19 Nis 2024

Parasyte: The Grey / Kore Dizisi

Dizi, Japon yapımı "Parasyte: Part 1" adlı drama serisinden uyarlandı. Parazit: The Grey, Hitoshi Iwaaki'nin mangasından uyarlanan ve yönetmen Yeon Sang-Ho tarafından Netflix'te izleyiciyle buluşan etkileyici bir dizi. Bu incelemede, dizinin konusunu, karakterlerini ve başarısını ele alacağım.

Hikaye, uzaydan düşen ve insan konakçılarla beslenerek insan beynini ve vücudunu kontrol ederek kendi güçlerini kazanmak için öldürmeye başlayan parazitleri anlatıyor. Hikaye, elindeki bir parazite yakalanan ve beynini çalmayı başaramayan tuhaf bir birlikte yaşamaya başlayan Jung Soo In'in etrafında dönüyor. Seol Kang Woo, kayıp kız kardeşini bulmak için parazitli suyun peşindedir ve Choi Jun Kyung, parazitik yaşam ekibi 'The Grey'in takım lideridir ve kocasını parazitik suya kaptırdıktan sonra yalnızca parazitik suyu yok etmek için yaşar.


Jeon So Nee dizide Jung Soo In karakterini canlandırıyor. Kendisini daha önce Encounter, Our Blooming Youth dizilerinde izledim. Gizemli parazitlerden birinin kurbanı olduktan sonra tuhaf bir şekilde parazitle birlikte yaşamaya başlar.Tavırları ve sesindeki tonlama iki rol arasında ustaca geçiş yaptı. Onun karakterine hızla bağlanıyorsunuz ve onun daha iyi bir yerde olmasını ve bunun için size ödüller göstermesini istiyorsunuz.

Koo Kyo Hwan dizide kayıp kız kardeşini bulabilmek için parazitlerin peşine düşen Seol Kang Woo karakterini canlandırıyor. Kendisini izlediğim ilk dizisi. Dizi boyunca kendini geliştiren karakterlerden biri oldu.



Bu diziyi bir korku olarak görmüyorum ama kesinlikle aksiyon ve bilimkurgu cephesini yansıtıyor. Bu kadar iyi bir yönetmenden bekleneceği gibi. Aksiyon hızlı ve iyi çekilmiş. Öncelikle Parasyte: The Grey  izlemek için kesinlikle orijinal manga veya anime uyarlaması hakkında bilgi sahibi olmanıza gerek yok. Tek başına muhteşem bir hikaye. Ama finaldeki o bitiş sahnesi onları heyecanlandırıyor.

Kadın başrolümüz Su In aslında pek çok travmatik olay yaşamış tatlı bir kız. İçe dönük, kendinden nefret ediyor ve oldukça sıradan bir hayat yaşıyor. Onun bu durumdan, inandığı şeyler için savaşan ve sevilmez olmadığını, çevresinde pek çok zehirli insanın bulunduğunu öğrenen, mutant bir belaya dönüştüğünü görmek güzeldi. Erkek başrol Seol Kang Woo, kdramalar için oldukça alışılmadık bir durumdu. Korkak ve bencil bir çete üyesinden korkusuz, sadık ve güvenilir bir arkadaşa dönüşmesi hoşuma gitti. ler 

Sweet Home ile karşılaştırıldığında bu dizi, yalnızca altı bölüm gibi daha kısa olması nedeniyle karakterlere daha az vurgu yapıyor. Bunun yerine, canlandırıcı bulduğum canavarların dünyasını daha derinlemesine araştırıyor. Kendi organizasyonlarını oluşturan, zekalarını ve uyum sağlama yeteneklerini sergileyen canavarlara odaklanılmasını takdir ettim. İlgi çekici sosyal ve politik yorumlar içeren diyalogları dikkat çekicidir. Bakış açılarını keşfetmek ilgi çekiciydi. Basitçe katil olmayan canavarlar tıpkı çoğu insan gibi hayatta kalmaya çalışıyor ve karmaşık duyguların üstesinden gelmeyi öğreniyor

Dürüst olmak gerekirse son bölüm biraz bunaltıcıydı ama anlayabiliyorum çünkü bu pek iklimsel bir drama değil. Canavar dövüş sahneleri bazen biraz komikti. Oyuncu kadrosunun performansı, müziği iyiydi. Keşke bölümler biraz daha fazla olsaydı, sevinirdim.

Dizi için puanım; 9/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..