12 May 2015

The 100 // 2.sezon

The 100; Bilim-kurgu türü olmasına rağmen 1.sezonda gençlik dizisi tadında geçmesiden dolayı eleştirelere neden oldu. Eleştiriler işe yaramış olacak ki senaristler durumu ikinci sezonla birlikte toparladı. Seyir zevki yüksek bir yapım ortaya çıktı. 
Ark'tan dünyaya gönderilen 100 çocuk her ne kadar zor zamanlar yaşıyor gibi görüsenlerde aile gibi kenetlendiler birbirlerine. Yeri geldi ailelerini karşılarına aldılar, yeri geldi sevdikleri için öldüler (!) 2.sezon gerçekleştirilmesi imkansız bir kurtuluş hikayesini konu alıyor. İlk bölümle beraber dikkatimizi çeken nokta ise karakterlerin vahşi ortama uyum sağlamış olmaları. Karakterlerin bu müthiş değişimleriyle alakalı dikkatimizi Octivia çekiyor hatta " kırk yıllıdır ok atıyor, savaşıyor" izlenimlerini yüksek seviyede hissediyorsunuz. Gel gör ki; senelerini bir göz odada geçirmiş kız süper kahramandan farksız dövüşmesi ve ok atması fazlasıyla abartıya kaçtığını düşünüyorum. Fakat o naif kıza sert görünümü yakışmış mı? Yakışmış!
The-100-season-2-episode-12-Octavia
The 100 konu olarak ele aldığımızda 2.sezonda taşlar yerine oturuyor. İnsanlar ve arktan gelenlerin arasında ki savaş, nükleer savaştan etkilenen gün ışığına çıkamayan medeni (!)  dağ insanlarının iç yüzleri ve amaçları gibi bir çok sorunun cevabının çözüleceği 2.sezon dolu dolu geçiyor. 1.sezonun aksine akıl oyunları, savaş, barış, ölüm ve ihanet dolu bir sezon ile karşı karşıya kalacaksınız. Ark'takiler dünyaya iniyor. Çocuklar çil yavrusu gibi bir yerlere dağılıyor. Bir kısmı ormanda, bir kısmı dağ adamlarının elinde.
Kimdir bu dağ adamları?
Teknoloji sayesinde nükleer sızıntısından kurtulabilen,  kullandıkları teknolojiyle hayatta kalabilen insan topluluğu. İl kortaya çıktıklarında İyi mi kötü mü ? bilemiyorsunu.  Fakat, hep bit yeniği olduğunu hissediyorsunuz. Aslında amaçlarına baktığımda herkes kendi halkı için savaş veriyor. Onlarda bi bakıma haklı. Tuttuğum taraf değiller. Üzgünüm. 
Yasal Uyarı: Bundan sonrası spolier içerebilir. 
Finn and Bellamy
İlk sezona göre en çok yol kat eden karakterlerden biri de Bellamy. O lider havasında dolaşan çocuk gitti. Yerine arkadaşlarını kurtarmak için savaş veren bir çocuk geldi. Murphy ile olan düşmanlığını bile göz ardı etti
.2.sezonda dikkat çeken olaylardan biri ilk sezonda barış için uğraşan Finn'in Clarke bulacağım diye cinnet geçirmesi oldu. Bildiğin katliam yaptı. Bedelini ağır şekilde ödedi. Açık konuşmak gerekirse bu kadarını beklemiyordum. Senatristler ters köşe yaptı.
olurlarsa olsunlar kızamıyorsun. Sonuçta herkes kendi halkının iyiliği, özgürlüğü için savaşıyor. Fakat Ark çocuklarının birbirlerine olan bağlılıkları bu amacı yerle bir ediyor. Herkes bi nevi özgürlük peşinde. Söylemeden geçemeyeğim; ellerininde imkanlarla Jasper, Monty ve diğer çocukları kurtarma operasyonu kurgu bakımında beklediğimden daha iyiydi.
The-100-season-2-episode-15-Lexa12.sezon da Lexa rolüyle Alycia Debnam Carey karşımıza çıkıyor. Dünya da yaşayan insanların lideri. Lexa dişe diş, kana kan felsefesini kendine amaç bilmiş. Bizden bir gidiyorsa sizden bir gidecek hesabı. Bu en çok Clarie ve Finn adına büyük yaralara sebep olacak. Buna rağmen Clarke'in her seferinde Lexa'nın her dediğini yapması, Lexa ile kurduğu acımasız planla, masum insanların ölümüne sebep olması gibi. Ee o zaman "Nerde senin ideolojin?" sorusunu akıllara geliyor. Zira; Lexa'dan yediği son dakika ihaneti. Clarke'in aldığı en güzel darbe oldu. Hak etti!
the-100-season-2-episode-12-spoilers
Arktan dünyaya gelenler arasında en çok Murphy çekti insanlardan. Yaptığı kötülüklere rağmen iyi bir çocuk olmayı başardı. Tekrardan çocukların güvenini kazanması lazımdı. O da oldu. Murphy'nin, Jaha ile çıktığı kurtuluş yolculuğunda  bir çölü aştılar. Deniz aşırı bir bir bölgeye ulaştılar. Jaha'nın tabiriyle halkını kurtarabileceği bir yer mi? Orası muamma! 
The 100 2. sezon final bölümünün sonlarına doğru intihar videosu ortaya çıkıyor. Büyük ihtimal nükleer savaşiın başladığı yıllarda çekilen bir video. Kırmızı elbiseli bir kadının hologramı görünüyor. Ark'tan haberi olan biri. 3. sezon da  her şeyin başlangıcı olan nükleer savaşın nasıl ortaya çıktığı, nedenleri gibi bir çok sorunun cevabını bulacağımızın sinyallerini verdilerini düşünüyorum. En önemlisi, herkes kurtuldu derken kendini sorumlu tutan Clarke nereye gidiyor? 3 seznu bekleyip görelim.

10 yorum:

  1. hımmm bi bakıyim. ben de "heart of dixie" adlı diziye başladım bakalım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heart of dixie çok eğlenceli bir dizi güncel takip ediyorum başladığından beri :)
      The 100'ü tavsiye ederim fantastik diziler seviyorsan.

      Sil
  2. finn öldümü???

    YanıtlaSil
  3. 4. sezon bitti ben hala Finn'i nasıl öldürdüklerine inanamıyorum. Baya bildiğin zalım bunlar :o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes aynı dertten müzdarip. Çok saçmaydı :)

      Sil
    2. köylüleri öldürme kısmı saçmaydı,ama onu yaptıktan sonra öldürülmeseydi daha saçma olurdu

      Sil
    3. Ben yine de ölmesinden yana değildim. iki türlü bakınca da saçma

      Sil
    4. cidden mi clarke resmen öldürdü mü yani

      Sil
    5. evet öldürdü ama öldürmesinin altında bir sebep vardı. İzlersen daha net anlayacaksın

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..