21 Eyl 2016

Star Trek Beyond


Yeniden başlayan serinin 3. halkası olan Star Trek Beyond filminin yönetmenliğini bu sefer J.J Abrams'tan devralan isim Hızlı ve Öfkeli  serisinden tanıdığımız Justin Lin yapmaktadır. Ana kadroda ise Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg, Sofia Butella, Idrıs Elba gibi isimler yer alıyor.

Sonsuzluk'ta Atılgan gemisinin ve cesur mürettebatının epik yolculuğu devam ederken, mürettebat uzayın bilinmeyen derinliklerinde kendilerini ve federasyonun temsil ettiği her şeyi sınayan gizemli, yeni bir düşmanla karşılaşır. Kaptan Kirk ve ekibini yok etme tehlikesi söz konusudur. Ücra bir bölgede iletişime dair hiçbir şey yoktur.

Konu ve senaryo olarak ilk iki film kadar etkili olmasa da, görsel efekt ve aksiyon açısından çok daha iyi bir film. Özellikle Yorktown Merkez Uzay İstasyonun ilk görünüş, tanıtım sahnesi bilim kurgu tarihine geçecek kadar harika. Terk edilmiş gezegenin görüntüleri de keza öyleydi. Uzayda gerçekleşen savaş sahneleri çok sürükleyici, oyuncu kadrosu da bir o kadar iyiydi. Kendi açımdan en dikkat çekicisi "Jaylah" Filmin afişinde bile en önde olmasını filmi izleyince anlıyorsunuz. Uhura yine çok zarif, Dr Bones filmin en eğlenceli karakteri olarak karşımıza çıktı. Yönetmenin genel yapısını böyle bir filme aksettirilmesinden kaynaklanan ufak tefek rahatsızlıklar olsa da geleneksel Uzay Yolu konseptinden çok da uzaklaşmış görmedim. Her şey bir yana film boyunca Leonard Nimoy'un onurlandırılması bence filmin en güzel hareketlerinden biriydi. Ayrıca bir kaç ay önce hayatını kaybetmiş olan Anton Yelchi'i bir daha göremeyecek olmak da ayrıca hüzünlüydü. Bir ara ilk Atılgan mürettebatını gösterdiği an en etkileyici sahnelerden biriydi, özlemişiz.

JJ Abrams önderliğindeki son iki film kadar etkili değildi belki ama güzeldi, tüm seriyi izlemenizi tavsiye ederim. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..