6 Ağu 2019

Defendant / Kore Dizisi

Dizi, suçsuzluğunu ve masumiyetini kanıtlamaya çalışan bir savcının hikayesini anlatmaktadır. Dizi normal şartlarda 16 bölüm olacaktı fakat konunun gidişatından dolayı ve çözülmemiş olaylardan dolayı 2 bölüm daha uzatıldı. 18 bölümde final yaptı
Ji Sung dizide Park Jung Woo karakterini canlandırıyor. Daha önce Protect The Boss, Secret Love, Kill Me, Heal Me, Familiar Wife, Entertainer dizilerinde izledim. Seul Merkez Bölge Savcılık Ofisi’nde bir savcıdır. O yaşadığı bir olay sonucu geçici hafıza kaybından muzdariptir. Bir sabah uyandığında kendini bir cezaevinde bulur. O, cinayet işlediğine dair suçlanmaktadır ve idam cezası ile yargılanmaktadır. O, eksik anılarını hatırlamaya ve masumiyetini kanıtlamaya çalışır. Ji sung, koreli aktörler arasında en sevdiğim oyuncu. Her zaman olduğu gibi yine güzel bir yapımla karşımıza çıktığı için mutluyum.

Yuri dizide Seo Eun Hye karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Fashion King, Local Hero dizilerinde izledim. Bir kamu savunucusu olarak çalışan Seo Eun-Hye karakterini canlandıracaktır. Onun karakteri, güçlü bir adalet duygusu taşımaktadır ve bu yüzdende bir adaletsizlik görünce savcının veya hakimin karşısında durmaktan zerre kadar korkmaz.

Uhm Ki Joon dizide Cha Sun-Ho ve Cha Min-Ho adında iki ikiz kardeşi canlandırmaktadır. Daha önce  Dream High, The Man in the Mask,  I'm Not a Robot, İkiz kardeşler Chamyung Grubunun varisleridir. İkiz olmalarına rağmen ikisinin karakterleri de tamamen farklı kişiliğe sahiptir. İki ayrı karakteri canlandırmak her oyuncunun harcı değil ama cidden çok iyi bir iş ortaya çıkardı. Açık konuşmak gerekirse iki karakteri de sevemedim. 
Ama Min Ho'ya üzüldüm. 


Uhm Hyun Kyung dizide Cha Sun Ho’nun eşi olan Na Yeon Hee karakterini canlandırmaktadır. Daha önce bazı dizilerd ekonuk oyuncu olarak izlemiştim. Onun ailesi eskiden zengin insanlardı ancak şirketleri iflas ettikten sonra mahvolmuştur. Bu yüzden, Sun Ho ile eski lüks hayatına geri dönmek için evlenir.




Dizi Kore'de %30 reyting almayı başardı. Bunun sebebi de kimilerinin savcıya üzülmesi kimilerinin Minho'nun babası yüzünden böyle olması gibi bir çok faktör düşünülebilir. Çok yönlü ihtimalin olduğu ama sonunda kötülerin kaybedeceği bir dizi olacağını daha dizinin başında belli ettiler. Fakat olay örgüsüyle izleyicinin merak etmesi sağlandı.

Kore dizilerini düşünecek olursak toplumsal olarak aile sevgisi almamış veya şiddet görmüş çocukların hayata bakış açılarının ne kadar zalim olduğunu görebiliyoruz. Bu bazen okul temalı dizilerde bazende bu tür gizem içeren dizilerde rastlıyoruz. senaristlerin birazda Kore toplumunu bilinçlerdirmek amaçlı bu tür dizilere ara ara yöneldiğini düşünmekteyim.

Bir sabah cezaevinde uyanan savcının kendini aklamaya çalışması ve kızını bulmak için sarfettiği çabayı anlatıyor.

Dizinin çıtasını yükselten Ji Sung ve Uhm Ki Joon'un oyunculukları oldu. Ji Sung oyunculuğunu konuşmaya bile gerek duymuyorum. Kendini Kill Me Heal Me ve Secret Love dizilerinde çokça söz ettirmiş biri. Fakat Uhm Ki Joon bu diziyle beraber oyunculuğunu arşa çıkarmakla kalmadı, harika bir kötü kdrama tarihine kazımış oldu :)

Dizi müzikleri; Son Dong Woon (Highlight) "Dreaming Now" San E "Until The End"  Suran  "The Wind is Cold" RAUN "Shadow of Pain" şarkıları beğendim.

Bu tür dizileri seviyorsanız izleyin, kaçırmayın. Sevmiyorsanız da bu diziyle  beraber sevmeye başlarsınız.

Dizi için puanım; 10/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..