23 Şub 2024

Our Beloved Summer / Kore Dizisi ⚡


SBS kanalında yayınlanan dizi 16 bölümden oluşuyor. Yönetmen koltuğunda Kim Yoon-Jin otururken senaristliğini ise  Lee Na Eun yapmaktadır. Han Kyoung Chal tarafından yaratılan Our Beloved Summer webtoonundan ve aynı zamanda bu dizinin senaristi olan Lee Naeun'un orijinal eserinden esinlenmiştir. Webtoon, karakterlerin lise günlerine odaklandığı için bu dizinin ön bölümü olarak değerlendirilebilir. 

Our Beloved Summer Konusu:

Lisede viral bir belgesel çektikten yıllar sonra, çekişen iki eski sevgili kamera karşısına geçerek birbirlerinin hayatlarına çekilir. Choi Woong saf ve özgür ruhlu bir adam gibi görünse de hayatında ilk kez bir şeye sahip olmak istiyor. Bunun için aklında olanı gösterir. Kook Yeon Soo, okulunun en iyi öğrencisi olmayı hedeflemişti ama artık kendi gerçekliğine uyum sağlayarak şiddetli bir şekilde yaşayan bir yetişkindir.

Our Beloved Summer Oyuncuları:

Choi Woo Sik dizide olgunlaşmamış özgür bir ruha sahip olan Choi Woong karakterini canlandırmaktadır. Daha önce You Are My Destiny, Pride and PrejudiceFight for My Way dizilerinde, Train To Busan ve Parasite filmlerinde izledim. Hayatında ilk kez istediği bir şey olunca tüm samimiyetini gözler önüne serer.




Kim Da-Mi dizide lise yıllarındayken okulun 1 numarası olmak isteyen Kook Yeon Soo karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Itaewon Class dizisinde izledim. Şimdi, hayatını kalbindeki yara ile zorluklar içinde yaşarken gerçeğe uyum sağlayan bir yetişkin olmaya çalışmaktadır. Bu dizide Kim Da Mi çok sevdim.
Our Beloved Summer bize eski sevgililer Choi Woong ve Gook Yeon Soo'nun  hikayesini anlatan bir reşit olma dizisidir. Bir daha görüşmemek üzere söz vererek ayrılmışlardır. Ancak kader onları tekrar bir araya getirdi. 10 yıl önce lisede çektikleri bir belgesel viral olunca kamera karşısına geçip birbirlerinin hayatlarına girmek zorunda kaldılar. Bu dizi onların birbirlerine karşı karmaşık duygularını, gelişimlerini, duygularını nasıl organize etmeyi başardıklarını gösteriyor. Kim Mi-Da ve Choi Woo-Shik hakkında yeterince övgüyle konuşamam. Sadece kimyaları yadsınamaz değil, aynı zamanda güçlü bir oyunculuk aracı olarak inceliği kullanarak bize derin, karmaşık karakterler verebiliyorlar. Bir bakış; bir gülücük; düşen bir gözyaşı... hepsi aktardıkları her duyguyu hissetmemizi sağlayacak şekilde zekice sergileniyor.

Hikayede sevdiğim şey hikayenin anlatılma şekliydi. Hikayenin perspektifi dizi boyunca değişiyor ve bu da dört ana karakterin tümünün duygularına odaklanmaya yardımcı oluyor. Ayrıca her karakterin arasındaki ilişkilerin tasviri o kadar muhteşem yapılmış ki gerçek hayatlarımızla bağlantı kurabiliyoruz. Gerçek bir yaşam dilimi aslında budur. Ayrıca her bölüme verilen ve tüm bölümün özeti olan başlıkları da beğendim. Bölümün başında neden böyle bir isim verdiğini anlamasak da sonunda mutlaka anlayacağız. Bu, bir bölümün tüm anlamını sindirmemize yardımcı olur


Modern romantik komedilerin çoğunda ya kadın başrol sinir bozucu ya da erkek başrol aptalın teki. Bu tür dizileri sevmediğimi söylemiyorum ama çoğu zaman bu tür dizilere 9 veya altı vermemin asıl nedeni hikayedeki karakterler. Ama bu dizide gerçek hayatla ilişkilendirilebilecek türden karakterlerle karşı karşıya kalıyorsunuz.

Our Beloved Summer dizisinde karakter gelişimi bu diziyi sevmemi sağlayan başka bir özellik. Yeon Soo bağımsız, mantıklı, mesafeli ve çalışkan bir karakter. Ek olarak sınıfının en iyisi. Herkesi önemsiyor ama yoksulluğu nedeniyle başkalarının önünde soğuk bir tavır takınmak zorunda kalıyordu. Ne başkalarının ne de kendisinin bu duygudan rahatsız olmasını istemiyordu. Her şeyi tek başına halledebileceğini düşünüyor ama sonunda kendi duygularının efendisi olmadığını anladı. O da hatalarının farkına vardı ve hayatının da güzel olduğunu  anladı. Choi Woong iş yapmaktan her zaman kaçınan, özgür ruhlu ve asi bir sonuncuydu. Liseden beri bina çizmeyi seviyordu. Çevresindeki insanlara zarar verebilecekse, incinmekten veya rahatsız olmaktan çekinmeyen türden bir karakter. Hikaye ilerledikçe daha olgun ve anlayışlı bir insana dönüştü. Hayatında ilk kez kalbinin sesini dinledi.

OST'ler de ilk sırada yer alıyor. Her zaman iyi OST'lerin, aynı anda onu dinlerken ekranda olup bitenlere odaklanmamızı sağlayan şarkılar olduğunu düşünürüm. İzlememize gerek kalmadan dizideki senaryoyu hatırlatan bir film. Hikayeyle ve hayatımızla mükemmel uyum sağlayan bir hikaye. Ve bana göre bu dizi gerçekten o müziklere sahip.

Albümü dinlemek için; TIKLA

Hikaye, ilişkinin nasıl yürüdüğünü çeşitli perspektiflerden çok güzel ve gerçekçi bir şekilde yansıtıyor. İnsanlar arasındaki farklı bakış açılarını, çevremizdeki insanların ilişkilerdeki uyum ve uyumsuzluk dengesini nasıl korumamız gerektiğini bize hatırlatır. Çünkü ilişkilerin tamamen güneş ışığı ve gökkuşağı olmadığını biliyoruz! Tavsiye edecek miyim? Tabii ki evet.


Dizi için puanım; 9,5 /10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..