17 Haz 2020

Itaewon Class / Kore Dizisi

Dizi JTBC kanalında yayımlandı.16 bölümden oluşuyor. Konusu; adaletsiz bir dünyada yükselmeyi başaran inatçı ve cesur bir grup insanın etrafında dönmektedir. Itaewon’da 'Jagga' adlı bir restoran zincirinin sahibi, Jang Dae Hee  ve onun oğlu, Park Sae Ro-Yi’nin hayatını mahvetmekle kalmaz, babasının ölümüne neden olurlar. Park Sae Ro Yi, intikam almak için sahibi oldukları 'Jagga' restoran zincirini yok etmeye karar verir ve aynı bölgede bir restoran açar.

Park Seo Joon;  Park Sae Ro Yi karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Dream High Season 2Witch's RomanceKill Me, Heal Me, She Was Pretty, Hwarang, Fight for My WayWhat's Wrong With Secretary Kim dizilerinde izledim. Küçük bir işletme sahibi olan Sae Ro Yi, adaletsizliğe asla müsamaha göstermeyen birisidir. Bir lise öğrencisiyken, okulda başka bir öğrenciye zorbalık yapan sınıf arkadaşı Jang Geun Won’a yumruk atar. Jang Geun Won’un babası, Park Sae Ro Yi’nin babasının işlettiği restoranın sahibidir. Park Sae-Ro-Yi’nin oğlundan özür dilemesini ister. Park Sae Ro Yi oğlundan özür dilemeyi reddeder. Bunun üzerine, okuldan atılır ve babası da işinden kovulur. Aradan çok geçmeden, Park Sae Ro Yi’nin babası, Jang Geun Won’un neden olduğu bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Deliye dönen Park Sae Ro Yi, Jang Geun Won’u döver ve sonunda hapse girer. Hapisten çıkınca, Jang Geun Won’dan ve onun babasından intikamını almak için sahip oldukları restoran zincirini yok etmeye karar verir. Seul’un, Itaewon bölgesinde bir restoran açar. 

Kim Da Mi; dizide Jo Yi Seo karakterini canlandırıyor. 1995 doğumlu oyuncunun bu yapım ilk dizisi. Daha öncesinde sinema ağırlıklı çalışmış. Benimde kendisini izlediğim ilk yapımı oldu. Dizide bir sosyal medya ünlüsü olan Jo Yi Seo,, pratik zekalı bir kızdır. Itaewonda yolları kesişen Seo Ro Yi'nin karakterine tutulur. Ne yapar eder, Park Sae Ro Yi’nin işlettiği restoranı Danbam'ın müdürü olur. olarak çalışmaktadır. 
Hellovenüs grubundan tanıdığım Kwon Na Ra dizide Oh Soo A karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Entertainer konuk oyuncu olarak izlemiştim. Dizide Park Sae Ro Yi’nin lise yıllarından beri olan aşkıdır. O dönemler yetimhanede büyüyen Oh Soo Ah'ın aynı zamanda en büyük destekçisi Seo Ro Yi'nin babasıydı. Aradan yıllar geçtikten sonra Itaewon'un en büyük işletmesi olan 'Jagga' şirketinde çalışmaktadır. Etrafındaki insanların güvenini kazanmayı başarmış olan yetenekli bir kariyer olmuştur.

Ahn Bo Hyun dizide Jang Geun Won karakterini canlandırmaktadır. Daha önce My Secret Hotel, Descendants of the Sun,  Rebel: Thief Who Stole the People, Her Private Life dizilerinde izledim. Jang Dae Hee'nin  en büyük oğludur. Lise yıllarından beri Oh Soo A ve Seo Ro Yi tanımaktadır. Ayı zamanda Oh Soo A'ya karşı hisleri vardır. Kendisini 'Jangga Group'un varisi olarak görmektedir. Oldukça kibirli birisidir. Sahip olduğu para ve gücü etrafındaki güçsüzleri ezmek için kullanmaktadır. Ancak, zeki birisi değildir ve her işi eline yüzüne bulaştırmaktadır.
Kim Dong Hee dizide Jang Geun Soo karakterini canlandırmaktadır. Daha önce SKY Castle dizisinde şu sıralar Extracurricular dizisinde izliyorum. Geleceği en parlak oyunculardan biri. Jo Si Yeo'nun liseden beri en yakın arkadaşıdır. Ama ona karşı duyguları vardır. Jang Dae Hee'nin evlilik dışı ve en küçük oğlu olan  karakterini canlandırmaktadır. Ailesi tarafından hiç sevgi görmemiş birisidir. Evlilik dışı bir çocuk olduğu için babası onu gerçek varisi olarak görmez ve bu yüzden ona karşı hep ilgisiz kalmıştır.  Annesi sadece para düşkünü birisidir ve onu sürekli ihmal etmiştir. Bir gün, Park Sae Ro Yi ile karşılaşır, ilk kez ona birinin ilgi göstermesi sonrasında  Danbam'da yarı zamanlı olarak çalışmaya başlar ve dükkanın başarılı bir hale gelmesi için elinden
geleni yapar.
Lee Joo Young, dizide Ma Hyun-Yi karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo ve Something in the Rain dizilerinde izledim. Dizide Danbam'ın aşçısıdır.  Ancak, yetenekli bir aşçı değildir ve yemeklerini özel yapan hiçbir şey yoktur. Ama onun kendini geliştirmesinde Park So Ri ve Jo Yi Seo'nn etkisi çok fazladır. Danbam geliştikçe o da kendini iyi bir aşçı olarak geliştirmeye başlar


Ryoo Kyung Soo dizide Choi Seung Kwon karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Happy Ending dizisinde izledim. Park Sae-Ro Yi'nin eski koğuş arkadaşıdır. Daha önce mafya için çalıştığı için hapse girmiştir. İkinci bir şans olabileceğine Park Yo Ri ile inanmıştır. Ona abi olarak saygı duymaktadır. Danbam'da garson olarak çalışmaktadır.





Chris Lyon dizide Tony Kim karakterini canlandırmaktadır. Daha önce hiç bir yapımını izlememiştim. Amerikalı oyuncu Kore'de yaşamaktadır. Babası Koreli annesi afikalı olan birini canlırıyor. Onu Kore'ye getiren ise babasını aramasıdır. Yolu bir şekilde Danbam'a dğler ve orada garson olarak çalışmaya başlar. Tony Danbam'ın çekirdek kadrosunda yer almaktadır.



Yoo Jae-Myung; dizide Jang Dae Hee karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Prison Playbook, Strong Woman Do Bong-SoonHwarangJealousy IncarnateReply 1988 dizilerinde izledim. Jangga Grubun başkandır. Aynı zamanda dizideki en azılı karakterdir. Usta oyuncu tam bir karakter oyuncusu. 

Itaewon Class için umut verici bir başlangıç ​​ile birlikte duygusal bir yolculuk diyebiliriz. İlk iki bölümden hemen sonra, ana karakter Park Saeroyi sizi kendinize bağlıyor. 16 bölüm boyunca en çok ne aklına kaldı derseniz, size çalışkanlığı ve değerlerinden vazgeçmeyen biri derim. Bu sebeple Park Seo Joon her zaman olduğu gibi olağanüstü bir iş çıkardı. Her canlandırdığı karakterin üstesinde çok güzel geldi. Fakat Park Sae Ro Yi ise en çok zihnime kazınan oldu. Bu sebeple bu drama onun büyük bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor. Şaşırtıcı bir şekilde bu dramada en zayıf olduğu alan "romantizm" boyutudur, ancak bu onun hatası değildir. Oh Soo Ah olarak Nara ile olan ilişkisi kimyada ilk kıvılcım elde etti ama sonrası tekrara girdi. Ama sonunda yaptığı seçimle istediğimi elde ettim. Bu dram romantizmden çok dostluk ve sadakat ağırlıklı. Danbam ekibi Sae Ro Yi kendilerine rehber olarak kabul edip, birbirlerine bağımlı olmayı öğrenen ilginç karakterler. Oyunculuk becerileri eşit olmasa bile birbirlerini destekleyici kadroyu sevdim. Danbam çalışanlarının en sevdiğim performansı Ma Hyun Yi olarak bildiğimiz Lee Joo Young'du.

Dizinin öne çıkan diğer oyuncusu Ahn Bo Hyun. Bir kötü nasıl olunur? sorusunun cevabını oyunculuğuyla döktürdü. Kötünün kötüsü. Bir yerde düzelecek mi diye beklediğim ama bir türlü düzelmeyen biriydi. Hatalarında ders almak ona öğretilmediği için böyle olduğunu düşündümç Babasının destansı kötülüğünde büyümüş hırslı bir çocuk. Bu da onu sürekli her şeyi elde eden bir çocuk haline getirdiği çok belliydi. Ama Ahn Bo Hyun bu karakterin üstesinden harika geldi. Gerçekten dizide kimsenin kötü olduğunu söyleyemem, ama oyuncu kadrosunda inanılmaz daha iyi aktörler vardı.

Dizinin senaryosuna gelecek olursak klasik intikamla örülüydü. Farklı bir şey yoktu açıkçası. Buna rağmen o intikam dürtüsünün insana nasıl zarar verdiğine şahit olduğumuz bir drama açıkçası. Bir kore dizisi izlediğimden dolayı senaryo çok farklı değildi. Diziyi bir tık farklı kılan karakterlerin iyi analiz edilmiş olmasıydı. Itaewon Class dizisinin reklamı çok fazla yapıldı. Durum böyle olunca izleyiciler için çıta yükselmiş oldu. Kimileri beğendi kimileri eksik buldu. Fakat ben klasik bir kdrama olarak konusu ve oyunculukları beğendim. Seçimlerine, eksikliklerine rağmen..

Lee Chan Sol "Still Fighting It" Gaho "Start" Ha Hyun Woo "Diamond" Sondia "Our Souls at Night" The Rose "You Make Me Back" Kim Feel "Someday, The Boy" Sondia "Maybe" Yoon Mi Rae "Say" VERIVERY "With Us" The Vane "No Break" Crush "No Words" V (BTS) "Sweet Night"
"

Dizi için; 7,3/10

6 yorum:

  1. Merhabalar tavsiye ettiğiniz kore dizilerinin 2.partı var mı blogda bulamadım bir de daha önceden izlediğiniz dizilerin hepsini bif post altında toplamıştınız onu da bulamadım😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba🖐🏻
      İkinci part ile ilgili daha yazamadım yakın zamanda yazacağım..
      Web sitesi görüntüsü olarak yaparsanız güney kore köşesi olarak bulabilirsiniz🥳

      Sil
    2. https://emosulla.blogspot.com/p/guncel-konular.html?m=1

      Sil
  2. Vavv harika gerçekten 252 tane kore dizisi mi izlediniz bir de hepsini kaç yılda izlediniz harika gerçekten ben daha 3 yıldır izliyorum ve 40 tane izlemişim ama sizin blogunuza bayılıyorum en güzel tarafı da dizilere puan vermeniz tavsiye ettiklerinize bakmaya çalışıyorum çok güzel bir bloğunuz var 💐💐💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba; yazmadığım çok fazla dizi var :)
      Biraz yoğun bir sene geçirdim bi o kadar daha yazmam gereken diziler var diyebilirim :) Ben uzun yıllardır izliyorum..
      Güzel düşünceleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok güzel yazmıssınız bayıldım

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..