26 Ağu 2013

Dream High 2 / Kore Dizisi

Dream High izleyenler bilir ki aynı okulda geçmesine rağmen konu olarak birbirinden bağımsız seri dizisi diyebilirim. İlk başta acaba ilki kadar iyi olur mu diye düşünmedim değil. Dizinin oyuncuları ilk dizide ki gibi idollerden oluşuyor. Hatta bu dizide Kpop idollerinin hayatından çok şey öğrenebilirsiniz. 



Maddi sıkıntılar içinde ki Kırın Sanat Okulun da artık öğrencilerin yeteneklerinden ziyade çalışkanlıklarına seçimler başlamıştır.Ve devletin çıkarmış olduğu "Gençler sanatçıları koruma" adı altında ki yasa da genç yaşta olan sanatçıların saat aksam 10'dan sonra dışarı çıkmalarını yasaklamıştır. Bu yasadan ve kişsel hatalarından dolayı popüler grup olan HERSHE ve EDEN faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmışlardır. Bu genç idollerimiz  Kırın Sanat Okulu'n da  eğitime başlarlar. Eski ve idoller arasında tabi ki de çekişmeler olacaktır.

Dizinin bir sürü başrol oyuncusu var ama JB biraz daha ön planda. Esas kızımız olan Shin He Sung'u Jin Yoo Jin'e göre önce davranarak kapan genç idolümüz. Her yeteneğe sahip tamamiyle dizide mükemmel bir idolü canlandırıyor. 

Jin Yoo Jin ise rock müzik konusunda hayalleri olan fakat idoller geldikten sonra kendini JB ile yarışın içinde bulup dans, pop müzik söylerken bulur fakat finale doğru kendi özüne döner. En azından beklediğim bir durumdu. Gerçi ben Jin Yoo'dan çok finalinden Jin Yoo Jin ile birlikte olmasını istesem de olmadı, O da Jinwoon'u sevdiğimden dolayı :D 

Shin He Sung Kırın Sanat okulu tarafından notlarından dolayı seçilmiş öğrencilerden biridir. Fakat o bunu daha sonradan öğrenir. Çünkü sesi ve yeteneği olmadığı halde tek hayali şarkıcı olmaktır. Okula o şekilde girdiğini öğrendikten sonra okula bırakma kararı alır. Bütün hayallerinin bittiğini zannetiği bir anda arkadaşları onun yazmış olduğu şarkıyı Jin Yoo Jin önderliğinde söylerle bu şarkı herkes tarafında sevilir. Aslında iyi bir söz ve beste yazarı olabileceğinin farkına varır ve pes etmez okula döner. Onu ikna eden kişi ise bu olayların dışında JB'dir. Aralarında ki aşk ise bundan sonra başlar...

Dizi de en çok izlemekten keyif aldığım ise Nana'nın iki sevdalısı.. ikinci sezonda genel olarak müzik dünyasında ki olabilecek her türlü sorunu ve çözümlerini anlatan bir sezon olmuş. ilk sezonda daha çok öğrencilerin kendi içlerinde vermiş oldukları bir savaş varken ikinci sezonda tamamı ile karşılıklı birbirleriyle yarış halindeler. İkisi arasında seçim yapamayacağım. Çünkü ikisini izlerken de çok eğlendim. İlk sezonda Jason-Pil Suuk ikilisini.. ikinci sezonda ise Jin yoo Jin ve JB arasındaki çekişmeleri ve Jin Yoo Jin'in komik tepkileri ve mimiklerini izlemekten büyük keyif aldım.  

Finali ilk sezonda olduğu gibi açık kapı bırakarak bitmiş bir sezon finali vardı. Fakat ikinci sezonun ki bence daha iyiydi en azından bütün oyuncular bir müzikalde toplanmışlardı..

4 yorum:

  1. finalde yang jin manin dans ettigi bir sahne vardi elemeye katiliyordu orda 2si de ayni insandi. Yang jin man'in elestirisini yang jin man yapiyordu neydi o ya anlamadim hicbir sey deli olucam aciklar misiniz lutfenn??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dream High ve Dream High 2'de iki filmde rol aldı. Yeteneklerinin hala keşfedilmesini bekleyen bir öğretmendi. Yarışmaya katılan Öğretmen olan Yang Jin Man ama jüride ki yapımcı.. Orada ironi yapmışlar, deli olma :)

      Sil
  2. evet anladim ironi yapmaya calismislar haklisin. Cok tesekkur ederim ama gercekten kore dizilerinin finalleri bu kadar anlamsiz ve ucu acik bitmek zorunda mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğim bir çok dizinin finali genelde ortada bırakıyorlar, izleyici nereye çekerse misali.. Fakat bir o kadar finalini çok iyi yapmış dizilerde var. Senarist Kim Eun Sook dizilerinin finallerini sevmişimdir. Bir çok dizi var bu şekilde :)

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..