26 Ağu 2013

Dream High / Kore Dizisi


Dizi afişte ki 6 sanat öğrencisi ve onların bu yolda yaşadıkları, destek veren öğretmenlerinin hakkında bir yapım. Bu dizi büyük şirketlerin ortak yapımı. Prodüksiyon ve konuk oyuncuları bile birer kpop yıldızı. İlk bölüm de yer alan Kım Hyun Jung kısa görmek bile güzeldi. Dizinin 6 başrol oyuncusu var bunlardan 5'i şarkıcı biri oyuncu.. Dizinin öğretmen kadrosunuda sevmeden geçemedik. Oyunculara kısa tanıtalım..

Bea Su Ji/Hye Mi

Dizinin 1994'lü en küçük başrol oyuncusu. Kendisi Miss A grubunun en küçük üyesi Suzy. Dizide de görüleceği üzere sesi çok güzel. İlk diziyi izlemeye başladığımda biraz soğuk gelmesine rağmen kendini sevdirmeyi başardı. Hatta Suzy'nin bundan sonra ki dizilerinin hayranı bile olmadım değil :)
Taec Yeon/Jın Gook-Hyun Shi Hyuk

 Dizinin bir diğer erkek başrolü , kendisi 2PM grubunun üyesi.Sesi ve dansı konusunda gayet başarılı. Rap konusunda 2PM'i dinleyenler bilir başarılı. 
Kim Soo Hyun / Song Sam Dong

Dizinin şarkıcı olmayan tek oyuncusu. Dizimizin bir diğer erkek başrolü. Kim Soo Hyun'un sesini çok beğeniyorum. Özellikle oynadığı her kdramının mutlaka Ostlarına el atmıştır. Dizide Hye Mi'ye aşık çocuğu oynuyor. Kim Soo Hyun'u izlediğim ilk dizisi olmasıyla bende yeri çok ayrıdır.

Ham Eun Jung/Yoon Beak He

Bir diğer başrol oyuncumuz T-ara grubunun lideri şarkıcımız. Dizide güzel sesi ve danslarıyla onu küçük gören bir zamanlar yakın arkadaş oldukları Hye Mi'ye kanıtlama ve kötülük yapma çabasındadır. Neyse ki doğru yolu bulacak zorlu yollardan geçtikten sonra tabi..

Jun Wooyoung/ Jason

Dizinin son erkek başrolü. O da 2PM grubunun üyesi.Hatta grubunun en iyi seslerinden biri. Dans konusunda kıvraklığı falan kliplerini izlediğimde dikkatimi çekiyor. Dizide en çok sevdiğim karakterlerinden biriydi Sebebi rol yapsa bile aslında kendi gibiydi..

IU/ Kım Pil Suuk

Kızların en son başrol oyuncusu.IU bu kızın sesine hasta olmamak mümkün değil, Bana göre dizi de sesi en güzel olan kişi. İlk 9 bölümüne kadar şişman gezdi. Jason'a olan aşkında 200 içinde 30 kilo verdi:) Dizinin finalinde de sizi küçük bir sürpriz bekliyor olabilir:) Size tavsiye solo olarak bu kızı dizi dışında da dinleyin.

Görüldüğü üzere dizinin her bir üyesi neredeyse Kpop'dan fırlamış gibi.. Başroller bu şekilde olunca siz bir de konuk oyuncuları düşünün. Kım Hyun Jung, Super Junior Leetuek ve Eynhyuk, 2 AM Nichjhun ve Chansung, Miss A'nın diziye konuk olması  vs.. Durum böyle olunca dizinin şarkıları da güzel olmazsa olmaz.
Karakterler ise genel bir dramada geçen konuyla aynı bunun yanına müzik ve dans da gelince izlemeye doyamıyor insan.Dizi ikici yarısından sonra efsaneleşmeye başladı. İzlemekten daha çok keyif almaya başlıyor  insan.
Dizide en çok güldüklerim arasında Pil Suuk ve Jason çifti idi. Özelikle Pil Suuk zayıfladıktan sonra Jason'ın o karşı hislerinin oluşmaya başladığı dönemler komikti. Çünkü daha kendine bile itiraf edebilecek durumda değildi. İkisininde birbirini kıskanması ve birbirlerine itiraf ettikleri an güldürdüler. Dizinin en eğlenceli çifti ikisiydi.
Sam Dong'un ise kulağındaki sorun üzücüydü ama müziğe olan tutkusu bunu bile aşabileceğini gösterdi. Tabi bizim esas kızımız Hye Mi sayesinde oldu.Sahne performansı esnasında işitme sorunu yaşarken Hye Mi'nin yaptığı hareketlerle şarkıyı başarı ile seslendirdi ve sonunda çok ağladı esas oğlumuz
Kdrama dizilerin de olduğu gibi Hye Mi, Sam Dong ve Jin Gook arasında geçen bir aşk üçgenimiz vardı. Kızımız önce Jin Gook'a karşı yakınlık duydu arada geçen bazı olaylar uzak kalmalarına sebep olunca her anında onun yanında olan ve ondan bir beklentisi bile olmadan sevdi. Ben onun sevgisini daha samimi buluyodum ve sonunda zaten kazanda o oldu..
Dream High genel olarak güzel dizi beğendim.İzlediğim Kore dizilerinin finallerini beğenemiyorum senaryoyu çok havada bıraktıları için olabilir. 

Kendinize çok iyi bakın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..