20 Ağu 2013

Faith / Kore Dizisi



Goryeo Dönemi'nde (918-1392) gelişen sağlık görevlisi Kangchan'ın öyküsünü anlatmaktadır. Kangchan örnek tıbbi çalışmalarından dolayı sonunda onurlu bir hekim olmuştur. Dizi, ilk hekimlik aşamasından Kang-chan'ın "" konumuna ulaşmasına kadar Kang-chan'ın yaşamını kapsamaktadır. Özel Kwangsewon sağlık kurumunda çalışırken Kang-chan insanlara umut ve yeni bir hayat vermektedir.

Goryeo Hanedanlığının komutanı Choi Young ve günümüzden geçmişe gitmek zorunda kalan doktoru; Dr. Yoo Eun So'nun yaşadıkları güzel aşkın hikayesi...
Lee Min Ho / Choi Young

Goryeo Hanedanlığının muhafız birliğinin komutanı. Bir söz verdimi onu tutmak için herşeyi yapan onurlu, dürüst karakterde. Kralın gözde adamı, her konuda akıl danışmanı. Kralı Goryeo topraklarına ulaştırabilmek için savaşan, kılıcı sağlam komutan. Kraliçe yaralanınca, Cennetin Kapısı denilen yer yıllardır kapalı olmasına rağmen açılmış ve burdan geçip "cennet" diye tabir edilen yere yani 2012 yılına gelmiştir. Doktolar konresinde semiren veren Dr. Yoo Eun Soo'yu görmesiyle kraliçe için onu kaçırır ve kendi zamanına götürür.
Kılıç kullanma konusunda döneminin en iyilerinden olan komutanın bir de özel güçleri vardır. Ona has olan bu gücünde ise elleriyle karşısıda ki kişiye yıldırım gönderebiliyor fakat sonrasında oldukça güçsüz düşüyor. Pek kullanmıyor o sebepten. 
Kim Hee Sun / Yoo Eun Soo

Geryeo komutanı tarafından kaçırıldıktan sonra neye uğradığını şaşıran doktor kraliçeyi yanında götürdüğü aletler ile iyileştirir. O dönemlerde bu tür yaraları iyişeleştirmek zor olduğundan Cennet'ten gelen kadın olarak bakılır ve Kral tarafından "Hekim Başı" ünvanını alır. 
Komutanın geri götüreceğine dair verdiği söz alır. Hekim başının cennetten geldiği kısa bir süre sonra ülke geneline yayılır. Ülkede güçlü bir yere sahip olan Gi Chul cennete gidebilmenin hesaplarına başlar.

Ryu Duk Hwan/King Kong Min

Geryeo hanedanlığının kralı olur kendisi.10 sene kadar Yuan Hanedanlığında yaşayan ve kral olarak ülkesine döner. Ülkesini Yuan krallığından korumak için aykata kalmaya çalışır. Diğer krallardan farklı olduğundan başarısız olacağını düşünürler. Bir çok kez ölümden döner tabi ki komutan her seferinde kurtarır onu. Kraliçe ile bu dönemlerde aşkları filizlerin. 

Park Se Young/Prenses Noh Guuk

Yuan Prensesi iken ailesinin Geryeo'yu ele geçirebilmek için kralla evlendirilir. Kral ile kraliçe arasında ki aşk bir süre sonra alevlenir. Kraliçe sürekli krala destek olur. Yeri geldiği zamanlar da bile Kral'a siyasi fikirlerini anlatır. Hamile olduğunu öğrendikten bir süre sonra kralın amcası tarafından kaçırılan kraliçe bebeğini düşürür. Eşini geri getirmesine karşılık tahtı bile geri vermeyi söyleyen kral eşine bağlılığını belli eder. Komutan kraliçeyi kurtarır ve gerek kalmaz.

Yoo Oh Sun/Gi Chul

Goryeo Hanedanlığından Prens. Siyasi ve maddii olarak çok güçlü. Prensin de kendine has bir gücü var "buzbüken" karşısında ki kişiyi elleriyle dokunduğundan soğuk hava vererek öldürebiliyor. Kendisinin tek derdi cennete gidip delik kalbini iyileştirebilmek. Sahip olduklarıyla doymayan her zaman daha fazlasını isteyen bir karakter.
 Shin Eung Jun/Hwa Soo In

Ateş büken bir özel güce sahip bu kadın Prens Gİ Chul'un manevi kardeşi olarak ilan ettiği, bütün kötü işlerinde kullandığı dizinin kötü karakterinden biri. Dokunduğu her kişiyi yakarak öldürebilen bir yetenek sahibi.
Sung Hoon /Chun Eum Ja

Nağmazen denilen bir güce sahip.Elinde ki flütü üfleyerek yaydığı titreşimlerle önünde duran herkesin kulaklarından kan gelip öldürene kadar çalıyordu. Duyma konusunda çok hassas olan bu arkadaşta yakınında konuşulan bütün konuşmaları ayırt edebiliyordu. Gi Chul'un manevi kardeşi ve baş adamıdır. Generalin bu arkadaşı öldürdüğü sahnede derin bir oh çekmiştim.

2012 yılına gelip Eun Soo'yu kaçırırken onlara yardım ettikten sonra geri göndereceğine dair söz verdikten sonra ikna olur. İlk başta nerde olduğuna dair şaşkınlık yaşayan Eun Soo hemen geri dönmeye çalışırken Young engel olur kraliçeyi iyileştirmesini söyler ve ona direnen Eun Soo komutanın kılıcını alır ve ona saplar. Günler geçtikçe onu iyileştirmek için uğraşır. Sarayda kralı kraliçeyi ve herkesi kendine hayran bırakır. Özellikle konuşma tarzı ve yaptıklarıyla herkesin sevgisini kazanır. Ona sert davranan komutan Young bile bir süre sonra ondan etkilenmeye başlar.
Zaman geçtikçe Eun Soo bile kapı açılana kadar birşeyler öğrenmeye başlar. Young ona ata binmeyi, bıçak kullanmayı onun dışında hayatta kalabilmesi için bir çok şeyi öğretir.

General konumu gereği ve geçmişinde yaşadıklarından dolayı pek gülümseyen bir yapıya sahip. Hekim başı onuda güldürmeyi başarmıştır. Bir gün ona sarı çiçek verir hatta onu generalin kulağının arkasına takar ve güler. General şaşkın şaşkın alır yere atar ama hekim başı gittikten sonra o çiçeği alır ve saklar. 
Dizinin gelişme bölümlerde sürekli olaylar, entrikalar, siyasi gücün kimin elinde olacağına dair mevzular ceryan eder.Generalin tek amacı vardır kralı korumak ve ardından hekim başını geri gönderebilmektir. Verdiği sözleri tutması onun için şereftir. Ama bir sorun var ki generali sevmeye başlayan hekim başı geri dönmek istemiyordur.Birbirlerini sevmeye başlayan bu ikili arasında duygu dolu anlar yaşanır. 
Bu şekilde devam eden olayların arasında kötü prens Gİ Chul'un elinde hekim başının ilgisini çekecek belgeler vardı. Aslında bu belgelerin hekim başının kendi el yazısıyla yazdığı günlüklerdir.Ve dizinin son kısmında hekim başının gelecekti halinin yazdığı ve o günden yüzyıl önceye bırakmış olduğunu anlıyoruz.
Tarih ve dönem dizilerini çekmek genel olarak çok zordur. Bunu kurgulayıp seyirciyi etkilemek için o döngüyü oluşturmak için yapılan her çalışma önemlidir bana göre. Fakat bu tarih dizisinde olaylar örgüsünün işlenişi beni çok etkiledi.
Dizinin bir güzel yanı ise; muhafız alayının olduğu sahneler.. Hiç kimse arka plana atılmamış. Komutana olan bağlılıkları ve komutanın onlara olan bağlılıkları saf bir şekilde işlenmiş. 
Bir diğer bahsetmek istediğim ise; kralın amcasının tahta geçebilmek için oynadığı oyunlar, entrikalar dizinin bundan sonra ki bölümde ne olacak demekten alıkoyamadım kendimi. Entrikaların arasında sırf komutanı korumak için hekim başı onla nişanlanır fakat düğün zamanı sevdiği kadını onların elinden almak için herkesin önünde hekim başını öper. Sayı olarak da çok olan askerlerin hepsini kılıcı ve yumruklarından geçiri oradan hekim başını çıkarır. Onu koruyabilmek için yanında tutar. Hatta en güvenli yerin muhafız alayı olduğunu düşünen hekim başı kraldan izin olarak muhafız olur ve kıyafetlerini giyer. Bir anda neye uğradığını şaşıran komutanın hoşuna gider en güzel sahnelerden biriydi..

5 yıl önce Cennetin kapısından kaybettiği sevgilisini, aynı yerde onu beklerken birbirlerine kavuşması, birbilerine bakışları..

İzlerken içimin acıdığı o sahne. Dolu dolu gözler birbirine hasret bakışlar.. 
Mutlaka geri dönecek umuduyla bekleyenin bakışı..
Geri dönüp kaybettiği sevgilisine kavuşmanın bakışı..

4 yorum:

  1. mutlaka izlemeliyim bunu

    YanıtlaSil
  2. İzledikten sonra yorumlarını bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendim izlediğimde şaşırmıştım ilk izlediğim kore dizisi diyebilirim.keni senaryom için izlemiştim.. saçmalıkları varmı evet var. fazladan fantastik öğeler eklemek işin bk çıkarmak olmuş..ateşci nazen ve soğuk bunlar diziyi fantastik öğelerini desteklemeyip diziyi katletmiş.. onun haricinde dizi gayet başarılı birden fazla fantastik öğe eklemek dışında dizi çok güzel.

      Sil
    2. evet o saydığın fazladan fantastik öğeler bu dizinin katilidir.katlitesini aşşağı çekmişlerdir. hayat sevinci elinden alınmış sevmeyi ölümünü bekleyen sadece verilen sözün arkasındaki kişiyi aşk adamıda yapmak işte orası uçmuş. gene amca karakteri süper düşünülmüş.yaşam dolu hekimimiz ve ölmeyi arzulayan karekteri aşka çağırdı ve aşk kazandı. bence yeniden elden geçirilip düzenlenip tekrar yayınlanırsa süper ötesi bir dizi olur. kötü karekterimiz günümüz dünyasına geçebilmeliydi. sonuçta doğa olayları yüzünden zaman kapısı açılıyor.başka bir nedenle değil.ben yazsaydım.nazende ateşci yıldırımcı olmazdı buzcu olmazdı.kötü karekter hastane odasında gözlerini açardı.o amca karakteri tarihte varsa tamada yoksa orada olması senaristin süperliğinden.kavuşma sahnesi efsane ötesi

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..