6 May 2024

Goodbye Earth / Kore Dizisi

 

"Goodbye Earth", Netflix platformunda yayınlanan 12 bölümlük bir Kore dizisidir. Dizi, Kōtarō Isaka'nın aynı adlı romanından uyarlanmış olup senaryosunu Jung Sung-Joo yazmıştır. Yönetmen koltuğunda ise Kim Jin-Min bulunmaktadır.

Goodbye Earth Konusu:

Bir asteroidin 200 gün içinde Dünya'ya çarpacak ve gezegeni yok edecek olmasıyla dünyanın kaderi belirsizdir. Jin Se Kyung, Woongchun Şehri'nde ortaokul öğretmeni olarak çalışmaktadır ve bu haberi öğrendiğinde hayatı altüst olur. İşini bırakarak belediye binasının çocuk ve gençlik bölümünde gönüllü olarak çalışmaya karar verir. Uzun yıllardır sevgilisi olan Ha Yoon Sang ise Amerika Birleşik Devletleri'nde biyoteknoloji alanında araştırmacı olarak çalışmaktadır. Dünyanın sonunu öğrenen Ha Yoon Sang, Jin Se Kyung'le birlikte olabilmek için Güney Kore'ye geri döner.

Diğer bir karakter olan Woo Sung Jae, Katolik Kilisesi'nde rahip yardımcısıdır. Kilisenin baş rahibi, asteroid haberi ortaya çıktıktan sonra kaybolur ve Woo Sung Jae istemeden de olsa başrahip olarak görev alır. Kang In A ise bir muharebe destek taburunun komutanıdır ve harap olmuş Woongchun Şehri'nde malzeme, ulaşım ve güvenlik sağlamakla görevlidir.

Goodbye Earth Karakterleri:

Yoo Ah In, Ha Yoon Sang karakterini canlandırıyor. Dizi boyunca Jin Se Kyung'le birlikte olabilmek için Amerika'dan Güney Kore'ye geri dönen bir biyoteknoloji araştırmacısıdır.

Ahn Eun Jin, Jin Se Kyung karakterini canlandırıyor. Asteroid felaketi öncesinde Wondong Ortaokulu'nda öğretmenlik yapmıştır ve şimdi belediye çocuk esirgeme kurumunda gönüllü olarak çalışmaktadır. Ha Yoon Sang'la uzun süredir ilişkisi vardır.

Jeon Sung Woo, Woo Sung Jae (vaftiz adıyla Damiano) karakterini canlandırıyor. Başrahibin kaybolmasının ardından istemeden de olsa rahip yardımcılığından başrahip olur.

Bundan sonrası spolier içerir.

"Goodbye Earth", insanlığın karşı karşıya kaldığı yok oluş tehdidi altında nasıl tepki verdiğini ve bu süreçte yaşanan içsel ve dışsal mücadeleleri anlatan derinlikli bir felsefi drama olarak öne çıkıyor. Dizi, asteroidin Dünya'ya çarpma tehlikesinin ortaya çıkmasıyla birlikte Jin Se Kyung, Ha Yoon Sang, Woo Sung Jae ve Kang In A gibi farklı karakterlerin hayatlarını ve ilişkilerini merkezine alıyor.

İzleyicilere, sonunun yaklaştığı bir dünyada insanların nasıl davrandıklarını ve önceliklerinin nasıl değiştiğini gösterirken, aynı zamanda yaşamın anlamı üzerine derin düşüncelere de yol açıyor. Karakterlerin geçmişleri, bugünleri ve gelecekleri arasında gidip gelen dizi, zaman ve mekân arasındaki bağlantıları araştırarak izleyiciyi karakterlerin iç dünyalarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Her bir karakter, asteroid felaketine verdiği tepkiler ve olayların gelişimiyle birlikte kendini yeniden keşfederken, izleyicilere de yaşamın değerini ve insan ilişkilerinin önemini hatırlatıyor. Dizi, kısa süreliğine bile olsa, insanların gerçek özlemlerini ve kırılganlıklarını ortaya çıkararak derin bir duygusal bağ kurmayı amaçlıyor.

"Goodbye Earth", başlangıçta karmaşık gibi görünen anlatımıyla izleyicileri zorlayabilir ancak ilerleyen bölümlerde karakterler arasındaki ilişkilerin ve olayların bütünlüklü bir şekilde nasıl şekillendiğini görmek için sabır göstermeyi teşvik ediyor. Sonuç olarak, dizi insan doğasının derinliklerine inen ve insanlığın varoluşsal sorularıyla yüzleşmeye cesaret eden bir yapım olarak öne çıkıyor.

Dizi için puanım 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..