14 May 2024

Hide / Kore Dizisi


JTBC kanalında yayınlandı ve 16 bölümden oluşmaktadır. Hide dizisin yönetmen koltuğunda Kim Dong Hwi oturuyor. Senaristliği ise Lee Hee-Soo, Choi A-Yool yapmaktadır. 

Na Moon Young, Cha Sung Jae ile evlidir ancak Cha Sung Jae aniden ortadan kaybolur. Na Moon Young kocasını bulmaya ve ortadan kaybolmasının ardındaki sırrı ortaya çıkarmaya çalışır. Bu arada Ha Yeon Joo, Na Moon Young’un komşusudur. Ayrıca Cha Sung Jae’nin ortadan kayboluşunun sırrının anahtarını elinde bulunduran Do Jin Woo adında gizemli bir adam vardır.

Lee Bo Young dizide, Cha Sung Jae ile evli olan Na Moon Young karakterini canlandırıyor. Daha önce I Can Hear Your Voice, God's Gift - 14 Days, Whisper, Mother,  When My Love Blooms, Mine dizilerinde izledim. Son zamanlarda canlandırdığı ve oynadığı diziler birbirine çok benziyor. Cha Sung Jae aniden ortadan kaybolunca Na Moon Young kocasını bulmaya ve ortadan kaybolmasının ardındaki sırrı ortaya çıkarmaya çalışır. Her karşılaştığı sır ile ağır bir gerçeği öğrenir.

Lee Moo Saeng dizide, Na Moon Young’un kocası Cha Sung Jae karakterini canlandırıyor.  Daha önce Prison Playbook, Something in the Rain, The Crowned Clown, Designated Survivor: 60 Days, Melting Me Softly, Cleaning Up, GloryGlory 2 dizilerinde izledim. Kimseye söyleyemeyeceği kadar ağır bir sır saklamaktadır.

Lee Chung Ah, dizide, Na Moon Young’un komşusu olan Ha Yeon Joo karakterini canlandırıyor. Daha önce Lucky RomanceBecause This Is My First Life, Beautiful WorldVIPCelebrity dizilerinde izledim. Sır saklayan kişilerin gerçek yüzünü bilen gizemli bir kadındır.


Lee Min Jae dizide, Cha Sung Jae’nin ortadan kaybolmasının ardındaki sırrın anahtarını elinde tutan Do Jin Woo adında gizemli bir adamı canlandırıyor. Daha önce While You Were Sleeping, The Golden Spoon,Cheer Up dizilerinde izledim. Dört kişinin arasındaki ilişkiye dahil olan beklenmedik bir isimdir

Hide' dizisi güçlü yönlerle başlıyor, özellikle oyuncu kadrosunun muhteşem performansları dikkat çekiyor. Lee Bo Young, Na Moon Young karakterinin farklı yönlerini ustaca canlandırarak ön plana çıkıyor. Lee Chung Ah ise karakterine stereotiplerin ötesinde derinlik katan etkileyici bir performans sergiliyor. Ancak hikaye, bilinen bir suçlu olan Cha Sunge Jae'nin sürekli olarak tutuklanmaktan kaçmasını içeren bazı tutarsız gelişmeler ve tempoda yaşanan sıkıntılar nedeniyle gerilimi sürdürmekte zorlanıyor. Ayrıca sinematografi ve film müziği, izleme deneyimini yükseltmekte tam anlamıyla başarılı olamıyor.

Başlangıçta umut verici olmasına rağmen, 'Hide' sonuç olarak beklenen sürükleyici deneyimi sunamıyor. İlk bölümler gerilim dolu bir atmosfer oluştursa da, öngörülebilir olay örgüsü ve sürpriz eksikliği hayal kırıklığı yaratıyor. Ayrıca, yinelenen hile teması aşırı kullanılmış gibi görünüyor ve genel merak uyandırıcı atmosferi azaltıyor.

'Hide' dizisi, gerilim gelişimi açısından beklenenin altında kalıyor. Karakterler arasında şüphe veya entrika yaratmayı etkili bir şekilde başaramıyor. İzleyiciyi tahmin yapmaya teşvik etmek yerine, dizi hangi karakterlerin şüpheli veya iyi tarafta olduğunu hızla ortaya çıkarıyor ve gerçek gerilim potansiyelini zayıflatıyor.

Sonuç olarak, 'Hide' özellikle gerilim türünün hayranları için bazı keyifli anlar sunabilir, ancak tam anlamıyla sürükleyici bir gerilim deneyimi sunmada başarılı olamıyor. Gerilim sevenler için alternatif bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..