15 Ara 2013

Soğuk Kahve


"Dünyanın en iyisi değilsin ki olsan da fark etmez; ölümsüz değilsin. Hepimiz biraz eksiğiz. Kimden ne kadar eksiğiz ya da neye kadar geç kaldık hayatta belli değil. Belli olan şeyse; hepimiz ölmeden önce oyalanıyoruz. Hayat bildiğin kaset; başa sarıyoruz zora gelince saklanıyoruz. "  demiş Ahmet Baran..

Ahmet Baran'ın "Soğuk Kahve" kitabıyla ironik ve mizahı ile beraber keskin bir dil kullanmış. Gündelik yaşamdan bir çok duyguyu bizlerle paylaşıyor. Herkesin kendini bulacağı bir kahve gibi sıcacık bir kitap. Özellikle kadın erkek ilişkilerimizin üzerinde ki toz pembe altında ki siyah ile beyazı net bir şekilde gösteriyor.
Kitaptan bir alıntı yaparak fikir sahibi olmanıza yardım edeyim

"Hayat aslında tamamen tercihlerimizden ibarettir ve bir çoğumuz yalnız kalmayı severiz. Zamanla hem sever hem seçeriz. Yanında birinin olması, karşılıklı kahve içmen elbette güzel ama yalnızlığın ayrı bir tadı var. İnsana kendini anlama şansı veriyor ve insan gerçekten kendini anladığı zaman istemsiz bir şekilde yalnız kalıyor. Hayatımızda ne kadar insan olursa olsun, istediğimiz an yalnız kalırız. Sevgilin var diyelim, ne kadar hayatına dahil olabilir ki? Bazen oluyor, tamamen hayatın bile oluyor. İşte o zaman yalnızlığı elektrikler varken bile mumla arıyorsun.

Seçeneksizliğim değil tercihimsin.."

2 yorum:

  1. Ahmet Baran kitapları bu ara çok revaşta. Sabah Uykum kitabını da öneriyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah Uykum kitabını okudum. Yakın zamanda onun da paylaşırım.

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..