29 Oca 2015

Pinocchio / Kore Dizisi

Bir kaç ay önce "Benim çiftlerim" adlı konuda mimlenmiştim. Birlikte görmek istediğim çiftleri değerlendirmiş en çok izlemek istediğim çiftlerden biri Park Shin Hye ve Lee Jong Suk olduğu o yazımda paylaşmıştım. Üzerinden çok zaman geçmeden "Pinocchio" dizisi için ikisine teklif gittiğini öğrendiğimden çok sevinmiştim. Dizide birbirleriyle olan uyumlarını göz önünde bulundurursak doğru bir seçim yaptığımın farkına varmam uzun sürmedi.. Pinocchio dizisinin konusunda bir göz atalım.. Eeee hadi o zaman..




Dizinin ilk bölümleri senaryonun temelini oluşturan hikayeyle başlıyor. Günümüzde ise; iki yayın şirketi arasında ki rekabetin dışında doğru ya da yalan haber yapan kanalların yaşadığı iyi ya da kötü sorunlar üzerine geçiyor. Dizi iki dönem olarak geçiyor. İlk bölümler Ki Ha Myung ve ailesinin trajik şekilde yok oluşuna tanık olurken gelişme ve sonuç bölümlerinde ise bu olaylar üzerine harika bir kurguyla karşı karşıya kalıyoruz.

Ki Ha Myung ve Ki Jae Myung kardeşlerin babalarıyla çekildikleri son fotoğraf.. Durumu şu şekilde özetlemek gerekirse; Ki Ha Myung ve Ki Jae Myung mutlu bir ailenin zeki çocuklarıdır. Babaları Ki Ho Sang çocuklarıyla her fırsatta övünen başarılı itfaiye şefi olan bir babadır. Yanan bir fabrikaya ekibiyle müdahale ederken fabrikanın sahibi içeride iki kişi olduğunu ve kurtarılmayı beklediklerini söyler. Bütün ekip yanan fabrikaya girdiler. Fakat bu onların son olayıydı bir daha hiç biri dışarı çıkamadı.
Ki Ho Sang karakterini; Jung In Gın canlandırıyor. Bir çok dizide yan karakter olarak tanıyoruz kendisini..
Pinokyo sendromu olan bir adam Ki Ho Sang'ın canlı olarak gördüğünü ifade vermesiyle yayın istasyonlarına gün doğuyor, ailenin evinin önünü muhabirlerden geçilmez oluyor. Ki Ho Sang için asılsız iddialar ortaya atılıyor. Ailenin trajik hikayesi işte o zaman başlıyor.. 
Jin Kyung; Song Cha Ok karakterini canlandırıyor. Nice Guy, Gu Family Book, Its Ok, That's love gibi popüler dizilerde rol aldı. Song Cha Ok; O yılların başarılı muhabiridir. Ki Ha Myung ve ailesinin üzerine yapmış olduğu haberden dolayı fabrika yangınında ölen itfaiyicilerin şefleri Ki Ho Sang sorumlu tutulur, ailesini toplumdan dışlanır. Bu duruma dayanamayan  anneleri Ki Ha Myung'un yanına alarak intihar eder. Fakat Ki Ha Myung'u onu evlatlık alacak Choi  Gong Pil bulur. 


Lee Jong Suk; Ki Ha Myung ve Choi Dal Po karakterine hayat veriyor. Jong Suk daha önce Secret Garden, School 2013, I Can Hear Voice, Doctor Stranger dizilerinde, As One, No Breathing, Hot Young Bloods filmlerinden hatırlıyoruz. Oynadığı her rolün üzerine katarak emin adımlarla ilerliyor. Ki Ha Myung babasının ortadan kaybolduğunu, annesinin öldüğünü ve abisinin onu terk ettiğini düşünerek  o hayatına dair her şeyi annesiyle intihar ettiği gün geride bıraktı. Onu denizden bulan Choi Gong Pil, zamanında denizde boğulan oğlu Choi Dal Po'nun yerine koydu ve evlatlık aldı.. Gördüğü hiç bir şeyi unutmayan bir hafızaya sahip. Çok zeki olmasına rağmen çocukluk ve gençlik dönemlerinde kimseye belli etmeden yaşamıştır. Choi Dal Po'nun bir de abisi görünümlü kardeşi ve yeğeni vardır. Yeğeni Cho In Na'ya çocukluğundan veri aşıktır. Fakat bunu kendine dahi itiraf edemez. Onun için en büyük sorun ise; Ki Ha Myung iken yaptığı haberler üzerine ailesinin dağılmasına sebep olan "Song Cha Ok" In Na'nın öz annesidir.. Dal Po'nun sakladığı sırrın ağırlığı bu aile için nelere mal olacaktır kim bilir...
Park Shin Hye; Choi In Ha karakterini canlandırıyor. Goong S, You're Beautiful, Heartstrings, Flower Boys Next Door, The Heirs dizilerinde, Miracle In Cell No:7 filminde izledim. Park Shin Hye'nin oyunculuğu bir çok kişinin aksine beğeniyorum. Sebebi; oynadığı rollerin bir çoğu donuk karakterler olduğu için. Choi In Ha karakteriyle oyunculuğu konusunda bir çok engeli aştığını düşünüyorum. Üniversite mezunu olmasına rağmen bir türlü düzenli işle giremeyen bir karakterdir. Onun tek hayali annesi gibi başarılı "muhabir" olmaktır. In Ha için bunun olması zahmetlidir. Kendisi pinokyo sendromuna sahiptir. Pinokyo sendromu senaristin uydurduğu bir hastalıktır, gerçek değildir öncelikle bunu bilmenizde yarar var. Pinokyo sendromuna sahip kişiler "yalan" söyleyemez. Söylediği an hıçkırık tutar. Bu durum ise; In Ha'nın muhabir olmasında büyük sorun teşkil etmektedir. Park Shin Hye'nin oyunculuk konusunda kendini bulduğunu düşündüğüm bir karakteri canlandırdı.
Dizi de bir çok romantik sahne mevcut. Bana en ilginç gelen bu sahne oldu.

Bir çok duyguyu içinde barındıran dizinin sevilmesinde etkenlerden biri kesinliklle aralarında ki çekim gücü. In Ha bir pinokyo sendromuna sahip birinin nasıl muhabir olacağını, Dal Po gerçek ailesinin hikayesinde ki yalanları ortaya çıkararak nasıl dürüst muhabir olacağını konu alıyor

Kim Young Kwang; Seo Bum Jo karakterini canlandırıyor. Love Rain, Can We Get Married, Secret Love, Age Ending In Nine Boy dizilerinde Runway Cup ve Hot Young Bloods filmlerinde izledim. Mimiklerini son derece iyi kullanabilen aktörlerden biri.  In Ha bilmese de 14 yıl boyunca onun yanında olmuştur. Song Cha Ok'un telefonu bir şekilde Bum Jo'nun eline geçmiştir. In Ha'nın 14 yıl boyunca annesine attığı mesajların karşılığını kendi vermiştir. Bu süre boyunca In Ha'ya karşı duyguları oluşmuştur. Zengin bir ailenin tek varisi olmasına rağmen onun için muhabir olmaya karar vermiştir. Seo Bum Jo karakterinin kibarlığı, aşkı, annesine olan düşkünlüğü, hayranlık derecesinde iyiydi.

Lee Yoo Bi; dizide Yoon Yoo Rae canlandırıyor. Nice Guy diziyle bağrıma bastığım Gu Family Book'ta ki rolüyle sevdiğim Pinocchio Yoo Rae karkteriyle özdeşleştirdiğim oyunculardan. Geleceği parlak oyuncuları arasında olacağını belli ediyor. Yoo Rae; meraklı, her yerde kulağı olan muhabirlerden. Özel bir toplantı varsa bilin ki Yoo Rae kulağını dayamış dinliyordur. Onda ki güldüğüm özelliklerinden biri "herkesin ona aşık" tavrı. Yoo Bi'nin kısacık saçlarıyla ona en çok yakıştırdığım rol bu oldu. Bir de BEAST'in "No More" şarkısının klibinde ki sevimliliğini unutmamak gerek. 
Byung He Bong; Dizide Ki Myung'u evlatlık alan yıllarca ona gözü gibi bakan babası; Choi Gong Pil karakterine hayat veriyor. Dal Po olarak 14 yıl onun yanında yaşadı. Gerçekler gün yüzüne çıktığında en çok o sarsılsa da gözü gibi  büyüttüğü oğlundan asla vazgeçmedi. Büyük usta Byung Hee Bong daha önce My Grilfriend is Gumiho'da ki dede rolünden hatırlarsınız.. 
Choi Dal Pong karakterini Shin Jung Geun canlandırıyor.Dizi de en çok güldüğüm oyuncu oldu. Dal Po'nun In Ha'ya olan hislerini anladığı ve bunlar üzerine kurduğu hayaller harika ötesiydi. İlk başta kabullenmese de kızına ondan başkasını mutlu edemeyeceğini de iyi bilen bir baba. Ailenin hem annesi hem babası hem abisi hem çocuğu oldu.. 
Dizi her ne kadar iki yayın şirketi arasında ki rekabeti anlatıyor olsa bile; içinde barındırdığı Ki Ha Myung hikayesi yaşanabilecek en kötü trajedilerden biriydi. İki kardeş birbirinden habersiz 14 yıl yaşadılar. Ki Jae Myung küçük kardeşini öldü, Ki Ha Myung abisinin onları terk ettiğini bildi. İki kardeş bu acımasız hayatta kendi kimliğinden vazgeçerek yaşadı. Biri güzel bir ailenin yanında bi tarafı buruk diğeri ise tek başına hayatta kalarak intikam duygusuyla sürdürdü hayatını.. 

Yoon Gun Sang; Ki Jae Myung karakterrini canlandırdı. Faith dizinde ki askerlerden birinde rol aldı. Dizi de üzüldüğüm tek karakter. Senaryo bu konuda daha farklı olsa güzel olurdu diye düşünüyorum. Sebebi; İki kardeşten biri güzel şekilde hayatını sürdürürken diğeri için işlerin öyle olmaması kötüydü. Zaten yıllarca intikam duygusunun verdiği hissiyatla yaşamış bir çocuğu keşke kardeşini bulduktan sonra daha farklı şekilde yansıtılması düşüncesindeyim.
Lee Pil Mo; Hwang Gyo Dong karakterine hayat verdi. Emergency Couple dizisinde doktor Gook karakteriyle bir çok kişinin hayranı olmasına sebep oldu. Dizide YGN yayın şirketinin yöneticilerinden. Takımında Ki Ha Myung ve Yoo Rae yer alıyor. Kendine has rahatlığıyla haberleri yansıtma şekline bayıldım. 14 yıl önce yaşanan fabrika yangını olayında muhabir olarak görev yapmıştır. O olayın mağduru stajtyeri Ki Ha Myung olması onun yapacağı her olayda yanında olması güzsel davranıştı.
Kaptan Hwang karkaterinin biraz geri planda yer aldığını düşünüyorum. Bir çok olayın sonuca bağlanıyor olması finale doğru yaşadığı duygu yoğunluğunun sonuca varılamamış olması kötüydü.
Dizinin ilk bölümleri In Ha ve Dal Po'nun sınıfa arkadaşı olarak karşımıza çıkan Lee Joo Seung dizinin ilerleyen bölümlerinde 4 çocuk babası bir polis An Chan Soo olarak karşımıza çıkıyor. In Ha ve Dal Po muhabir olarak atandığı karakolda tekrardan bir araya geliyorlar. 
Kim Hae Sook; dizide Seo Bum Jo'nun annesi olarak karşımıza çıkıyor. Oğluna hasta derecesine düşkün bir anne. Aynı zamanda yayın şirketlerinden birinin büyük ortaklarından biridir. Oğlu ne isterse onu yapabilecek kapasitede bir kadın. Kim Hae Sook; I Can Hear Voice'de ki karakteriyle kendine hayran bırakan usta oyunculardan daha sonra Hotel King ve Marriage Not Daiting dizilerinde takibimde oldu.
Senaryonun en güzel tarafı dramın yanında komediyi uzak tutmamış olmaları. Beni en çok güldüren Rakip yayın şirketinin seminerine birbirinden habersiz izlemeye gidip karşılaşmaları oldu. Kendilerini kamufle etme çabaları takdire şayan..
En çok dikkatimi çeken iki yayın şirketinin doğru haber ve yalan haber arasında ki farklar oldu  Bi taraf doğruluktan vazgeçip "izleyici mutlu haber" görmek ister saçmalığıyla yoluna devam ederse ne olur. Diğer taraf ise insanlar mutlu olacak diye doğru haber yapmaktan kaçınan haberciler olmak yerine "haberin doğruluğu" üzerine yayına yapmaktan kaçınmadı. Bu konuda verilebilecek en güzel cevap ise; izleyenler bilir Ki Ha Myung'un örneklemesi oldu. Senaristlerin;  yayın şirketlerinin nasıl gündem değiştirmek için başka haberler öne sürdüğü konusunda ki ısrarları güzeldi. Bir tek bizim ülkemizde yaşanmıyormuş demek ki.
Park Shin Hye'nin rol aldığı karakterleri düşünecek olursak her hangi bir yerde uyuma alışkanlığından vazgeçmemiş anlaşılan
Pinocchio :)
Dizinin finali güzel miydi? Güzeldi! Yeterli miydi? Değildi! Gelişen olaylar bütün olayların çözüme ulaşmış olması, ana karakterlerin bir sene sonra nerelerde olduğunu görmemize rağmen  Yoo Rae, Kaptan Hwang, Ki Jae Myung gibi önemli karakterleri konusunda çözüm yayınlanmamış olması kendime adıma hayal kırıklığı oldu. Bu demek olmuyor ki final kötüydü. Hayır, değildi. Sadece bu konularla ilişkili eksikler olduğunu düşünüyorum.
Her dizide olduğu gibi Park Hye Shin'in sesinden " Love Is Like A Snow" Roy Kim "Pinocchio", Younha "Passionate to me" ballad şarkılarının kralı K.Will "Only Person" Tiger J.K feat Punch "First Love" Zion T "Kiss Me" gibi şarkılar ağıma katılan şarkılar oldu. 

7 yorum:

  1. Güzel yazmışsin zaten dizide süperdiara karakterler de çok hoştu. zaten koreliler yakin zamanda ara karakterleri çok iyi kullanmaya başladı misal HEALER♥
    Zaten karakterler de çok hoştu ben de bu güzel diziye tanıtım yazimi yazdım yakında yayınlayacağım bloguma beklerim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. 2014'te yayınlanan her diziden kalite akıyordu. Bir çok klişeden uzak senaryolar ürettiler bu konuda mutluyum. Tek tek takip ettiğim oyunculara sahipti bu dizi o yüzden severek izledim o dönem :)

      Sil
  2. Mstardaki çiftimle beraber izliyoruz teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  3. Mstardaki en çok konuşlan dizi bu :D

    YanıtlaSil
  4. Yazdıklarının tamamına katılıyorum. Yine diziyi harika özetlemişsin.Bende finalin eksik kaldığını düsünüyorum. Ki jae mung'u finalde görmeydi çok isterdim. En azından hapistede olsa hep beraber ziyaretine gidip mutlu olduklarını gösterebilirlerdi ki en üzüldüğüm ve en sevdiğim karaktedi.Aynı şekilde kaptan Hwang ki ile yoon yu rae yi beraber görmek isterdim. Eglenceli sahneler onlar sayesinde artabilirdi.Bunlar haricinde dizi güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zamanın eğlenceli dizilerinden biriydi. Eksikler olmasına rağmen Park Shin Hye ve LEe Jong Suk arasındaki uyum harikaydı.

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..