3 Eki 2015

Angry Mom / Kore Dizisi

Angry Mom, 2014 MBC kanalının senaryo yarışmasının birincisi.

Bir anne için okulda şiddete maruz kalan evladı söz konusu olunca bir anne her şey yapabilir. Kızının yaşadığı travma sonucunda çaresiz kalan Jo Gang JA kiminle savaşacağını bilmediği için sahte kimlik üzerinden kızının okuluna öğrenci  Jo Bang Wool olarak kayıt olmasıyla başlayan hikaye eğlenceli sahnelere ev sahipliği yaparken senarist dramı eksik etmeden harika mesaj vermeyi ihmal etmiyor.

Diziye başlayacaklar için önerim; izlemelisiniz. İlk bölümler karışık ve dram yüklü gelse de bırakmadan devam ederseniz harika bir mücadeleyle karşı karşıya kalacaksınız. Yediden yetmiş yediye izleyen bir çok kişinin ders alacağı senaryolardan biri. "Bir anne nasıl olur da liseye gider de anlaşılmaz" şeklinde ön yargılı yaklaşmak yerine, dizinin vermek istediği mesaja odaklanın derim. Aklınızda oluşan algı bir süre sonra bu kadın tıpkı liseli gibi duruyor şeklinde değişeceğine eminim.


Dizide anne Jo Kang Ja karakterini  Kim Hee Seon canlandırıyor. Faith dizisini izleyenler onu yakından tanıyabilirler. Jo Kang Ja'nın uğruna lise yıllarına döndüğü kızı Oh A Ran karakterini ise Kim You Jung canlandırıyor. Çocukluğundan beri ekranlarda You Jung Golden Rainbow, The Moon Embracing The Sun, Mag Queen gibi dizilerinden hatırlayabilirsiniz. Bu kız oyunculuğu dışında çok asil geliyor.

Anne-kız arasında ki ilişki ilk bölümlerde ergenliğe girmiş bir kızın annesine tavır yapması şeklinde bir algı oluşturdu. Fakat olaylar çözülmeye başladığı andan itibaren anne-kız arasındaki ilişki kendini toparladı ve olması gerektiği şekilde ilerledi. Birbirlerinin hem arkadaşı hem kardeşi hem koruyucusu oldular. Özellikle A Ran'nın yaşadığı şiddet sonrası geçirdiği tramvadan kaynaklı annesinin lise öğrencisiymiş gibi davranarak okula gelmesi aslında bu duruma tanık olan annelerinin iç dünyasının dışa yansımış hali de diyebiliriz.


Okul temalı senaryo olunca idealist bir öğretmen dizide yer almalı değil mi? Dizide ki öğretmenimiz Park No A karakterini; Ji Hyun Woo canlandırıyor. Queen In Hyun's Man ve Lovers of Music dizileriyle zihnimize kazındı. Park No A karakteri yeni öğretmenliğe adım atmış olmasıyla öğrenciler üzerindeki otoritesi bi hayli zayıf olmasından kaynaklı sorunlar yaşayacak. Fakat, Park No A'nın yaşayacağı olaylar meslek hayatı boyunca yaşamak istemeyeceği, kötülüğün kol gezdiği, insanların acımasızca öldürüldüğü bir çok kötülüğe tanık olmasıyla, olgunlaşan bir öğretmenliğin hikayesine tanık olacağız.
Dizinin kilit isimlerinden biri Go Bong Do karakterini Ji Soo canlandırıyor. Oynadığı ilk yapım. Dizi de ki performansıyla bir çok otoritenin dikkatini çekerek gelecek vaad eden oyuncular arasına girdi diyebilirim. Go Bong Do; Hayatta kalabilmek için kötü adamların arasında kendini kaybeden bir çocuk. Dizide her çocuğun hikayesine tanık oluyoruz. Her biri birbirinden kötü olmasına karşın en çok onun hikayesi üzdü. 
Dizide Hong Sang Tae karakterini; B1A4 grubun üyesi Baro canlandırıyor. Reply 1994 Binggeure karakteriyle hafızalara kazındı. Baro'yu dizinin ilk yarısından itibaren neden dizide yer aldığına dair hiç bir fikrim yoktu. Dizide varla yok arasında geçip gitti. Okulun varisi olması hasebiyle dizide yer almasıyla varlığını dizinin ikinci yarısında hissettiğimi söyleyebilirim. Babası tarafından hor görülen kötü bir tabirle çöp gibi davranılan, annesinden uzak tutulan bir çocuk.
Dizi sektörünün gelmiş geçmiş en komik üçlüsü. Ekrana her çıktıklarında gülme krizlerine girdiğim vefakar dostlar. Olayların çözülmesi sürecinde etkileri büyük oldu.
Kraliçe Hang Gong Joo karakteriyle; Go Su Hee canlandırıyor.

Bir annenin canı pahasına ve sadece kendi çocuğu için değil, diğer bütün çocuklar için savaşıp korumaya çalışan bir annenin hikayesi ve bunları yaparken yaşadıkları zorlukları konu alan bu dizi benim gibi bir çok kişi üzerinde etki bıraktı. En çok ağladığım kısım okulun yıkımı sonucu eşini kaybeden Kang Ja'nın dramı ve Ji Yi Kyeong ölümü sonrası fazlasıyla ağladım diyebilirim.

Dizide ki anne; kendi kızını korumak pahasına liseli biri gibi gözükerek onu hiç yanından ayırmayan bir anne..
Hiç bir zaman yılmayıp kendi imajını zedelemeksizin diğer insanlara da gerçeği söyleyen ve bunun için her fırsatı değerlendiren bir anne..
Çocuğuna zorbalık yapan kişileri buluğ kendi imkanlarıyla kendine bir kılı. bulup, bu kılıçla bütün sorulara cevap bulan bir anne..
Bütün bu davranışlarıyla bir erkeği etkileyen ve kendisinin yaşını öğrenince parmakla yaş hesabı yaptıran bir anne.
Ve bu savaşın sonucunda kendi ordusuyla galip gelen bir anne..
"Çünkü, düşman ne kadar güçlüyse zafer o kadar büyüktür."

Dizinin ostları; Ali "Crying crying crying" Ali "I Love You, I'm Sorry"Ashbun "Sunny Side Up" benim dikkatimi çekenler oldu.
Albümü dinlemek için; TIKLA

Güzel bir dizi, iyi bir senaryo ve başarılı oyuncular. 16 bölüm kendini sevdirerek ve heyecanla izletti. Paranın galip geldiği fakat sonunda adaletin yerini bulduğu harika bir yapım. İzlemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..