16 Tem 2014

The Fault In Our Stars

  "Aynı Yıldızın Altında".. ..John Green imzalı kitabın orjinal adı "The Foult In Our Stars" Shakespeare'nin Julius Cesar oyununda ki bir cümleye gönderme olduğunu belirterek başlamalıyım..Başına gelenleri bizlere Hazel anlatıyor.

16 yaşında ki Hazel üç yıl boyunca tiroid kanseriyle boğuşmaktadır ve akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı sırasında Agustus ile tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İki birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Akciğer tedavisi için hastaneye yatırılan Haazel'in yanından bir an dahi ayrılmayan Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'in en sevdiği yazar Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklar.. 

Filmde ölüme, acılara olgunca bakmanın altı çizilmiş ve bu anlamda aslında çok da duygu sömürüsüne giden bir yaklaşım olduğunu söyleyemem. Fazla gerçekçi ve acıklı bir hikaye olmasına rağmen mizahın da eksik olmadığı filmi en tatlı haline sokan detay iki gencin mesajlaşmaları esnasında perdede beliren baloncuk efektleri. Başka bir yer de kullanılmamış fakat abartıya da kaçılmamış olması. Filmin gerçekçi dokusuna çocuksu hava katması filmi hoş bir hale soktuğunu söyleyebilirim..
Hazel karkterini başarılı bir şekilde Shailene Woodley canlandırırken ;Augustus karakterini  ise Ansel Elgort canlandırıyor. Bu ikilinin beraber oynadığı ikinci film  bir kaç ay önce vizyona giren Uyumsuz adlı filmde yer almışlardı. O filmi de izleme fırsatı bulmuştum.. Bu filmde birbirleriyle olan uyumlarını tek geçebilirim.
Her türlü olgun yaklaşıma rağmeni umutla hayata bağlı ve sevgiyi bilen iki gencin ölümle yüzleşmelerini izlerken yanınıza mendil bulundurmanızı öneririm. Zira birbirleriyle olan uyum ve kimyasını göz önünde bulundurursam oyuncuların hakkını teslim etmem gerek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..