23 Haz 2017

Oh My Venus / Kore Dizisi



2015 yılında KBS2 kanalında yayınlanan Oh My Venus dizisinin senaristi Kim Eun Ji olurken yönetmen koltuğunda Kim Hyung Suk ve Lee Na Jeong oturuyor.Dizi, çocukluk zamanından kalma bazı psikolojik yararlardan dolayı zor zamanlar geçiren inanılmaz derecede mükemmel kişisel antrenör Kim Young-Ho (So Ji-Sub) ve aşırı kiloları ile başı dertte olan ilk aşkını bir takıntı haline getirmiş Kang Joo-Eun (Shin Min-A) arasındaki gelişen romantik ilişkiyi anlatmaktadır.

So Ji Sub; dizide Kim Young Ho karakterini canlandırıyor. Daha önce I'm Sorry, I love you, Master Sun ve Warm and Cozy dizisinde konuk oyuncu olarak izledim. 2 yıl ara verdiği dizi sektörüne Oh My Venus ile geri dönüş yaptı. Kim Young Ho karakteri;  Hollywood yıldızlarına kişisel antrenörlük yapan Young Ho canlandırmaktadır. Onun karakteri, zengin bir aileden gelmesine rağmen çocukken ağır yaralar aldı. Şimdi ise sabrı ve inatçılığı ile problemlerinin üstesinden gelmektedir. So Ji Sub oyunculuğunu tek bir kelimeyle açıklayabilirim; mükemmel! 


Shin Min Ah; dizide Kang Joo Eun karakterini canlandırıyor. Daha önce My Girlfriend; Gumiho, Arang and the Magistrate dizilerinde My Love, My Bride filminde izledim. 3 yıl ara verdiği dizi sektörüne Oh My Venus dizisiyle dönüş yaptı. 33 yaşındaki bir avukat olan Kang Joo Eun, küçükken yaşadığı yer olan DaeGu’nun Venüsü olarak adlandırılan olağanüstü güzellikte bir kızdır. O ailesine maddi destekte bulunmak için çok mücadeleler vermiştir. Şimdi ise onun başı aşırı kilosu ile derttedir. Shin Min A, eski dizilerine göre oyunculuğunu zirveye çıkarmış diyebilirim. Bir de her aktristin harcı değil, kilolu bir karaktere girip canlandırmak. Büyük özgüven ister. Shin  Min A bunu başarıyla gerçekleştirdi. Harikaydı!

Jung Gyu Woon, dizide  Im Woo-Sik karakterini canlandırıyor. Daha önce God's Gift ve Birth of a Beauty dizilerinde izledim. Im Woo Sik, milli bir yüzücüyü canlandırıyor. Aynı zamanda Kang Joo Eun'un 15 yıldır birlikte olduğu sevgilisidir. Jung Gyu Woon izlediğim yapımlarında ya aldatıyor ya da en yakın arkadaş için sevgilisini terk eden karakterleri canlandırdı. Acilen başka dizilerini izleyip gözümdeki imajını değiştirmem gerek. 

Yu In Young dizide Oh Soo-Jin canlandırıyor. Daha önce Empress Ki, My Love From the Star, Mask dizilerinde izledim. Oh Soo Jin başarılı ve güzel bir avukattır. Kang Joo Eun ile eskiden çok yakın arkadaştırlar. Araları bir sebep ile bozulmuştur. Onun karakteri sözde dizinin kötü kadını. Yu In Young, bu dizide dahil izlediğim yapımlar arasında en çok beğendiğim dizisi kesinlikle Mask. Oradaki karakterin ruhunu benimseyerek harikalar yaratmıştı diyebilirim. İzlemeyenler için bol entrikalı Mask dizisini öneririm. 




Sung Hoon; dizide Jang Joon Sung karakterini canlandırıyor. Daha önce Faith ve Five Enough dizilerinde izledim. Joon Sung, başarılı bir sporcudur. Aynı zamanda Kim Young Ho'nun çalıştırdığı sporculardan biridir. Sung Hoon, Five Enough dizisinden sonra My Secret Romance dizisiyle ilk başrolünü aldı. 
Super Junior-M grubunun üyesi Henry Lau dizide Kim Ji Woong karakterini canlandırıyor. Daha önce izlediğim bir yapımı olmadı. Fakat Henry hakkında bilgilere sahibim tabi ki. Dizide rol yapmadı. Cidden katıldığı bütün programlarda böyle. İmajı bu. O yüzden onu izlerken aşırı keyif aldım :)

Bu dizi izlenmeye değer midir? Bence değer. Öyle dolu dolu bir konusu olup toplumun ihtiyacı olan mesajlar veren düşündüren bir dizi filan değil belki ama çok eğlenceli. Güldürdüğü yerler çok oldu. Bir kere So Ji Sub ve Shin Min A gibi oyuncuların dizide olmasın yeterli. Senaryo basit bile olsa izlettirebilecek potansiyele sahipler. Hiç şüphesiz bu şekilde izleyen çok oldu.

Peki neden izlenmeli?

  • Senaristin ilk yapımı. Kendini riske atmada klişe bir senaryo ile karşınızda. Klişe severler için oldukça ideal fakat sevmeyenler kitleler oyuncuları için izleyeceği bir yapım. Her halükarda izlenecek bir yapım.
  • Senaryo açısından eksiklikleri olabilir. Kişiden kişiye herkes her anı eleştirebilir. Fakat dizi o kadar sıcak ilerledi ki insan kaygı duymadan akışında izlemek epey zevkliydi. 3.kişilerin aradan girmeden iki insanın nerelerde buluşabileceğini ve mutlu olabileceğini izlemek çok güzeldi. Replikler açısından oldukça güzel söylemler vardı. Cümlelerin dozu o kadar güzeldi ki So Ji Sub ve Shin Min A'ın birlikte verdiği enerji de çok yüksekti. Konu yine başrol uyumuna gelecek ama cümleler onlarla birlikte güzeldi sanki. Yeryüzünün dışına çıkarken bizlere yaşatılan dizi zevki harikaydı.
  • Dizinin en sevdiğim kısımlarından biri, bölüm sonları ve bölüm başlangıçları oldu. şöyle ki, bilirsiniz artık türk dizilerinde sıkça kullanılan bir yöntem olarak yeni bölümlerin ilk 3-5 dakikası, önceki bölümün son 3-5 dakikasından oluşuyor.Oh My Venus’te de bu kullanılmış ancak bir farkla; aynı sahneyi izlesek de, diğer karakterin gözünden izliyoruz. Mesela Kim Young-Ho’nun ilk defa Kang Joo Eun’un gamzelerini gördüğü sahneyi ilk olarak 5. bölümün sonunda Kim Young Ho’nun gözünden izliyoruz. Daha sonra bir de aynı sahneyi 6. bölümün başında Kang Joo Eun’un gözünden izliyoruz. gerçekten ilk çekici ve farklı bir bakış açısı, çok beğendim.
  • Harikaydı, huzur doluydu, sevimliydi, ne kimse kimsenin kuyusunu kazdı, ne üzdü ne ağlattı. Aktıysa gözyaşı oda aşktan aktı. Üvey anne iyiydi, büyükanne sevecendi, dostlar, arkadaşlar can'dı. Eski sevgililer entriklar çevirmedi Yeni aşklar eskiyi aratmadı. Romantizmin, iç çekişlerin,''ah şimdi orada ben olsaydım'' deyişlerin dizisiydi. So Ji Sub usta beklettiğine değecek bir rolle dönüş yaptığı bir dizi oldu. Nefesleri kesti, nabızları hızlandırdı. Hala romantik, karizma formunu koruduğunu bir kez daha ispatladı. Shin Min Ah, güzelliği ve mükemmel oyunculuğu ile bir kez daha göz doldurdu. 
  • Dizide yer alan yardımcı karakterler Henry ve Sung Hoon diziye ayrı bir lezzet kattı. Onları izlerken keyif aldım. Senarist buradaki dengeyi de harika ayarlamış. Tebrikler.
  • Senarist romantizm ve komedi arasındaki ince çizgiyi çok güzel dengeledi. Araya duygusal sahneler serpiştirerek üst seviyeye taşıdı. Dizide güldürmeyen karakter yok neredeyse. Hiç kuşkusuz en çok ilgi gören karakter ise Ji Woong rolü ile Henry Lau. Henry, nerede olursa olsun oranın havasını değiştiriyor.
Küçük, minnacık bir eleştiri;
  • Dizinin başından beri Koç, sağlıklı kadınların seksi olduğundan bahsetti. Zayıflığın güzellik için değil, sağlık için olduğu vurgusu yapıldı. Sağlıklı beslenme, sağlıklı uyku düzeni, sağlıklı spor her şey tam bir sağlık durumunun olması içindi. Koç kaza geçirip gittiğinde bile, sporuna ve sağlığına dikkat etti. İlaçlardan kurtuldu. Sonra ne oldu. Adam bir kaç aylığına gitti ve Kang Joo Eun, ne kadar kilo verdiyse hepsini geri aldı. Bahane olarak da hamileliği sundu.Allah aşkına dizinin sonuna kadar verdiği mesajı bir anda yerle bir etti. Hamilelik sırasında 9-12 kilo alınması önerilir "sağlık açısından". Yani güzelim diziyi sonuna 5 dk daha koyacağız diye mahvedip bırakmışlar. Bu 5 dk dışında dizide kötü olan 1 saniye bile yoktu. O yüzden bu sonu affetmiş gibi yapıyorum.
Diyet yaparken ben desem yeridir :)

Dizinin müzikleri Jonghyun (SHINee ) "Beautiful Lady"   G.O.D grubunun sesine bayıldığım Kim Tae Woo & Ben  "Darling U " Kei(Lovelyz) "Love Is Like That" MIIII "It's Me" LYn & Shin Yong Jae "Such Person" Tei - "I'll Be Ther" şarkıları benim dikkatimi çekenler. Umarım beğenirsiniz. Klişe ama entrikasız aynı zamanda seyir zevki güzel bir dizi istiyorsanız izlemekten keyif alacağınız dizi Oh My Venus sizi bekler. Ben hem keyif aldım bazen sıkıldım ama oyuncuları için sevdiğim bir dizi oldu. Umarım beğeneceğiniz, keyif alacağınız az olsa sıkıntılarınızı geride bırakacağınız bir dizi olur. Sevgilerle.

Dizi için puanım; 7/10

2 yorum:

  1. Acaba bu dizi başka ülkede çıkmış mi bir kısmını izledim kaydedecektim ama kaybettim sanırım tayvanliydi oyuncuları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla bu dizinin uyarlaması yoktu. Fakat dizi yayınlandıktan sonra uyarlaması çıktı mı fikrim yok :)

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..