24 Ağu 2017

My Secret Romance / Kore Dizisi


OCN kanalında izlediğim ilk romantik komedi My Secret Romance. Kdramaları yakından takip edenler bilir OCN daha çok aksiyon, polisiye, gerilim türü dizileriyle ünlü. Dizinin senaristliğini Kim Na Ha yapıyor. Kendisinin ilk çalışması. Acemi işi olduğu belliydi. Yönetmen koltuğunda ise Kang Cheol Woo oturuyor. İzlediğim ilk yapımı. Dizi, zengin bir ailenin oğlu (Sung Hoon) ile hayatında daha önce hiç sevgilisi olmayan bir kızın (Song Ji-Eun) arasındaki romantik ilişkiyi anlatılmaktadır.
  • Sung Hoon dizide  Zengin bir iş adamının oğlu olan Cha Jin Wook karakterini canlandırıyor. Daha önce Oh My Venus dizisinde izledim. O, kibirli ve bencil birisidir. Sadece kısa süreli aşkların adamıdır kısacası çapkındır. Bir gün, adı bir kadınla skandala karışır. Bunun üzerine babası onu daha iyi biri olur, hatalarının bedellerini öder umuduyla sahibi olduğu tatil beldelerinden birine çalışması için gönderir. Orada Yoo Mi ile karşılaşır ve tamamen değişir.
  • Song Ji Eun dizide bir beslenme uzmanı olan Lee Yoo Mi karakterini canlandırmaktadır. Secret grubunun üyesi olarak bildiğim Ji Eun daha önce hiçbir dizide izlemedim. O,karakteri parlak bir kişiliğe sahiptir ve dış görünümüne önem vermeyen sıradan bir genç kızdır.
  • Kim Jae Young dizide Yoo-Mi’nin çocukluk arkadaşı olan Jung Hyun Tae karakterini canlandırmaktadır. Daha önce  Blade Man, Hello Monster dizilerinde izledim. O, bir kitap dükkânının sahibidir. Aynı zamanda çok ünlü bir yazardır.
  • Dizi 13 bölümden oluşuyor. Zengin erkek, fakir kız klişesini esas alarak oluşturulmuş romantik-komedi dizisi. 
  • İki kızın da oyunculukları gözleri kanatacak cinstendi. Sung Hoon'un oyunculuğunun karşısındaki kişiye göre değiştiğini düşünüyorum.mesela; Oh My Venüste oyunculuğu gayet iyiyken burada 'eh işte' idi
  • Dizi neredeyse Noble of My Love'ın devamı gibiydi zaten atıf da yaptılar. Karikatür çizimleri, müzikleri, sekreter birebir aynıydı. 
  • Çekim hataları, özensiz hazırlıklar hep dikkat çekti. İlk önce kızın aniden gelişen yemek becerisi, sonra da Hyun Tae'ye kimse kızla oğlanın nerede tanıştığını söylemediği halde "Siz sahilde tanışmıştınız, sahile gitmek istiyorum dedi" demesi oldu. Bunun dışında  erimediği aşikar olan kar olayı olsun, telefondaki photoshop olduğu ayan beyan ortada olan fotoğrafa bakması olsun (gözlüğündeki yansımada da kapalı telefon gözüküyordu) sonra babasıyla konuşurken de telefonu kulağından uzaklaştırmasına rağmen ekran gözükmedi kapalıydı hala, çok mu zor yani bu sahneyi çekerken telefonla birini aramaları. Çok özensiz çok kalitesiz geldi bana dizi maalesef, hiç profesyonelce değildi.
  • Dizi müzikleri Sung Hoon & Song Ji Eun from "Same", Moon Myoung mi "Love is so good",  Eun Ji-Won, Lee Su Hyun, Kim Eun Be "Love song" bunlar benim dikkatimi çeken şarkılar oldu.
Albümü dinlemek için; TIKLA
  • Çerezlik ve keyifli zaman geçirmelik bir dizi. Senaryodan pek bir şey beklemeden izlemenizi tavsiye ederim.
Dizi için puanım;4,5/10

3 yorum:


  1. Hi dear, I am following you with me :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben yeni dizi izlemeye başladım da hem romantik hemde aksiyon dizileri biliyorsan önerir misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Romantik-komedi izlemek istiyorsan; Secret Garden, Witch Romance, A Gentleman's Dignity, Cunning Single Lady, Fight for My Way
      Aksiyon izlemek istiyorsan; IRIS, IRIS 2, Bad Guys, Tunnel, Hello Monster.
      gibi dizilerle başlayabilirsin.

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..