5 Mar 2018

Jugglers / Kore Dizisi


Dizi, bir ofisteki tüm işleri yapmaya istekli olan bir kadın (Baek Jin-Hee) ile her şeyi kendi yapmak isteyen bir patronun (Choi Daniel) etrafında dönmektedir. Dizinin yönetmen koltuğunda "Cheer Up!" ve "Beyond the Clouds" dizilerinin yönetmenliğini ve "Secret", "Spy" ve "Five Children" dizilerinin yapımcılığını yapan Kim Jung-Hyun oturmaktadır.


Baek Jin Hee, dizide Jwa Yoon Yi karakterini canlandırıyor. Daha önce Empress KiTrianglePride and Prejudice, My Daughter, Geum Sa-Wol, Missing Nine dizilerinde izledim. Beş yıldır bir yönetici asistanı olarak çalışan Jwa Yoon Yi, parlak bir kişiliğe sahiptir. İşininde fazlasıyla özverili ve itaatkâr birisidir. Yönetici asistanlığı görevini layıkıyla yerine getirmektedir.Gözü kara olduğu için tuttuğu her işi koparak bir karakterdir. Bir işi yapıyorsa mutlaka sonuna kadar tamamlar. Beak Jin Hee'ye bu tür karakterler pek bir yakışıyor.

Daniel Choi dizide Nam Chi Won karakterini canlandırmaktadır. Daha önce School 2013Heart to Heart dizilerine izledim. Şirketteki video işlem bölümünün başı olan Nam Chi Won, en zor işlerin bile üstünden kalkabilen azimli bir çalışma temposuna sahiptir. Çok konuşkan birisi değildir, başkalarının ne yaptığı ile ilgilenmez ve herkese karşı soğuktur. Ancak tüm bunlara rağmen kadınlar onu çekici bulmaktadır. Genelde ciddi rollerde izlediğim Choi, ciddi tarafının yanı sıra farklı bir yönünü daha bu dizide izlemiş oldum. Romantik-komediyi iyi tutturdu gibi.
Lee Won Geun, dizide Hwang Bo Yool karakterini canlandırmaktadır. Daha önce  The Moon Embracing The Sun, Secret Door, Hyde Jekyll, MeCheer Up!A Person You May Know dizilerinde izledim. Şirketteki spor bölümünün başı olan Hwang Bo Yool, çalıştığı şirketin kurucusunun en genç torunudur ve ailenin her zaman sorun çıkaran günah keçisidir. Ailesi uygun gördüğünde onu askere göndermeye zorlamış ve kendilerine bağlayabilmek için spor bölümünün başına geçirmiştir. Bu yüzden de eline geçen her fırsatta başını belaya sokmaktadır. Bir yılda 100 sekreteri istifa ettirmeye kararlı olan Bo Yool 89. sekretere geldiğinde işler zorlaşır. Won Geun  her ne rolde oynarsa oynasın her türlü izlerim :)


Kang Hye Jung, dizide Wang Jung Ae karakterini canlandırıyor. Kendisi Epik High grubunun üyesi Tablo'nun eşi olmasıyla birlikte izlediğim ilk dizisi. 15 yıllık ev hanımlığından sonra bir şirkette yönetici asistanlığı yapmaya başlayan Wang Jung-Ae, insanların söylediği her şeye inanmak isteyecek kadar iyi kalpli olduğu için etrafındaki insanları endişelendirmektedir. Bir gün, kocası sabahın erken saatinde yürüyüşe çıkar ve bir daha da geri dönmez. Bunun üzerine uzun süre yaptığı ev hanımlığını bırakarak iş aramaya başlar. Kendini Hwang Bo Yool  yönetici asistanlığı yaparak bulur.

Cha Joo Young dizide Ma Bo-Na karakterini canlandırmaktadır. Daha önce My Unfortunate Boyfriend, Cheese in the Trap, Love in the Moonlight  dizilerinde izledim.Yoon Yi ile aynı şirkette çalışmakla birlikte en yakın arkadaşlarından biridir  Yönetici Jo Sang Moo'nun yönetici asistanlığını yapmaktadır. Jung Hye In dizide Park Kyung Rye karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Doctor StrangerHealer dizilerinde izledim. Kyung Rye Yoon Yi'nin kız kardeşidir. Onun şirketinin bulunduğu plaza kahve barı işletmektedir. Bu kızın mimiklerine bayıldım. En soldaki.

En çok güldüğüm sahnelerden biri oldu.
Bu sahneden sonra kendine idol olarak seçti :)

  • Hukuk, fantastik, polisiye geçmişli diziler derken devrelerimiz yanınca, bu dizi ilaç gibi geldi.
  • Ofis aşkları ve ofis hırsları, ofis oyunları, ofis çalışanları.vb. böyle ofis dizilerini de seviyorum. Başarı hikayeleri genelde hoşuma gidiyor.Klişeydi ama güzel bir klişe hani herkesin bildiği ama herkesin hoşuna gidecek şekilde olan klişelerden. 
  • Yönetici asistanlarının yaşamlarını anlatıyor gibi. Daha doğrusu büyük şirketlerdeki olan biteni de gözler önüne serecek, ne çeşit hokkabazlıklar yapılıyor, ne dalavereler çevriliyor, kimin eli kimin cebinde, çalışanlar, çalışmayanlar, yan gelip yatanlar, çalışanların sırtından kazananlar, ve gördüğünüz gibi asistanını her işe koşturup arkasından vuranlar. 
  • Finalde senariste tek eleştirim olursa belki o da şu konuda olabilir : Mr. Jo baya diziye renk katan biriydi onun sonunun böyle olması biraz ağır kaçmış . Hani pis işerini değilde hep nam chi won ile eğlenceli kapışmalarını gördük bu yüzden eğlenceli bir son beklerdim onun içinde.Gerçekten hapise atılması gerekiyor muydu , bilemiyorum.
  • Baek Jin Hee'yi çok severim performansını da yerinde buldum.  Choi Daniel inşallah bir daha bu kadar ara vermez. İki oyuncu arasındaki uyum güzeldi.
İlişkilerde samimiyetin öneminin vurgulandığı çok şeker bir diziydi. Demir gibi görünse de aslında çocuk gibi yürekli kocaman adam Nam Chi Won ve tüm şirinliklerine rağmen çok duygusal Yoon Yi nin hikayesi gerçekten izlenmeye değerdi.  Özel sektör sekreterlerinin koşuşturma ve zorluk dolu iş hayatlarını anlatması hoşuma gitti. Bu sene bir dolu iddialı yapımlar olunca bizim seyircinin pek dikkatini çeken bir dizi olmamış malesef.  Açıkçası ben beğendim, boş zamanlarda haftasonu kafa dağıtmak için izlenebilecek bir dizi.

Dizi için puanım; 6,9/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..