18 Ara 2019

Class of Lies / Kore Dizisi

  • OCN kanalında 2019 yılında yayımlanan dizi 16 bölümden oluşuyor. Gerilim, Gizem, Hukuk, Okul,Gençlik türü bir çok temayı içinde barındırıyor.
  • Dizi, bir suç işldikten sonra hiçbir tepki ile karşılaşmayan gençler ile bu işlenen suçların genç mağdurları etrafında dönmektedir. Suçlular tepki görmediği için mağdurlar korunamamaktadır. Bir gün, sözleşmeli bir öğretmen ortaya çıkar ve bu duruma göz yummaz. Gerçeği ortaya çıkarmak için uğraşır.
  • Yoon Kyun Sang dizide başarılı bir avukat olan Ki Moo Hyeok karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Clean With Passion For Now, While You Were Sleeping, Rebel: Thief Who Stole the People, Gogh, The Starry Night, Doctors, Six Flying Dragons, The Time We Were Not In Love, Pinocchio, Gabdong, the Memories of Murder,  Faith dizilerinde izledim. Saygınlığını tekrar kazanabilmek için bu dava ile alakalı olan bir lisede geçici öğretmenlik yapmaya başlar. Başlarda kendi menfaati için bu okula gelmiş olsa da burada gerçekleşen suçları ve bu suçların mağdurlarını gördükçe, mağdurları kendi akranlarından koruyabilmek için kolları sıvar. 
  • Keum Sae Rok dizide bir beden eğitimi öğretmeni olan Ha So Hyun karakterini canlandırmaktadır. İzlediğim ilk dizisi. Ki Moo Hyeok ile aynı lisede öğretmenlik yapmaktadır. Öğrencilerine değer vermekte ve onları sevmektedir. Ki Moo Hyeok ile beraber öğrencilerin sakladıkları sırlarla yüzleşir. Ayrıca Ki Moo Hyeok’a karşı romantik duygular beslemeye başlar.
  • Jun dizide bir lise öğrencisi olan Yoo Beom Jin karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Avengers Social Club ve Goodbye to Goodbye adlı dizide izlemiştim. Zengin aile çocuklarının gittiği bir okulda okumakta. 
  • Choi Kyu Jin dizide bir lise öğrencisi olan Lee Ki Hoon karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Avengers Social Club dizisinde minnoş bir karakterde izledim. Buradaki karakterine tamamiyle zıt. Zıtlıkları güzel canlandıran oyuncuları severim. Gelecek vaat ediyor.
  • Han So Eun dizide bir lise öğrencisi olan Han Tae-Ra karakterini canlandırmaktadır. İzlediğim ilk dizi. Tae Ra piyanisttir. Saygın bir ailenin tek kızıdır. Dizinin güçlü gibi görünen aslında güçsüz kızıdır. 
  • Kim Myung Ji dizide bir lise öğrencisi olan Na Ye-Ri karakterini canlandırmaktadır. İzlediğim ilk dizisidir. Onun tek hayali idol olabilmektir. 
  • Bu tarz gizem, suç türü dizilerde genellikle karmaşıklığı sevmiyorum, yorabiliyor fakat senarist ipin ucun ara ara kaçırsa da bir şekilde diziyi bitirmemi sağladı. Çok fazla dizi izlediğimden mi bilinmez ama daha dizinin başında katilin kim olduğunu anladım. Diziyi götüren konusundan ziyade oyuncuların performansı oldu. Zira Jun ve Choi Kyu Jin çok iyi iş başardı. Çok net olan bir şey var ki bu dizi Jun'un kariyerinde emin adımlarla ilerlemesinde ön ayak oldu. 
  • Bu yıl okul için suç dramaları arasında Sky Castle ve Beautiful Word dramalarından sonra Class of Lies dizisi bir tık daha iyi olabilirdi. Diziyi izleten oyuncuların performansı oldu diyebilirim. Bu sebeple hikaye güzel fakat senaryo zayıf. Buna rağmen iyi iş çıkaran oyunculardan dolayı tamamladığım bir dizi oldu.
Dizi için puanım; 6/10

6 yorum:

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..