20 Ara 2019

Her Private Life / Kore Dizisi


Yönetmen koltuğunda My Secret Hotel, Live Up To Your Name, The Most Beautiful Goodbye, Life dizilerinden tanıdığımız Hong Jong Chan oturuyor. Dizi, Kim Sung-Yeon’un kaleme aldığı "Noona Paen Datkom" adlı bir romandan uyarlamadır. Bir fangirl olan Sung Deok Mi ve bu fangirl'e gönlünü kaptıran Ryan’ın etrafında dönmektedir. Deok-Mi, bir sanat müzesinde küratör (sergi düzenleyicisi) olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda bir idolün büyük bir hayranıdır ve bir fangirl olduğunu gizlemektedir. İş hayatında tamamen işine odaklanırken, özel hayatında bir fangirl olarak aktivitelere katılmaktadır. Bir gün, onun çalıştığı sanat müzesinde müdür olarak yeni çalışmaya başlayan Ryan, Deok-Mi’nin çifte yaşamını öğrenir.

Park Min Young dizide bir sanat müzesinde sergi düzenleyicisi olarak çalışan Sung Deok Mi karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Sungkyunkwan ScandalCity HunterHealer Remember, Queen For Seven Days, What's Wrong With Secretary dizilerinde izledim. Deok Mi  Bir idol grubunun üyesi olan ShiAn’ın büyük bir hayranıdır ve gizlice Shi-An’ın fan sitesinin yöneticiliğini yapmaktadır. Tutkulu bir fangirl olmasından dolayı birçok romantik ilişkisi son bulmuştur. Bu yüzden aşk hayatını bir kenara bırakarak, işine ve fangirl aktivitelerine odaklanmıştır.

Kim Jae Wook dizide bir sanat müzesinde müdür olan Ryan Gold karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Marry Me, Mary!, Inspiring Generation, VoiceTemperature of Love dizilerinde izledim. Kendisi Bir zamanlar ünlü bir ressamdı. Ancak şimdilerde resim yapmayı bırakmıştır. Diğer insanlar ile fazla alakadar olan birisi değildir. Ancak Sung Deok Mi’nin, Shi An  hayranı olduğunu ve bir fan sitesinin yöneticiliğini yaptığını öğrenir. Bu yüzden, Deok Mi onun ilgisini çeker.

One dizide Cha Shi An karakterini canlandırıyor. Hep rapçi hemde söz yazarı olan idolü daha önce A Korean Odyssey, Arthdal Chronicles dizilerinde izledim. Ünlü bir idol olan Shi An kendini çapında işini yapmaktadır. Aynı zamanda Ryan Gold ile aynı aynı apartmanda yaşamaktadır. One ilk A Korean Odyssey dizisinde izlemiştim. Güzel bir gençlik dramasında yer alırsa patlar gider. Onu ilk izlediğim dizideki rolüne göre farklıydı. Sevimli bir idolü güzel canlandırdı. Nedense Reply serisi gibi bir drama onu yakışırmış gibi geldi.
Deok Mi ve kankitolarıyla olan uyumları da harikaydı.Hele fangirl kankisini canlandıran Park Jin Joo. Bu kadın romantik komedilerdeki başrol kızların en yakın arkadaşını oynamak için var. Kendini sevdiren cazibesi olduğu konusunda hem fikir olabiliriz. Diğer çocukluk arkadaşını canlandıran Ahn Bo Hyun; My Secret HotelDescendants of the Sun, Rebel: Thief Who Stole the People dizilerinde izledim. Daha çok görmek istiyoruz ekranlarda.

Dizi klasik romantik komedi. Entrika, intikam gibi unsurlar dizide yok. Romantik komedi türü dizilerde oyuncuların yaşadıkları duyguyu izleyicilere geçirebilmesi için hakikatten uyum olması lazım. Park Min Young; şu zamana kadar Lee Min Hoo, Ji Chang-Wook, Yoo Seung-Ho, Yeon Woo-Jin, Park Seo-Joon ve şu sıralar Seo Kang Joon ile bir diziye başlayacak. Bu dizide Kim Jae Wook'un rol arkadaşı oldu. Kadın seçilmiş mi ne bilmiyorum. Duyguları ayyuka çıkaran oyuncularla bir arada oldu. Şununla da uyumlu olmadı diye düşündüğüm bir dizisi olmadı. Cidden o uyumu çok güzel yakalıyor. Bununla birlikte Ji Chang Wook ile uzaya çıkardığı o uyumu Kim Jae Wook ile arşa çıkardı diyebilirim :) Kim Jae Wook sonunda romantik komedi hemde başrolde izlemek insanlığa nasip oldu. Daha çok görmeyi dilerim.

Bundan sonrası spolier içerir.

Dizinin ilk bölümleri eğlenceli ancak finale doğru biraz tekrara düştü ara ara sıkıldığım yerler oldu. Senarist güzel bir konu seçmiş fakat eksiklikleri yok diyemem. Kdramalarda bir konu tutunca senaristler hemen o konu üzerinde senaryolar yazmaya başlıyor. Bir ara hastane, çok kişilik, hukuk türü diziler modaydı. Son zamanlarda dizilerde, çocukken tanışıp sonrasında birbirini unutma hikayeleri pek revaçta. What's Wrong With Secretary, Smile Left Your Eyes ve Kill It dizileri şu an aklıma gelenler. Yenilik istiyorum o yüzden bu diziyi de çocuklukta tanışma evresi olunca biraz sıkılmadım değil.

Senaryonun içindeki gizem belli olunca başından neler olacağı tahmin ediliyor. Zira bütün romantik komedilerde bu şekilde. Onları birbirinden ayıran özellikleri entrika, intikam, üçüncü kişiler oluyor. Senarist diziye aşk üçgeni yapmaya çalıştı. Fakat fazlasıyla sönük kaldı. O zaman derim ki; yapma daha iyi. Sadece romantizm katarakta dizi efsane ilerleyebilirdi. Diğer bölümleri dört gözle bekletecek bir şey yoktu. Eğlenceli bir diziydi. 

Shi An karakteri diziye güzel başlangıç yaptı. İdol-fangirl mevzularına daha girilebilirdi. Yani her şey ortaya çıktıktan sonrası bu konularda sönük kaldı. Dizilerde hoşlanmadığım durumlardan biri kardeş gibi büyümüş iki karakterlerden birinin diğerine aşık olması bir anda ikinci erkek pozisyonuna gelmesi. 

Diziyi izlenebilir kılan;

-Kim Jae Wook ve Park Min Young uyumu
-Park Min Young ve Park Jin Joo arkadaşlığı ve fangirl maceraları
-Yardımcı karakterlerin diziyi eğlenceli kıldığı sahneler


Bir Fangirl evi böyle olmalı :)

 Fangirl olduğunuz idolünüz gelse ve size böyle sürpriz yapsa ne yapardınız? :)
Böyle güzel sahneleri seviyoruz :)

Dizinin müziklerini beğendim. (G)I-DLE "Help Me" Hong Dae Kwang "Boom Boom" IN2IT "Shining Star" Lee Hae Ri (Davichi) "Maybe" 1415 "Happy" HA SUNG WOON "Think of You" RUNY "Smile Again"

Albümü dinlemek için; TIKLA

Çok fazla ayrıntılara takılmam, romantik komedi seviyorum diyorsanız kaçırmayın derim. Dizinin en güzel yanı oyuncuların birbiriyle olan uyumu. Sırf bunun için bile izlenebilir.

Dizi için puanım; 6,8/10

2 yorum:

  1. Düşüncelerimin hepsi burada, fazlası var ve eksiği yok. O kadar güzel bir konusu vardı ki senarist işini bilseydi bu konuyla bir 30 bölüm çekebilirdi ama illa drama bağlayacaklar yaa saçmaladı. Uyum olmasaydı dizi aşırı kötüydü derdim ama Park Min Young ve Kim Jae Wook harikaydı, hala açık tatlış sahnelerini izliyorum. :D Yan karakterlerde gerçekten iyiydi dediğin gibi. Kim Jae Wook'u neden başrol yapmamışlar bu zamana kadar anlamış değilim, hatta adam romantik, komedilerde çok iyi iş çıkarıyor belli ki. Valla bu ikiliden başka bir dizi daha beklerim. :D
    Not: Park Min Young'un yeni dizisi aşırı merak ediyorum, bakalım Seo Kang Joon ile uyumları nasıl. :) Emeğine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni dizisini bende çok merak ediyorum, umarım güzel olur. Gerçi kiminle oynarsa o uyumu yakalıyor :)

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..