24 Oca 2020

Tune in For Love / Kore Filmi


Tune in For Love 28 Ağustos 2019 yılında vizyona girdi. Senaristliğini  Lee Sook Yun ve yaparken Jung Ji Woo yönetmen koltuğundan onlardan biri olan Jung Ji Woo  oturmakta. Başrollerinde Kim Go Eun ve Jung Hae In yer alıyor. Yönetmen daha önce Kim Go Eun ile Eungyo filminde 2012 yılında beraber çalıştı.

Tune in For Love filmi 1994 yılında, şarkıcı Yoo Yeol’un “Müzik Albümü” adlı radyo programında DJ olduğu ilk gün Mi Soo (Kim Go Eun), Hyun Woo (Jung Hae-In) ile tanıştı. Hyun Woo, ıslah evinden yeni çıkmış ve Mi Soo’nun ablası Eun Ja’nın (Kim Guk-Hee) işlettiği ekmekçide yarı zamanlı çalışmaya başlar. Mi Soo başta Hyun Woo’dan korksa da zamanla yakınlaşmaya başlamışlar ve aile gibi olurlar. Hyun Woo geçmişte yaşanan kötü bir olaydan dolayı çok pişmanlık yaşasa da bu durumu kimseyle konuşmak istemiyordur. Bir gün Hyun Woo’nun arkadaşları ekmekçi dükkanına gelir ve birlikte dükkandan ayrılırlar. Mi Soo, Hyun Woo’nun bir daha gelmeyeceğini düşünse de gelecekte yolları yine kesişecektir.

Gerçek hayattan basit ama çok güçlü bir film. Onların aşk hikayesi 1994'ten 2005'e kadar uzanıyor ve radyo, telefon kulübesi, Windows 95, flip telefon ve benzeri retro teknolojiyi görüyoruz. 90'larda büyüyen izleyiciler için güzel bir anı.  Jung Jae In ve Kim Go Eun arasındaki kimya çok iyiydi ve üyler diken diken diken etti. Oyuncular bu film için mükemmel bir seçimdi. Hikaye, müziğin yıllar boyunca nasıl değiştiğine ve aynı zamanda her ikisinin de yayınlanmasının ilk gününden beri sevdiği bir radyo programı üzerinden işleyişi çok güzeldi.

6 yorum:

  1. Çok dikkatimi çekiyordu, hatta kısa zamanda izleyeyim diyordum ama alt yazılı film izleyemiyorum şu sıralar yaptığım işten dolayı. Ama yakın zamanda izleyeyim, seviyorum 80'ler, 90'lar da geçen dizi-filmleri^^ Emeğine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeni tavsiye ederim. Uyumlarını beğeneceğini düşünüyorum :)

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..