26 Haz 2024

Running Man: En sevdiğim 10 bölüm!

Running Man en iyi 10 bölümle sizleyim. Eğer benim gibi eski bir izleyiciyseniz veya bu son derece popüler Kore TV şovunun yeni bir izleyicisiyseniz, hepimiz bizi gülmekten ağlatan insanlara karşı aynı sevgiyi paylaşıyoruz. Her ne kadar kadroda bir değişiklik yaşansa da, ister eski kadro olsun ister yeni kadro olsun, hepimiz bizi kıkırdatan bölümler buldum. 

Bilmeyenler için Running Man , ilk olarak 2010 yılında Güney Kore'de yayınlanan ve günümüze kadar yayınlanmaya devam eden bir yarışma programıdır. Yıllar geçtikçe bu k-show pek çok yönetmen çalıştı, ancak her yönetmen pratikte aynı şeyi yapıyor; oyuncuların oynaması gereken oyunlar yaratmak. Eski bölümlerde her bölümün belli bir teması vardı ve genellikle oyun her bölümün sonunda bitiyordu.

Günümüzde oyunlar birden fazla bölüm boyunca devam ediyor ve hatta yeni oyunlar bölümlerin ortasında başlıyor. Bu yazımda k-show yıllar içindeki genel dinamiklerine odaklanmayacağım, eski ve yeni oyunculardan da bahsetmeyeceğim. Bunun yerine, umutsuzca aksiyona ihtiyaç duyanlar için en heyecan verici bölümlerden bahsedeceğim.

BÖLÜM 91

Yoo-Mes Bond

TARİH: 12.4.2012

ZİYARETÇİLER: Yok

KAZANAN: Yoo Jae Suk


91. Bölüm, ilginç komedyen ve ulusal sunucunun iddia ettiği gibi bu yeni kişiliğin başlangıcı değil, ancak kısa sürede en komik bölüm haline geldi; en azından benim için. Yoo-Mes Bond, Yoo Jae Suk'un kendisine tek bir görev veren yönetmenlerin yardımıyla yarattığı bir kişiliktir.

Yoo'nun seçeceği silahları kullanarak diğer tüm üyeleri ortadan kaldırmak. Bu yeni kişiliğin resmi başlangıcı 38. bölümde başladı ancak 91. bölümde sadece harika bir eleme oyunuyla karşılaşmıyoruz, aynı zamanda oyunun tüm ortamı gerçekten keyif aldığım bir "hapishaneden kaçış" temasına sahip!

BÖLÜM 69

Çekirge H(a)unting

TARİH: 20.11.2011

MİSAFİR: Choi Min Soo

Bir kez daha, buna gerçekten ihtiyaç duyulmadığını düşündüğüm için herhangi bir kronolojik sıraya göre ilerlemiyoruz. Bu şovu hiç sırayla izlemedim ve hala hayattayım! 69. bölümde aktör Choi Min Soo ile ulusal sunucu Yoo Jae Suk arasında devam eden mücadeleyle karşılaşıyoruz. Bu ikisi arasındaki anlaşmazlık basit bir şey yüzünden başladı: ihanet.

Cesur Yoo Jae Suk, intikamını almaya ve avlanma çılgınlığına karar veren maço adam Choi'ye ihanet etmeyi başardı ve bu da onun kendi özel bölümünü yaşamasına neden oldu. Her bölümde ana hedefi Yoo Jae Suk'tur ve oyun her zaman Yoo'nun elenmesiyle bitmelidir.

Ama öyle mi?

69.Bölüm, görevi avcı Choi Min Soo'dan kaçarken diğer üyeleri kurtarmak olan Jae Suk hariç, neredeyse tüm Running Man üyelerinin bir sandalyeye bağlı olduğu terk edilmiş bir binada geçiyor . Ancak av 69. bölümle bitmiyor çünkü Choi oldukça "sadist" bir adam ve 118. bölümde de arayışına devam ediyor.

BÖLÜM 60

Tru-Gary Gösterisi

YAYIN TARİHİ: 11.11.2011

MİSAFİRLER: Hayır

Gary artık kadronun düzenli bir üyesi olmasa da aktif olduğu zamanlarda onu sevdim. Onun beceriksizliği, Ji Hyo'ya bitmek bilmeyen aşk itirafları ve Mona Lisa gülümsemesi beni her zaman güldürmüştür.

Gary bir bölümün veya oyunun ana kahramanı olduğunda her zaman heyecanlanırdım. Yıllar önce yayınlanan 60. bölümde Gary'nin tüm potansiyelinin gerçekten ortaya çıktığını görüyoruz! Oyun basit: bir casus olun ve diğer üyeleri onların bilgisi olmadan ortadan kaldırın. Kulağa çok basit geliyor değil mi? Peki ya diğer üyeler Gary'nin bir casus olduğunu ve kendilerine ait bir görevi olduğunu başından beri biliyorlarsa?

BÖLÜM 292

İlk Uğursuz Bayram

YAYIN TARİHİ: 27.3.2016

MİSAFİRLER: Cho Myung Ik, Cho Hye Ri , Kang Hyun Soo, Wan Lee , Nam Chang Hee , Park Myeong Ho, Park Soo Ah

KAZANAN: Ji Suk Jin


Eğer eski bir hayran iseniz, eski bir üye olan Lee Kwang Soo'nun her zaman tüm zamanların en şanssız üyesi olarak damgalandığını biliyorsunuzdur. Ne zaman yumurtaların yanına yaklaşsa, çiğ olanları kafasına vurup kırıyordu ve genel olarak şansı hiçbir zaman ondan yana olmuyordu. Pek çok kişi başkalarının talihsizliğine gülmenin doğru olmadığını söylerdi ama Kwang Soo'nun kendisi bu tuhaf anlara güldü. Böylece 292. bölüm oluşturuldu.

Bir kez olsun en şanssız kişinin kim olduğunu bilecektik! Kwang Soo'nun her zaman "as" olduğu çeşitli oyunlar sayesinde sonuçlara varır ve şanssızların kralının taç giyme törenini görürdük.Bu bölümü tüm Kwang Soo hayranlarına ve "Kwang Soo'nun en şanssız anları" olanlara tavsiye ederim. favori videoları arasında derleme.

BÖLÜM 147

Flower Boy Olimpiyat

YAYIN TARİHİ: 26.5.2013

MİSAFİRLER: Kim Soo Hyun , Lee Hyun Woo

KAZANAN: Yeşil takım

Hem yakışıklı konukların olduğu, hem de aksiyonun olduğu bir bölüm arıyorsanız korkmayın; Senin için bir şeyim var! Ben de aktif bölümlerin büyük bir hayranıyım ve bu bölümü tavsiye olarak seçmemin nedeni de bu. Aktif oyunlarla ve ayrıca beceriksiz sahte "çiçek çocuğumuz" Kwang Soo ve en güçlü Running Man üyemiz Sparta Kim Jong Kook'tan başkası tarafından sağlanan inanılmaz mizahla dolu . Bu bölüme başlamayı planlıyorsanız, sağlıklı atıştırmalıklar alın ve birkaç tur koşmaya hazırlanın!

Running Man'in ev sahipliği yaptığı küresel projenin bir parçası , yani başka ülkelere seyahat ediyorlar ve bazı hayranların önerdiği oyunları oynuyorlar. Bir "mini seyahat serisinin" parçası olsa bile, bağımsız olarak izlenebilir çünkü tüm bölümün en ilginç kısmı, oyuncuların Fuji-Q Highland'e götürüldüğü 24:18 dakikadan başlıyor. özellikle perili eve.

Bazı Running Man üyeleri korkularını dizginlerken, diğerleri hayaletler veya perili evler fikrine dayanamıyorlar, bu da korku ve harika bir komedinin karışımıyla sonuçlanıyor! Bunu, özellikle karanlık bir yerde veya gecede geçen bir Running Man bölümü arzulayan ve iyi, ürkütücü bir atmosfere ihtiyaç duyan kişilere öneririm .

BÖLÜM 354

Korku Labirenti

YAYIN TARİHİ: 11.6.2017

KONUKLAR: Hayır

KAZANAN: Hayır

Running Man; bu bölüm gerçekten “Yaz” kelimesinin somut örneği! Güneş ışınları, sıcak hava, yakışıklı oyuncular ve eğlenceli aktiviteler sizi kahkahalara boğacak. Bu bölüm Flower Boy Olimpiyat bölümüne çok benziyor ve bu yüzden onu seçtim. Sportif oyuncular veya konuklarla birlikte aktif Yaz oyunlarını izlemekten gerçekten keyif alıyorum. Bu bölümün öne çıkan özelliği kesinlikle ssireum dövüşleri sırasında başkalarına çamur banyosu yapmayı seven Kim Jong Kook'a ait! Ssireum hakkında daha fazla bilgi edinmek için 2023 Kore Dizisi Like Flowers in Sand'ı izleyebilirsiniz.

BÖLÜM 209

Üçgen Gizemi

YAYIN TARİHİ: 17.8.2014

MISAFIRLER: Chun Myung Hoon, Ahn Danny, Eun Ji Won, Kai, Moon Hee Joon, Oh Se Hun, Soyou, Taemin

KAZANAN: Idol Team

Running Man tamamen hepimizin sevdiği, en sonundaki çılgın olay örgüsü nedeniyle en iyi bölümlerden biri olarak düşünülebilir! Bu bölümdeki yarış çok hızlı ve basit: diğer üyelerin arasına gizlenmiş gizli çifti bulun. Ancak basit bir görev gibi görünen bu görev, çok geçmeden saf bir kabustan çıkmış bir sahneye dönüşür. İnsanlar ve hayaletler dünyevi alemde karışmaya başlar ve nihai kazananın kim olacağına karar vermek Running Man üyelerine kalır . Bu bölümü kediciklerden korkan ama yine de korku ve gizem türlerini sevenlere tavsiye ediyorum. Ayrıca hepimiz gizli kimlik olaylarından hoşlanmıyor muyuz?

BÖLÜM 364

Çiftin İnzivası: Sahne Hırsızını Bulun

YAYIN TARİHİ: 20.8.2017

MİSAFİRLER:

KAZANAN YOK: Hayalet Takım

Eğer mafya/kurt adam oyununu seviyorsanız Running Man bu bölüm sizi çok mutlu edecek! 10. yıl dönümü özel etkinliğinde , her Running Man üyesi özel bir rol alır ve birlikte büyük bir gizemi çözmeleri gerekir: Kasadan altın tuğlaları çalan hırsızlar kim? Tüm bölüm tek sette oynandığı için yavaş tempolu bir oyun olduğu söylenebilir, ancak unutmayın, bu bir zeka oyunu, bu yüzden yavaşlamak ama heyecanı yüksek tutmak isteyenlere tavsiye ederim çünkü orada esprili oyunlarda seksi bir şey var!

BÖLÜM 511

10. Yıl Özel

YAYIN TARİHİ: 12.7.2020

KONUKLAR:

KAZANAN YOK: Hırsızlar

Son zamanlarda kendinizi biraz aptal mı hissediyorsunuz ve bilginizi sınamak mı istiyorsunuz? Korkma; uğursuz görünen bölüm 555 yalnızca kişinin bilgisine odaklanmıştır. Bu bölüme "kaçış odası" da denilebilir çünkü üyeler odadan ve kişisel bölmelerden ancak tüm test sorularını tamamladıktan sonra çıkabilirler. Bazıları bu bölümü sıkıcı olarak nitelendiriyor çünkü gerçekten fiziksel hiçbir şey olmuyor. Yine de bilmece çözmeyi ve soru sormayı seven biri için bu muhteşem bir bölüm.

BÖLÜM 555

Akıllı Kaçış Yarışı

TARİH: 16.5.2021

ZİYARETÇİLER: Yok

KAZANAN: Dahi Takım

Sevgili okuyucu, bu makaleyi nasıl beğendiniz? Gördüğünüz gibi çok sayıda eski bölümü dahil ettim çünkü Running Man'in o zamanki tarzını seviyorum. Fiziksel oyunlar, ihanet, kaçış odaları ve sporla dolu aktif bölümlere can atıyorum. Son zamanlarda aktif olan herhangi bir bölüm biliyorsanız, bunları aşağıya yorum olarak bırakın, böylece bu heyecan verici bölümler listesi sizin yardımınız sayesinde genişleyebilir



11 Haz 2024

Lovely Runner / Kore Dizisi

Lovely Runner TVN kanalında yayınlandı ve reyting rekoru kırdı. Dizi 16 bölümden oluşuyor. Lovely Runner kdramasının senaristliği Kim Bbang (novel), Lee Si-Eun yaparken yönetmen koltuğunda ise Kim Tae-Yeob, Yoon Jong-Ho oturdu.

Lovely Runner  Konusu:

Lovely Runner, hayatını trajik bir şekilde sonlandıran top star Ryu Sun Jae'yi kurtarmak için 2008 yılına dönen tutuku dolu bir hayran Lim Sol'un yolculuğunu anlatmaktadır. Ryu Seon Jae, yıldızlığın ışıltılı dünyasında üst düzey bir ünlü olarak parlıyor ve çıkışından bu yana tüm ilgi odağı oluyor. Kusursuz bir yaşam görünümüne rağmen eğlence sektörünün zorlu doğası onu tamamen bitkin bırakmıştır. Ateşli bir hayran olan Im Sol, Ryu Seon Jae'ye karşı sevgi dolu bir aşk besliyor. Çocukluğunda geçirdiği bir kaza onun hayallerini rayından çıkarmıştır, ancak Ryu Seon Jae'nin radyodaki müziğinde bulduğu teselli onu sarsılmaz bir hayrana dönüştürmüştür. Ryu Seon Jae'nin trajik ölümüyle ilgili son dakika haberiyle sarsılan Im Sol, kaderinin mucizevi bir cilvesiyle karşılaştığında hikaye dokunaklı bir hal alır. 15 yıl geçmişe giden kız, 19 yaşındaki lise halindeki Ryu Seon Jae ile yüzleşir. Im Sol, yaklaşan trajediyi önlemek için sarsılmaz bir kararlılıkla, geleceğinin gidişatını değiştirmenin zorlu mücadelesiyle boğuşuyor.

Lovely Runner Karakterleri: 

Kim Hye Yoon dizide, sevdiği idolü kurtarmak için zamanda yolculuk yapan hevesli hayran Lim Sol'u canlandırıyor Küçükken geçirdiği bir kaza nedeniyle hayallerinden vazgeçmek zorunda kalmıştır. Umutsuz olduğu zamanlarda tesadüfen radyoda Ryu Sun Jae'nin şarkısını duyar ve böylece Lim Sol'un ilham kaynağı olur. Ryu Sun Jae vefat ettiğinde dünyası başında yıkılan Im Sol, bir şekilde 15 yıl geçmişe yolculuk ederek lise öğrencisi Ryu Sun Jae ile tanışır ve onun talihsiz geleceğini engellemek için elinden geleni yapar.

Byun Woo Suk, ünlü bir yıldız olan Ryu Seon Jae rolünü üstleniyor. Yakışıklı bir görünümden yeteneğe kadar her şeye sahiptir. Kore'nin en iyi yıldızı olarak çıkışından bu yana zirvede kalan yıldız isimdir. Ancak bu yoğun yaşamı onu yorar ve genç yaşında vefat eder. Genç bir kadın olan Im Sol, 19 yaşında gençliğinde karşısına çıkarak hayatını değiştirir.

Kim Hye Yoon ve Im Sol, insan çabasıyla elde edilebilecek kadar mükemmel bir oyuncu ve karakter eşleşmesi. Byeon Woo Seok bir başrol olarak fazlasıyla yetenekli ve özellikle Seon Jae rahatsız olduğunda ve beceriksizce Im Sol ile bir şeyler yapmaya çalıştığında iyi oluyor. Her nasılsa, sakin ve kontrol altında olması gerektiği halde bu pek doğal görünmüyor. İkisi birlikte harikalar, özellikle de Im Sol'un (günümüzde) duygularını itiraf etmesine ve apartman kapısındaki büyük sahnenin beklenen romantik karşılığı vermesine kadar olan ilk döngü sahneleri boyunca.


Genel olarak zaman yolculuğu unsuru da dahil olmak üzere hikayeyi sevdim, aşk hikayesini iyi bir kimyayla sevimli buldum, oyunculuklar sağlam ve güçlüydü. Komedi kısımları da oldukça iyi yapılmıştı ve komik bir rahatlama sağlamaya yardımcı olan yan karakterlerin çoğunu beğendim, özellikle Im Sol'un annesi ile Seon Jae'nin babasının çekişmesini ve önemsizleşmesini içeren sahnelerden keyif aldım.

Benim için hikayenin tek olumsuz yanı kötü adam ve tüm seri katil hikayesiydi. Hikayenin onu ileriye, tehlike ve endişe bölgesine itmek için bir olay örgüsü aracına ihtiyacı olduğunu biliyorum, ancak kötü adamımız tam da bu kadardı, çok kötü ve baştan aşağı psikopattı, ancak hikaye bize hiçbir zaman herhangi bir arka plan gösterme zahmetine girmedi. Onu ayrıntılarıyla anlatmak ya da bize nedenlerini göstermek için bir hikayeye yer vermedi. 

Genel olarak bu dizi mükemmel değil ama yine de her K-RomCom hayranına tavsiye edebileceğim güzel bir diziydi. Fantezi öğesi kendi iyiliği için çok fazla kullanılmış olabilir ve konsept piyasadaki en orijinal fikir olarak görülmeyebilir (her sezon ortaya çıkan diğer tüm zaman kayması dramaları nedeniyle) ve bazı sahneler (tesadüfler ve tesadüfi karşılaşmalar) özellikle klişe sınırındaydı ama her seferinde bana bunun komik bir klişe olduğunun farkında olduklarını hissettirdiler. Bu yüzden bir şekilde hiçbir zaman düpedüz basmakalıp hissetmedim. Yine de olumsuz yönlerin, olumlu, harika kimyaya sahip güçlü oyunculuk ve birden fazla zaman çizelgesine yayılan destansı bir aşk hikayesine ağır bastığını söyleyemem.

Dizi için puanım;10/10

Hierarchy / Kore Dizisi


Hierarchy kdraması netflixte yayınlanmış olup 7 bölümden oluşmaktadır. Kdramanın senaristliğini Chu Hye Mi yaparken yönetmen koltuğunda ise Bae Hyun-Jin oturmaktadır.

Hierarchy Konusu:

Jooshin Lisesi Güney Kore’nin en prestijli okuludur. Okul, Jooshin Group holdingi tarafından kuruldu. Normalde yalnızca doğumda seçilen öğrencilerin Jooshin Lisesi’ne gitmesine izin verilir. Bu öğrenciler arasında Jaeyool Grubunu yöneten ailenin ilk kızı Jeong Jae Yi; Jooshin Group’un halefi olan Kim Ri An; Ticaret şirketi International Yoon’un en küçük kızı Yoon He Ra ve güçlü bir politikacı ailenin ikinci oğlu Lee Woo Jin. Bu sırada Kang Ha, Jooshin Lisesi’ne transfer edilir. Saf ve masum bir gülümsemeye sahip ama bir sırrı var. Onun yüzünden Jooshin Lisesi’nin beton dünyası çatlamaya başlar.

Hierarchy Karakterleri:

Noh Jung Ui, J Group’un en büyük kızı ve Jooshin Lisesi’nin kraliçesi Jung Jae Yi canlandırmaktadır. Daha önce Dream High 2, Live Up To Your Name, Witch at CourWitch at Courtt, Kill ItKill It, The Great ShowThe Great Show,18 Again, Our Beloved Summer dizilerinde izledim. Yumuşak görünümünün aksine ilgi çekici bir karizması vardır. Jooshin Lisesi kraliçesi ve Ri An’ın kız arkadaşı olarak bilinmektedir.




Lee Chae Min, Jooshin Lisesi’nin burslu öğrencisi Kang Ha’yı canlandırıyor. Daha önce High Class, Crash Course in Romance dizilerinde izledm. Naif kişiliği sayesinde köpek yavrusuna benzemektedir. Parlak görünmesine rağmen güçlü bir figürü vardır ve yaptığı işlerde oldukça kararlıdır. Jooshin Lisesi’ne transfer olduktan sonra Kim Ri An ile arasında çatışmalar yaşanır.

Kim Jae Won dizide, Jooshin Group’un halefi Ri An karakterini canlandırıyor. Daha önce Our Blues, King the Land dizilerinde izledim. Zengin ailesi, lüks yaşamı ve güzel kız arkadaşı Jung Jae Yi sayesinde her şeye sahip biri gibi görünmektedir. Okula yeni gelen Kang Ha’yı kendine rakip olarak görmesi ile hayatında ve okulun hiyerarşisinde çatlaklar oluşmaya başlar.



Lee Won Jung; dizide Lee Woo-Jin karakterini canlandırıyor. Daha önce Class of LiesClass of Lies,   Live On, dizielerinde izledim.Başkan adayının oğludur. Ri An, Jae Yi ve He Ra ile çok yakın arkadaştır.
Ji Hye-Won dizide Yoon He Ra karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Dr. Romantic 2, It's Okay to Not Be Okaynull,null The Sound of Magic dizilerinde izledim. Yoon He Ra, Jae Yi ile çok yakın arkadaştır. Dizinin başrollerde dahil açık ara en gelişen ve dikkat çeken oyuncusuydu.





Bundan sonrası spolier içerir.

Hierarchy intikamla ilgili ama dürüst olmak gerekirse hikayenin boş olduğu ortaya çıktı. Zorlanmış gibi hissettiren anlamsız bir aşk hikayesinin olduğu gerçek bir olay örgüsü yok. Bu büyük bir hayal kırıklığıydı çünkü başlangıçta çok büyük bir potansiyele sahipti, ancak daha sonra düşüşe geçti. Ortam, kendi liglerinin dışında olarak gördükleri "burslu" öğrencilere zorbalık yapan zengin, şımarık çocukların yaşadığı elit bir lisede geçiyor. Ve öğrencilerden biri gizemli bir şekilde öldü. İntikam planı zayıf ve öngörülebilir. JaeYi'nin her iki başrol oyuncusuyla, özellikle de "eski erkek arkadaşıyla" hiçbir kimyası yoktu. Aralarında bir ilişki olduğuna inanamazsın. Oyunculuk en iyi ihtimalle ortalama; Özellikle duygusal kısımlarda hiçbir şey hissetmedim. Ve son olarak hikayenin hoşuma giden tek kısmı Jae Yi'nin hikayesinin nasıl bittiğiydi çünkü onun için en gerçekçi sonu seçmişlerdi. 

Ri-an'ın Jae-i'yi neden sevdiğini ve ona olan sevgisinin neden sarsılmaz olduğunu da anlayamıyordum. 7 bölüm boyunca aralarında herhangi bir sıcaklık, gerçek bir duygusal ve hatta fiziksel çekim hissetmedim. Acaba Chae Min Ri-an'ı oynasaydı ve Kang Ha'yı oynasaydı farklı olurdu muydu diye merak ediyorum. Nedenini bilmiyorum ama dizi boyunca bunu düşünmeye devam ettim. Cast direktörleri belli bir seçim yaptı ve bunun en iyisi olup olmadığından emin değilim. Chae Min dramayı taşıyabilir ve her iki durumda da öne çıkabilirdi; bu yüzden bu rolde elinden gelenin en iyisini yaptığı için onu alkışlıyorum. 

Şu iki karakteri kesinlikle harcadılar

Jae-i ve He-ra arasındaki veda sahnesi gereksizdi. Dizinin neredeyse tamamını birbirlerine karşı korkunç davranarak geçirdiler, bu yüzden onları umursamayı bıraktım ve sahte arkadaşlıklarını yeniden alevlendirmelerini görmek istemedim. He-ra ve Kang-ha arasındaki sahne birdenbire ortaya çıktı ama bence yazarlar bu dinamiği/eşleşmeyi daha fazla keşfetmeyi diledikleri için bunu en sonunda eklediler. Çok tatlıydı ama gereksizdi.

He-Ra'nın Jae-i ve Ri-An'ın videosunu izlediği sahne hoşuma gitti. Jae-i'nin zalim kardeşi gibi bunu onlara karşı bir silah olarak kullanmak yerine onu azarladı ve sonra tokatladı. İzlerken karışık duygulara kapıldım çünkü Ri-an'ı kendisi için istediği ve ardından birçok bölüm boyunca Jae-i'den intikam almak için çok çabaladığı için He-ra'dan sonsuza kadar nefret edeceğimi düşündüm, ama tek başına bu sahne bana onun ne kadar hala hala olduğunu gösterdi. ona değer veriyordu ve uğraştığı tek şeyin bu olduğunu bilerek inciniyordu. 

Hierarchy daha deneyimli aktörler yenildiler. Lee Chae Min ve Ji Hye Won asla hayal kırıklığına uğratmadı. Her ikisi de tüm dramı sırtlarında taşıdılar. Jae-i'nin babası (Choi Won Young) ve Ri-an'ın annesi (Yoon Se Ah) rollerinin üstesinden geldiler. Ayrıca okul müdürü (Bae Hae Sun) ve oğlundan (Seo Bum June) da etkilendim. Ayrıca Kim Min Chul'un In-ha ve Kang-ha'nın arkadaşı Tae Ho'yu (Yoon Seok Ho) canlandırmasını da beğendim. Zorbalar da iyi bir iş çıkardı. 

Hierarchy hiçbir şekilde iyi değil ama tamamen izlenmeyecek kadar da kötü değil.

Dizi için puanım; 4,5/10

3 Haz 2024

Geek Girl- Netflix Dizisi



Geek Girl, beklenmedik bir şekilde model haline gelen tuhaf bir gencin hikayesini anlatan on bölümlük bir İngiliz-Kanada televizyon dizisidir. Dizi, Holly Smale'in 2013 yılında çıkan aynı adlı genç yetişkin romanından uyarlanmıştır ve ilk sezonu 30 Mayıs 2024'te Netflix'te yayınlanmıştır.

Kitap Serisi ve Başarıları

Söz konusu kitap, İngiltere’de yılın en çok satan genç yetişkin romanı olunca bir seriye dönüşmüştür. Seri, 2013 yılında Model Misfit ile başlamış, 2014’te Picture Perfect, 2015’te All That Glitters, 2016’da Head Over Heels ve 2017’de Forever Geek isimli kitaplarla devam etmiştir.

Yaratıcı Kadro

Dizinin yaratıcıları Holly Smale ve Jessica Ruston'dur. Yönetmenliğini ise Declan O’Dwyer üstlenmiştir. Yapımcı koltuğunda Anthony Leo, Andrew Rosen, Robbie von Werz, Jeff Norton ve Zoë Rocha gibi isimler yer almaktadır.

Başrol Oyuncuları

Harriet karakterini Emily Carey canlandırmaktadır. Fiziği ve performansı göz dolduran Carey, rolüne büyük bir enerji katmıştır. Geek Girl ile ilk kayda değer oyunculuk tecrübesini yaşayan Liam Woodrum, ajansın yıldız erkek modeli Nick Park karakterini canlandırmaktadır. Londra Moda Haftası’nın da yıldız erkek modeli konumunda olan Nick, Harriet ile orada tanışır ve onun doğal ve tatlı hallerinden etkilenir.

Dizi, Harriet'in model olma hikayesini anlatmaktadır. Geek Girl, izleyicilere keyifli ve çerez niyetinde güzel bir seyir sunmaktadır. Ben izlerken çok keyif aldım ve size de tavsiye ederim.

1 Haz 2024

The Escape of the Seven: Resurrection- Kore Dizisi


The Escape of the Seven dizisinin ilk sezonunu izleyenler, kesinlikle kaçırmamaları gereken bir ikinci sezonla karşı karşıyalar. Bu sezon, en az ilki kadar heyecan verici ve sürükleyici. Kötüler daha ne kadar kötü olabilir? Veya hatalarını anlayıp düzelecekler mi?

The Escape of the Seven: Resurrection Konusu:


İntikam ateşiyle yanan "Bobble Olayı"nda suçlu olarak gösterilen Do Hyuk hayatını kaybetmiştir. Ancak aslında ölmemiştir. Do Hyuk, Matthew'un gerçek kimliğini ifşa etmek ve intikamını almak için geri döner. Kang Ki Tak ve "Medusa"nın yanındaki gizemli yardımcısı da ona bu yolda destek olur. Matthew ise durmak bilmez. Sahte kimliğiyle dünyayı kandırmaya devam ederken, babasının uğruna her şeyi feda ettiği Sungchan Grubu'nu ele geçirmeye çalışır. Bu onun intikam planının sadece bir parçasıdır. Yedi kötü karakter, yeniden bir araya gelerek çaresizlik içinde sıfırlanan bu intikam oyununu oynamaya başlar. Kimi intikam, kimi güç peşindedir; bazıları ise birbirlerini aldatıp ihanet ederken gerçek niyetlerini gizlerler. Yalanlardan yeniden doğan bu Yedi'nin kaderi nasıl sonuçlanacak?

The Escape of the Seven: Resurrection Karakterleri:


İlk sezonun karakterlerine ek olarak, ikinci sezonda Kpop grubu CNBLUE üyesi Lee Jung Shin, Hwang Chan Sung karakteriyle diziye katılıyor. Lee Jung Shin'i daha önce Cinderella and the Four Knights, My Sassy Girl, My First Love, ve Shting Stars** dizilerinde izledik.

Her iki sezon da hikayeleriyle uzun süre unutulmayacak kadar etkileyici. İlk sezondaki her oyuncu, ikinci sezonda performanslarını daha da geliştirerek izleyiciyi büyülemeyi başarıyor. Gerçekten ilginç bir dizi; The Escape of the Seven: Resurrection dizisinin mottosu "işler her zaman daha da kötüleşebilir" olmalı. Pişmanlık ve utanç, kendilerini duyurmaya çalışırken tökezleyen kavramlara dönüşüyor. Bu süreç kolay değil ama belki de imkansız değil.

Yediler, kolayca eski hallerine dönemiyorlar. Yaptıkları hatalar ciddi ve sorumlu tutulmaları gerekiyor. Her biri kendi sürecini yaşasa ve belki de yeni bir yol seçmek istese bile, geçmişlerinden kaçmaları veya yaşananları geri çevirmeleri mümkün değil. Üstelik şeytanla anlaşma yapmışlar... Hangi şeytana bulaşırsanız bulaşın, işler pek yolunda gitmez.

İkinci sezon, ilk sezonun üzerine yeni dinamikler eklerken aynı zamanda duygusal derinliği de başarıyla yaşatıyor. Birdenbire iğrenç Yediliden birine veya diğerine sempati duyduğumuzu fark etmek şaşırtıcı. Bunun yanı sıra, KDrama, giderek dijitale bağımlı hale gelen bilgi toplumumuzun korkutucu derecede şeytani gelecek senaryolarını canlı bir şekilde sergiliyor.

Genel olarak bakıldığında, The Escape of the Seven, ikinci sezonuyla bile büyük bir başarıya imza atıyor. İnsan türünün karanlık yanlarını keşfetmekten çekinmeyen herkese özel bir KDrama deneyimi sunuyor. Bilindiği gibi, en karanlık zamanlarda bile, küçücük bir ışık zerresi son derece parlak görünebilir.

Dizi için puanım; 8,5/10