4 Mar 2024

It's Okay to Not Be Okay / Kore Dizisi

It's Okay to Not Be Okay Konusu:

Dizi, psikiyatri bölümünde çalışan bir adam (Kim Soo-Hyun) ile popüler ama antisosyal kişilik bozukluğu olan bir kadının (Seo Ye-Ji) etrafında dönmektedir. Adamın aşka ayıracak vakti yoktur. Kadın ise aşk hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Ancak, ikisi birbirlerini tanıdıkça yakınlaşır ve aşk sayesinde zorlukların üstesinden gelir. Kayıp ruhlarını ve kimliklerini yeniden keşfederler.

Kim Soo Hyun dizide psikiyatri bölümünde çalışan Moon Kang Tae karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Dream HighThe Moon Embracing The SunMy Love From the Starr, The Producers, Hotel Del Luna(konuk oyuncu), Crash Landing on You (konuk oyuncu) dizilerinde Secretly Greatly, Real filmlerinde izledim. Görevi, hastaların durumunu not etmek, hastaların kavga etmesi veya kaçması gibi beklenmedik durumlarla başa çıkmaktır. Çocukken anne ve babası kaybeder. Bu yüzden, küçük yaşından itibaren hem otizm spektrum bozukluğundan muzdarip abisine (Oh Jung-Se) bakabilmek hem de geçimini sağlayabilmek için sadece para kazanmaya odaklanmıştır. Yaşam şartlarının oluşturduğu günlük stresten dolayı yorgun düştükçe, gelecekte hayatının daha iyi olacağına dair umutları ya da büyük hayalleri yoktur.

Seo Ye Ji dizide popüler bir çocuk kitabı yazarı olan Go Mun-Young karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Diary Of A Night Watchman, Moorim SchoolHwarang, Save Me, Lawless Lawyer  dizilerinde izledim. Annesi gizem romanı yazarı, babası Kore Dili Bölümü profesörüdür. Antisosyal kişilik bozukluğundan muzdariptir. Bu yüzden, çocukluğu boyunca diğer insanlarla sosyalleşme konusunda oldukça kötüydü ve diğer çocuklardan zorbalığa maruz kaldı.




Oh Jung Se dizide inanılmaz yetenekli bir illüstratör olan otizmli Moon Sang Tae karakterini canlandıracak. Daha önce I miss You,  Marry Him If You Dare, Miss Korea, Plus Nine Boys, Vampire Detective, Entertainer, Beautiful Mind, Missing Nine, Falsify, Touch Your Heart, Flower Crew: Joseon Marriage Agency, Hot Stove League, dizilerinde izledim. Moon Kang-Tae’nin abisidir ve Kang-Tae’nin en büyük yaşama sebebidir. kesinlikle izlediğim dizikleri arasında en iyi performansını bu diziyle sağladı. Kesinlikle harikaydı.

Park Gyu Young dizide bir hemşire olan Nam Joo Ri karakterini canlandırmaktadır. Suspicious PartnerRomance is a Bonus Book , Nokdu Flower,  The Devil Judge, Dali and Cocky Prince, Celebrity dizilerinde izledim. Moon Kang Tae ile aynı hastanenin psikiyatri bölümünde çalışmaktadır. Seul’deki hayatını bir kenara bırakarak, hasta annesine bakmak için hemşire olarak iş bulduğu memleketine geri döner. Onun için Moon Kang-Tae sadece bir iş arkadaşı değildir. Arkadaşlık ve aşk arasında ince bir çizgide yürümektedir.

Tüm oyuncu kadrosu, birbirleriyle kimyasına sahip olan ve kdrama tarihine geçecek muhteşem, buharlı öpücükleri paylaşan iki ana başrol ile olağanüstü bir performans sergiliyor. Hızlı tempolu, sağlıklı yavaş anlarla ve inanılmaz karakter gelişimiyle dolu.

It's Okay to Not Be Okay  dizisinde birinci bölümü izledikten sonra Oh Jung Seng'in performansına hayran kalacaksınız. Yıllar geçmesine rağmen hala onun en iyi işi diyebilirim. O kadar güzel oyunculuk sergiledi ki Gang Tae ile olan sahnelerinin çoğunda etkilenmeden edemiyorsunuz. Seo Ye Ji'nin rolü de oldukça zorlu. Moon Young kadar olağanüstü. Bu rolü onun kadar mükemmel yapabilecek birini düşünemiyorum. İlk defa onun donuk mimiklerine en uygun diziyi seçtiğini düşünüyorum. Dürtüsel, tutkulu, muhteşem giyimli, açık sözlü, ahlaki açıdan sorgulanabilir, çocuksu eğilimlere sahip kadın başrolü şüphesiz en iyi dizisiydi.

Kim Soo Hyun'un  dürüst olmak gerekirse neden bu projeyi seçtiğini ilk duyduğumda gerçekten anlamadım. Belki de daha tanınmış, ödüllü yönetmen ve yazarlarla çalışmak varken neden bu dizi diye düşünmeden edemedim. 2015'teki son dizisi The Producers sonrası 2017'deki askerlik hizmetinden tamamlamasının ardından geri dönüşünün nasıl olacağı iple çekiliyordu. Bu nedenle beklenti çok yüksekti. Fakat o kesinlikle o beklentileri karşıladı. Moon Gang Tae'nin karakteri düşünceli, çok derin ve tutarlılık gerektiren bir karakter. Duygularının çoğunu yalnızca gözleri kullanılarak aktarması gerekiyordu ve bunu mükemmel bir şekilde yaptı. Ağlama sahneleri farklı duygular,  anlamlar taşıdı ve özellikle 9. bölümdeki çöküş sahnesi kesinlikle çok iyiydi. Sanki o sahneye tüm kalbini ve ruhunu ortaya koymuştu. Bu sahne beni fazlasıyla etkiledi.. It's Okay to Not Be Okay, Kim Soo Hyun performansıyla hem uluslararası hem de yerel olarak övgü dolu eleştiriler almasına neden oldu. 
Oh Jung Sae, otizm hastası, son derece saf kalpli ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan sevimli bir karakteri ortaya çıkardı.

/


It's Okay to Not Be Okay  %70'ini boğazımda bir yumruyla, %10'unu göğsümde mutlu bir sıcaklıkla ve %20'sini ağlayarak geçirdim. Bu dramanın en iyi yanı akıl hastalığının akıllı ve etkili bir şekilde tasvir edilmesidir. Bu dramanın ana odağı, travmadan kaynaklanan acıyı, hayal kırıklığını ve üzüntüyü, elinizde olmayan koşullarla başa çıkmayı gösteriyor. Ancak hepsinden önemlisi, bu insanların gücünü, birbirlerine nasıl yardım ettiklerini ve işleri biraz daha iyi hale getirmek için birbirlerinden nasıl yardım aldıklarını vurguluyor.öÇok zorlu bir hayat geçirmiş insanlar arasındaki anlayış, dayanıklılık, sevgi ve dostluk temalarını güzel bir şekilde ifade ediyor. Tabii ki, tipik Kdrama tarzında, sevimsiz kinayelerden, klişelerden ve dramatik yeteneklerden yoksun değil ama tüm bunlara rağmen mesajı güçlü bir şekilde aktarıyor. Güzelliği, gözyaşı dökmenize ve sümük dökmenize neden olan yürek parçalayıcı ve duygusal anlarla dolu olmasına rağmen, çok ihtiyaç duyulan kıkırdamanızı ve içten içe kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan yürek ısıtan anları ekleyerek karanlık tarafın aşırı güçlenmesine asla izin vermiyor.

Dizinin müziklerine gelecek olursak kesinlikle çok iyi. Janet Suhh "In Silence" Sam Kim "Breath" Lee Suhyun of AKMU "In Your Time" Kim Kyung Hee "Sew Your Heart" Benim sevdiğm OST'lar oldu.

Albümü dinlemek için; TIKLA

OST büyüleyici, yönetmen çok iyi ve korkutucu peri masalları, tüyler ürpertici animasyonları birleştiren güzel hikaye anlatımı her şeyi tam bir daire haline getiriyor. Kesinlikle aşırıya kaçmaya değer ve kaçırmak istemeyeceğiniz duygu dolu bir yolculuk.

Dizi için puanım; 9/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..