11 Şub 2020

Hotel Del Luna / Kore Dizisi



Bir Hong kardeşler klasiğiyle karşınızdayım. Dizi yayınlanalı çok oldu. Güncel takip ettim fakat anca yazabiliyorum.  Hong Jung-Eun  ve Hong Mi Ran kardeşleri bilen bilir. Bilmeyenler için kısa bir açıklama yapmak gerekirse; 

A Korean Odyssey (tvN / 2017)
Warm and Cozy (MBC / 2015)
The Master's Sun (SBS / 2013)
Big (KBS2 / 2012)
The Greatest Love (MBC / 2011)
My Girlfriend is a Nine Tailed Fox (KBS2 / 2010)
You're Beautiful  (SBS / 2009)
Hong Gil-Dong, The Hero  (KBS2 / 2008)
My Girl (SBS / 2005-2006)
Sassy Girl Chun-hyang 

Dizilerinin senaristleri olarak biliniyorlar. Bu diziler arasında on numara olanda var orta halli olanda fakat bununla birlikte sevilen yapımlar haline geldiler. Kore dizisi izleyen biri mutlaka Hong kardeşlerin yapımlarından birine düşmüşlerdir :)

TVN kanalında yayınlanan Hotel Del Luna dizisi 16 bölümden oluşuyor.  Dizi, Seul’un şehir merkezinde bulunan ve müşterilerinin yalnızca hayaletlerin olduğu 'Hotel del Luna' adlı gizemli bir otelde geçmektedir. Bu otelin CEO’su yaptığı büyük bir hatadan dolayı lanetlenerek, 1000 yıldan fazladır, bu otelde yaşamak zorunda kalmıştır. Bir gün, bir adam beklenmedik bir şekilde bu otelde yönetici olarak çalışmaya başlar. Aslında pekte beklenmedik değil :)

Lee Ji Eun nam-ı değer IU dizide 'Hotel Del Luna' adlı hayaletli bir otelin CEO’su olan Jang Man Wol karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Dream High, You Are The Best!, Pretty Man, The Producers, Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo, My Mister dizilerinde izledim. Güzel bir bayan olmasına karşın başkalarına karşı kibar bir insan değildir. Hırçın, huysuz, herkese kuşku ile yaklaşan açgözlü birisidir. 1000 yıldan fazladır bir lanetin etkisi altındadır.
Yeo Jin Goo dizide 'Hotel Del Luna'nın yeni genel müdürü olan Koo Chan Sung karakterini canlandırmaktadır. Daha önce The Moon Embracing The SunI Miss You, Potato Star 2013QR3, Orange Marmalade, The Royal Gambler, Circle: Two Worlds ConnectedReunited Worlds, The Crowned Clown, My Absolute Boyfriend dizilerinde izledim.  Samimi ve mükemmeliyetçi bir kişiliği vardır. Mantıklı biri gibi görünmesine karşın aslında duygularıyla hareket eder. Harward mezunu olduğundan dolayı büyük oteller onunla çalışmak istemektedir. O yeni bir oteller zincirinin genel müdürü olacakken Hotel Del Luna'da işe başlamak zorunda kalır.

Bae Hae Sun dizide 'Hotel del Luna'da oda yöneticisi olarak çalışan Choi Seo Hee Bi karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Yong-PalJealousy IncarnateWhile You Were Sleeping, Judge vs. Judge,  Wok of LoveCome and Hug MeThe TimeThe Secret Life of My Secretary,  VIP,  dizilerinde izledim. Yerinde duramayan, kıpır kıpır, pratik ve etkin birisidir.Shin Jung Geun dizide 'Hotel del Luna'da barmen olarak çalışan Kim Seon Bi karakterini canlandırmaktadır. Daha önce PinocchioWho Are You: School 2015The Time We Were Not In Love, Untouchable, Encounter dizilerinde izledim.  'Hotel del Luna'nın en uzun süredir çalışanıdır. Block B üyesi; P.O dizide 'Hotel del Luna'nın en genç çalışanı olan Ji Hyun Joong karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Temperature of Love, Encounter, Fluttering Warning dizilerinde izledim.  Oldukça kibar ve nazik birisidir. Ancak çalışmayı hiç sevmemektedir.

Gugudan grubundan (IOI grubundan) Kang Mina dizide 'Hotel del Luna'da stajer olarak çalışmaya başlayan Yoo Na karakterini canlandırmaktadır. Daha önce 20th Century Boy and Girl dizisinde izleidm. 18 yaşında, akıllı ve enerjik bir genç kızdır. Onun hikayesinde derin bir sır gizli aslında.




Lee Do Hyun dizide bir general olan Go Chung Myung karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Prison Playbook, Still 17, Clean With Passion For Now dizilerinde izledim. Jang ManWol’un ilk aşkıdır. Hikayenin ana özündeki ana karakter desek yeridir. Oyunculuğu parmak ısıtan cinsten.




Lee Tae Sun dizide Jang ManWol’un geçmişi ile bir bağlantısı olan Yeon Woo karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Entertainer, Queen of Ring, Prison Playbook, Suits, ID: Gangnam Beauty dizilerinde izledim. Geçmişte Man Wol'un sağ kolu, kardeşi gibiydi. Onunla  uzun zaman beraber çalışmışlardır.




Hong kardeşlerinin yapımı olan Master Sun izleyenler ve seven kitle bu diziyi sevecektir. Aynı mantık üzerinden ilerliyor. Aynı zamanda oyuncu kadrosu daha geniş.Bu dramanın sinematografisi açıkçası birinci sınıf olduğu her sahnesinde belli. Fantastik unsurları;  iyi bir kamera çalışması, özel efektlerin ustaca kullanımı ve mükemmel düzenleme ile izleyiciye sunulmuş. Drama, hayaletlerin doğaüstü fantastik dünyasını bizlere Hotel Del Luna ekibiyle izleme yolculuğa çıkardı. 

Senaryo büyük ölçüde Man Weol'un etrafında yoğunlaşıyor. Bu da IU'nun performansını zirveye ulaşmasını sağladı.Kendini oyunculuk konusunda çok geliştirdi. Kariyerinde ilerledikçe oyunculuğunda da her geçen sene ilerlemeye başladı. Hong kardeşler başrol için IU ile çalışıyor olmaları çok mantıklı bir karar olmuş. Man Weol karakterini oynamadı aslında onu yaşadı. Acısını, mutluluğunu, aşkını, sevgisini, kızgınlığını, hayatını kendine ince ince işledi. Duygularını yüz ifadeleriyle zahmetsizce iletirken, karakterinin karmaşıklığını da ortaya çıkarmayı çok güzel başardı.

Yeo Jin Goo'nun oyunculuğunu daha çocuk oyuncuyken severdim. O duyguların çok güzel içine giriyor. Daha genç olmasına rağmen canlandırdığı karakterleri onu olgunlaştırdı. IU ile kimyalarını tutuğunu düşünüyorum. Çok çok iyi canlandırdı karakterini. 

Şimdiye kadar izlediğim kdramalarda büyük bir oyuncu kadrosuna sahip, ancak her birinin hikayesini ele almayı pek olmadı.   1,300 - 500 -  200 - 70 yıl önce. Her öykünün kendine has hissi vardı. Her biri, bir diğerinden kıymetliydi. 
Hotel Del Luna'nın 1000 yıllık tarihi




Man Weol ve Koo Chan-Sung uyumu güzel olabilir. Fakat Man Weol ve Ko Choeng-Myung arası uyumu efsaneydi. Man Weol'un hayatının işlendiği o geçmiş yıllara gitmek harikaydı. Keşke daha çok görsek daha çok izlesek hissiyatı uyandırdı. Man Weol'ün geçmişinde derin bir iz var. Onun lanetlenmesine yetecek kadar derin ve uzun bir hikaye. Ko Choeng Myung karakteri çok farklı hissettirdi.  Man weol, komutanın ihanet ettiğini düşündü ve bin yıl huzur bulamadı. Ancak komutanın sadece onu korumak için zamanında öyle davrandığı çok açıktı çok.
Sen sus gözlerin konuşsun sahnesi gibi bir şeydi.
Bakın bu çocuk bu diziden sonrada güzel yerlere gelir, iyi projelerde yer alırsa.

Bazı ilk aşklar unutulmaz. Man weo ve Chung Myung arasındaki  şey her ne ise, arka plan güzel bir şekilde işlendi. Hakkını teslim etmek lazım. İki hikaye aradaki denge iyi oturtulmuş olabilir. Fakat insan daha çok flashback görmek istiyor açıkçası. İzledikçe neredeyse ana hikayede yer almasını Chung Myung olmasını diledi bir çok insan. Açıkçası az önce de söylediğim gibi, ikisi arasındaki uyum çok başkaydı. Farklıydı hissettirdi. Bütün ana senaryoyu oluşturan temel hikaye aslında ikisinin arasındaki yaşananlar olduğu için farklı da hissetmesi gerekiyordu aslında.  Man Weol'un geçmişteki hallerini izlemek beni derinden etkiledi. O zamanki yaşadığı acı, taze olaylar karşısında gösterdiği oyunculuğu ve o doğal güzelliği, o kıyafetler içinde bile aşırı aşırı güzel oluşu. Keşke o geçmiş döneminide ayrı bir dizi yapsalarda onları izlesek .


Geçmiş öyküyü izlediğimde Yeon Woo ve Man Weol arasındaki o ilişki çok hüzünlüydü.
Özellikle Man Weol'ün bunca yıl içindeki kinin sebebi hayatında tek sevdiği ve sevildiği dostunu kaybetmiş olması. Günümüzde onu tekrar görüyor olması... 
Etkilendiğim sahnelerden biriydi.
İçimi parçalayan ikiliden biride bu oldu.
P.O'nun oyunculuğunu beğenmeyenler olmuş. Ben şahsen oyunculuğunu beğendim.
Hotel Del Luna'nın maknaesi gibi olduğu için gayet sevimli ve olması gerektiği gibiydi.
Mina ile olan uyumları izlemeye değerdi. 

Yapım ekibi ayrıca Man Weol'un kıyafetlerini seçmede olağanüstü bir iş çıkardı. Lee Ji Eun  hemen hemen tüm sahnelerinde inanılmaz görünüyordu. o kadar iiyi çalışılmış ki tam karakterine uygun  her bir kıyafet özenle seçilmiş ve tasarlanmış.
Harikaydı.
Dizide güncel olaylara, eski dizilere çok gönderme vardı. Geçen yaz Güney Kore'yi bomba gibi sarsan olaylardan, grup sohbeti, Burning Sun olayıydı... Dizide buna gönderme yapmaları o kadar mutlu etti ki beni. Gerçek hayatta da o olaya karışanların hiçbiri tatmin edici ceza almadılar aynı dizideki gibi... Dizinin ilk bölümünden beri birçok gönderme ve çıkarılacak ders var.

Otel personeli Bae Hae Seon, Shin Jung Keun, PO ve Mina geri kalanından bahsetmeden olmaz. Bu karakterlerin her birinin kendine has güçlü hikayeleri var. Dizi ilerledikçe seviyor bağlanıyorsunuz.  Otel konuklarının hikayeleri, zengin Sanchez, Grim Reaper ve tabii ki Seo Go Sook, Ma Go Shin'in birçok yüzü gibi ... ve oyuncu kadrosundaki her bir kişi harika bir detay. Eğlenceli görseller de yardımcı oldu. Hikayeler hafif korku veya çözülmesi gereken gizemlerden oluşuyor. Ancak çoğunlukla merkez olarak intikam veya özlem var. Beklenmedik bir şekilde birkaç hikayede kendinizi bulabiliyorsunuz.

Dizi kendisi kadar konuk oyuncularıyla da dikkat çekti
Lee Jun Ki
Geçen aylarda hayatına son veren ve IU'nun en yakın arkadaşı
Sulli
Kim Soo Hyun
Özledik, artık dönüşünü yapmalı.
Hotel'in yeni sahibi :)

Kim Soo Hyun, son sahnede IU'nun dizisine konuk olarak geldi.  Hotel Blue Moon olarak kesinlikle ikinci sezon gelmeli. Reply, School gibi serilerin ardından bir de hotel serisi gelse hoş olmaz mı? Dizi her şeyiyle gerçekten çok güzeldi. İzlenmeli, izletilmeli.

Dizinin müzikleri kendi kadar güzeldi. Punch & Monday Kiz "Another Day", 10cm "Lean On Me", Taeyeon "All About You", Yang Da Il "Only You", Heize "Can You See My Heart", Chungha "At The End", Gummy "Remember Me", Red Velvet "See The Star", Ben "Can You Hear Me", Paul Kim " So Long", Song Hayec"Say Goodbye", Punch "Done For Me", Taeyong NCT & Punch "Love del Luna

Albümü dinlemek için;TIKLA

"O zamanlar seni bu denli sevdiğimi bilmiyordum.Ben tekrardan aşık olacağımı bilmiyordum.Tam bir aptal gibi." -Man Weol
Dizi için puanım;10/9

2 yorum:

  1. Yazın çok güzel olmuş, eline sağlık <3 Açıkçası diziyi izlerken ben de Man weon ve Chung Myung lu sahneleri daha çok görmek istedim. Chung Myung a daha çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Değil mi? Duygu yoğunlu çok güzel ve naifti.

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..