17 Kas 2017

The Time We Were Not In Love / Kore Dizisi



Oh Ha-Na (Ha Ji-Won) ve Choi Won (Lee Jin-Wook) 34 yaşına basmış, 17 yıllık dostturlar. Oh Ha-Na kendinden emin, dürüst bir iş kadınıdır. Choi Won ise bir hava limanı şirketinde kabin amir yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Oh Ha- Na'nın ne zaman başı belaya girse Choi Won imdadına koşmuştur. Seo-Hoo (Yoon Gyun-Sang) özgür ruhlu bir piyanisttir ve Lee So-Eun (Choo Soo-Hyun) da hosteslik yapmaktadır. Bakalım bu serüvende Oh Ha-Na ve Choi Won aşkı bulacaklar mı?

Ha Ji Won; dizide Oh Ha Na karakterini canlandırıyor. Daha önce Secret GardenThe King 2heartsEmpress Ki, Hospital Ship dizilerinde izledim. 34 yaşındaki Oh Ha Na bir mağazada yöneticilik yapmaktadır. Odürüst ve kendine güvenen bir iş kadınıdır. İş konusunda çok titizdir. Choi Won ile çok eski arkadaşlardır. En kötü gününde yanında olan tek arkadaşıdır. Ha Ji Won başlı başına harika bir oyuncu. Taş olsa izlerim.

Lee Jin Wook; dizide Choi Won karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Nine: 9 Times Time Travel,Goodbye Mr. Black dizilerinde izledim.  Bir havayolu şirketinde host olarak çalışan 34 yaşındaki Choi Won, çekici bir görünüme, sevecen bir kişiliğe sahiptir ve kadınlar arasında popüler birisidir. Oh Ha-Na ile 17 yıldır arkadaştırlar. Choi Won'un başı ne zaman derde girse Ha Na onun yardımına koşmaktadır. Lee Dong Wook aşırı sevimlisin be adam! Her rolün hakkını veren aktörlerden. Gülüşü zaten efsane.

Yoon Kyun Sang; dizide Cha Seo Hoo karakterini canlandırıyor. Daha önce FaithPinocchioSix Flying DragonsDoctors, Rebel: Thief Who Stole the People dizilerinde izledim. Üçüncü nesil bir chaebol (kore usulü aile şirketi) olduğunu diğerlerinden saklayan 33 yaşındaki Cha Seo-Hoo  özgür bir ruha sahip yıldız bir piyanisttir. Oh Ha Na'nın eski sevgilisidir. Yoon Kyun Sang gümbür gümbür geliyor. Daha fazla ikinci adam olarak izlemek istemiyorum. Dizilerde mutlu olduğunu görmek bizimde hakkımız.
  • Dizi baştan güzel başlayıp ortalarında durağanlaştı. İzleyiciyi şaşırtacak bir ayrıntıya yer verilmediğinden, entrikaya alışmış bir toplum olduğumuzdan çabuk sıkılanlar olmuş. İki yakın arkadaş birbirlerini seviyorlar fakat farkında değiller. Bütün senaryo bunun üzerine kurulu. Haliyle insan ne zaman birleşecekleri konusunda beklentiye giriyor. Fakat bu süre biraz durağan geçti fakat sonlara doğru toparlamaya başladılar. Genel olarak güzel diziyd
  • Gelelim dizide ki karakterlerin aralarındaki ilişkisine; Spolier var, dikkat!
Hana'nın her zaman Won'a karşı bir şeyler hissettiği barizdi, bunu anlamayan gerçekten bir tek kendisiydi.
Ama o da Won'un önceki tavırlarından dolayı maruz görülebilirdi. Biri size "Seni asla sevmeyeceğim" derse, ne kadar yakınlık gösterirse göstersin, sizi sevmediğini düşünürsünüz. En azından ben öyle düşünürdüm. Yani Hana da kızılacak hiç bir şey görmüyorum ben.

Cha Seo Hoo, geçmişte bir şeyler karıştırsa da, Hana'yı yerle bir edip gitse de. Bence gerçekten aşık olduğunda yapılması gereken her şeyi yaptı. Hana ona inanmaya zaten hazırdı. Ve Hana'nın aklında soru işareti kalmaması için, yeniden görüşmeleri gerekiyordu.Kendi arzusuyla Seo hoo'yu bırakması ve gönül rahatlığıyla yoluna devam etmesi.Gerçekten de öyle oldu.Senarist bize "napıyorsun sen?" dedirtmedi.

Hana ve Won, 1 + 1 o kadar güzellerdi ki, arkadaşlıklarından tutun, küsmelerine, birbirlerinden uzaklaşmalarından kavuşmalarına kadar. Aralarındaki her şey çok güzeldi. Won'un, Hana'nın malum kişiyle aralarında geçenlerde bile, yüzünü asık gördüğü her an "iyi misin" diye sorması.Won'un aşkını nasıl nirvana da yaşadığını gösteriyordu resmen. Benimle olmayacaksa mutsuz olsun diye dolanan günümüz aşklarından, sen yeterki mutlu ol, ben uzak durmaya da razıyıma; resmen adam kendi içinde destansı bir aşk yaşadı.

Kavuşmaları, aralarında ki ilişki, evlilik hayatları her şey çok güzeldi.

Yani başka ne denir ki?

Lee Dong Wook o kadar güzel gülen bir adam ki senaristlerde bu halini göz önünde bulundurmayı ihmal etmemiş. Sevimli halleri başka güzeldi.
  • İnfinite'den Myung Soo (L) var diye başlayacaksınız baştan söyleyeyim L kalıcı oyuncu değil sadece konuk oyuncu 5.bölüme kadar var ondan sonrada yok.
  • Yoon Kyung Sang için başlıyosanız 5.bölümden sonra dizide görünmeye başlıyor. Myung Soo çıkıyor o geliyor diziye.
  • Dizide  Ha Ji Won'ın giydiği kıyafetler, ayakkabılar ve tarzı efsaneydi. Dizilerde kadın başrolleri genelde bu kadar güzel giydirmeyi başaramıyorlar. 
  •  İzlemekten keyif aldığım oyuncular oldukları için dizinin ufak tefek kusurlarını görmezden geliyorum. Klasikleşmiş konuları sevdiğim içinde olabilir. 
Dizinin afişlerinden bahsetmeden duramayacağım sanırım. Won ve Hana karakterlerinin birbiriyle olan uyumunu daha dizinin tanıtım afişlerinden bile hissediyor insan. Renk uyumu, kıyafet, ahenk ve mekanların güzelliği falan harika değil mi sizce de?

Dizinin müziklerine gelecek olursam Kyuhyun "The Time We Loved" Suzy "Why Am I Like This?" M (Lily M) & Jo Seung Hyun (JACE) "Shiny Day" Jung Seung Hwan "The Time We Were Not In Love" Every Single Day "Heart-string" Every Single Day "Away With You"

Albümü dinlemek için; TIKLA

Umarım hepinizin hem arkadaşı hem hayat arkadaşı olacak biriyle tanışma fırsatı bulursunuz :)

Dizi için puanım; 7/10

2 yorum:

  1. Ayyy nihayet yazmalara geri döndün:))) çoook mutlu oldum :)))hoşgeldinnnn:))diziye puanın kaç emoş? İzleyesim geldi senin yorumundan sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım; Puanı yazmayı unutmuşum güncelledim şimdi :)

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..