7 Mar 2024

Doctor Cha / Kore Dizisi

Dr Cha Konusu:

Cha Jung Sook, bir üniversite hastanesinde baş cerrah olarak çalışan Seo In Ho ile evlidir. Katı, hassas ve titiz bir kişiliğe sahiptir. Cha Jung Sook 20 yıldır tam zamanlı bir ev hanımıdır ve tıpta asistanlık yıllarında doktorluk kariyerinden vazgeçmiştir. Bunca yıldan sonra tıp asistanlığı kursuna yeniden başlamaya karar verir.

Dr Cha karakterleri:

Uhm Jung Hwa
dizide  Cha Jun Sook karakterini canlandırmaktadır. Daha önce I Need Romance 3,  Our Blues dizilerinde izledim. Ailesi için kariyerinden vazgeçtikten sonra bir kez daha tıp fakültesine girer. Dr Cha karakteri izlediğin en güçlü karakterlerden biri.
Kim Byung Chul dizide, bir üniversite hastanesinde baş cerrah olan Cha Jung Sook'un titiz ve hassas kocası Seo In Ho karakterini canlandırıyor. Daha önce Descendants of the SunLove in the MoonlightShopaholic LouisGoblinRuler: Master of the Mask,SKY Castle dizilerinde izledim. Dışarıdan soğukkanlı biri olarak görünmektedir. Karısına olan minnet duygusunu unutmaya başladığında şok edici sırrı ortaya çıkar.  karaktere olağanüstü bir enerji ve derinlik katıyor ve daha ilk sahneden itibaren izleyiciyi büyülüyor. Hiç şüphe yok ki, Kim Byung Chul'un varlığı tüm şovu yeni boyutlara taşıyor ve sıradan bir drama olabilecek bir şeyi gerçekten olağanüstü bir şeye dönüştürüyor.

Myung Se Bin dizide Choi Seung-Hi karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Kill Me, Heal Me, First Love Again,  Avengers Social Club,  Se Bin, dizilerinde izledim. Cha Jung Sook ilk aşkıdır.  Aynı zamanda Jun Sook ile ayno dönem tıp öğrencileridir.


Min Woo Hyuk dizide Roy Kim karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Love With Flaws dizlerinde izledim. Roy Kim Cha Jun Sook'un doktorudur. Karaciğeri kaynaklı yaşadığı sorunda ameliyat eden doktorudur. Dizideki en iyi karakterlerden biri.

Dizi sadece bu başarısıyla kalmadı. "Doctor Cha", son yayımlanan bölümü sayesinde JTBC tarihinde yayımlanan diziler arasında en yüksek reytingli 5. dizi oldu. Türk televizyonlarında ise Bahar dizisiyle ekranlara geliyor. Açıkçası iki diziyi izleyen biri olarak Bahar dizisi orjinal versiyonu ile yarışır.

Bu K-dramasının hit olmasının 4 nedeni:
  • Temiz bir nefes! Ortada çok fazla yoğun kurgulanmış K-draması varken (intikam, adaletsizlik, melodramlar, çok fazla şiddet ve aksiyon), izlenecek dramanın iyi bir dengesiyle, neşeli bir şeyler olması güzel.
  • Oyuncu kadrosu muhteşem! 
  • Olay örgüsü naif, basit, keyifli ve bir o kadar da büyüleyici! Soğuk bir günde sıcak bir kucaklaşma gibi.
  • Ve kraliçeyi de unutmayalım, Uhm Jung Hwa! O tek kelimeyle muhteşem.
Doctor Cha dizisini sevdim ve tipik Kore dizilerinden farklı. Eğlenceli, komik ve keyif veren bir diziydi. Seo In Ho'nun insanın nefret ettiren ama bazen sevdiren iyi bir karakter. Kim Byung Chul ise  dramatik komedi rolünü de mükemmel bir şekilde oynadı. Ayrıca Dr. Cha'nın iki ölüme yakın deneyimden geçen yolculuğunu ve sonunda istediği hayatı yaşayabilmesini, en sevdiği şeyi yaparak, doktor olmayı görmek de kesinlikle harikaydı. Elbette karakterini sevmiyoruz ama sarsıntıları ve pişmanlıkları yönetme konusunda gerçekten mükemmel bir iş çıkardı.

Aktörler arasındaki kimya elle tutulur düzeyde ve karakterler arasındaki dinamik hem iç açıcı hem de ilgi çekici. Her bölüm, duygusal derinlik, mizah ve gerilimin mükemmel bir dengesiyle ortaya çıkıyor ve izleyicileri koltuklarının kenarında tutuyor.

Birinin melek diğerinin şeytan sandalyesinde oturması
Güzel mizah :)

Çocukları ile olan bağına bayıldık

Ek olarak, her sahnenin özünü güzel bir şekilde yakalayan çarpıcı sinematografiyle bu dramanın prodüksiyon değeri birinci sınıftır. Film müziği hikayeyi mükemmel bir şekilde tamamlayarak izleme deneyimini daha da geliştiriyor.

Jung Seung Hwan "Breath" Park Min Hye "After This Night" Sondia "Shine Like a Star" Shinae An"A Day For Me" sevdiğim Ostlar oldu.

Albümü dinlemek için; TIKLA 🎵

Sonuç olarak Dr Cha, K-drama tutkunlarının kesinlikle izlemesi gereken bir dizi. İlham veren hikayesi, Kim Byung Chul'un dikkat çekici performansıyla birleşince diziyi tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Bu eğlenceli ve heyecan verici dizide eğlenmeye, etkilenmeye ve kendinizi tamamen kaptırmaya hazırlanın. Sunduğu inanılmaz yolculuğu kaçırmayın! 🌟

Dizi için puanım; 8,5/10

1 yorum:

  1. Bahar dizisinden sonra merak edip netflixten izledim. Bu diziyede bayıldım

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..