21 Mar 2024

Gyeongseong Creature / Kore Dizisi



Dizi, egemenlik ve insan haklarının ellerinden alındığı karanlık bir dönem olan 1945 baharında, en temel mutluluğu elde etmek için hayatlarını ortaya koymak zorunda kalan gençlerin hikayelerini anlatıyor. Açgözlülükten doğan bir yaratıkla karşı karşıya kalan bu gençler hayatta kalmak için sonuna kadar savaşır.

Gyeongseong Creature Konusu:

Jang Tae Sang zengin bir adamdır. Gyeongseong'daki Bukchon çevresindeki en çekici adam olarak biliniyor. Aynı zamanda bölge hakkında güvenilir bir bilgi kaynağıdır. Durumlara hızlı tepki verme yeteneği, keskin içgörü ve sosyallik gibi yetenekleri onu şu anki konumuna getirdi. Kısa süre sonra Yoon Chae Ok'la yakınlaşmaya başlar ve bu da onun bir kişi olarak önceliklerini yeniden değerlendirmesine yol açar. Yoon Chae Ok, todugun (kayıp insanları bulan kişi) olarak ünlüdür. Küçük bir çocukken babasıyla birlikte Mançurya ile Çin'in Şanghay kenti arasında seyahat etti. Hayatı kolay değildi ve o sırada nasıl hayatta kalacağını öğrendi. Silah atma, bıçak kullanma ve makine kullanma becerilerini geliştirdi. Annesi 10 yıl önce kaybolmuştu. Yoon Chae Ok, annesini bulmak için Gyeongseong'a gelir. Orada Jang Tae Sang'la ilişki kurar. Bir dizi gizemli kayıp vakasını takip ederler ve korkunç bir gerçekle karşılaşırlar. 

Gyeongseong Creature Karakterleri:


Park Seo Joon dizide, Golden Jade House'un sahibi Bukchon'lu zengin bir adam olan Jang Tae Sang karakterini canlandırıyor. Daha önce Dream High Season 2, A Witch's Love, Kill Me, Heal Me, She Was Pretty, Hwarang, Fight for My Way, What's Wrong With Secretary Kim, Itaewon Class dizilerinde izledim. Adalete ilgi duymaktan ziyade, hayatının şu anki gerçekliği onun için en önemli şeydir. Ancak hayatını tamamen değiştirecek bir kadınla karşılaştığında bir tehdit ortaya çıkar.

Han So Hee, kayıp insanları arayan Yun Chae Ok karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Abyss, Nevertheless dizilerinde izledim. Küçüklüğünden beri, Mançurya ve Şanghay arasında geçip giderken babasıyla birlikte nasıl hayatta kalacağını öğrenir. Korkunç durumlarla karşı karşıya kalır ve böylece, silahlar, bıçaklar ve her türlü makine ile çalışma konusunda yetenekli bir hale gelir.


Wi Ha Joon, Jang Tae Sang'ın en iyi arkadaşı olan Kwon Joon Taek rolünü canlandırıyor. Daha önce Goodbye Mr. Black, My Golden Life, Something in the Rain, Romance is a Bonus Book, 18 Again,  Squid Game, LLittle Women dizilerinde izledim. Zengin bir ailesi olmasına rağmen Japon yanlısı oldukları için onlara karşı düşmanlık hissetmektedir. Bağımsız bir asker olarak yaşamaktadır. Gwon Jun Taek, kayıp meslektaşını kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkan Jang Tae Sang'a katılır.


Bundan sonrası spolier içerir

Gyeongseong Creature, tarihsel incelikleri bir miktar fanteziyle beraber ortaya çıkan büyüleyici bir K-drama. Hikaye, gerilim, romantizm ve entrikadan oluşan, ustalıkla hazırlanmış bir senaryo. İzlerken ilk bölümden son bölüme kadar diken üstünde izlememize neden oldu. Studio Dragon, ünlü oyuncu kadrosunu bir araya getirerek iyi bir işe imza attı. Bazı klişelere rağmen "Gyeongseong Creature" hemen unutabileceğiniz sıradan bir K-drama değil.

Dizide yıldız oyuncu cok fazla. Fakat benim en çok dikkatimi çeken oyuncu Han So Hee oldu. Diğer izlediğim yapımlarına göre canlandırdığı Yun Chae Ok karakteriyle oldukça iyi iş çıkardı. Duygu geçişlerini yüzünden o kadar güzel yansıttı ki çoğu zaman izlerken çok etkilendim. Park Seo Joon zaten kendini kayıtlamış iyi aktörlerden biri. Fakat ikisinin uyumu bu dizide çok beğenmedim. Sanki bir şeyler zorlama olmuş gibiydi. Bu neden romantik sahnelerin az olması iyi oldu. Yoksa bireysel olarak her iki oyuncuda iyi iş çıkardılar.

Gyeongseong Creature Canavar  temalı dizilere iyi bir örnek. Buradaki canavar korkunç ve yenilmez bir karakter. Heyecan verici aksiyon sahneleri, gerilim ve korkuyu izlerken hissediyorsunuz. Özellikle başrollere gelecek olursak her biri mükemmel bir performans ortaya koydular. Japonların Güney Kore'yi işgal ettiğini ve Koreliler üzerinde korkunç tıbbi deneyler yaptığını anlamak duygusal olarak olarak Güney Kore toplu için oldukça zor. Bu, işgal güçlerinin “düşmanlarını” nasıl insanlıktan çıkardıklarını gösteren bir mercek gibi. 

Küçük bir araştırma; Japon İmparatorluk Ordusu'nun Kwantung Ordusu'nun 731. Birimi;

1932'den itibaren, Japon İmparatorluk Ordusu'nun Kwantung Ordusu'nun 731. Birimi Ishii Shiro'nun liderliği, kuzey Mançurya'daki kukla eyaleti Mançukuo'nun en büyük şehri olan Harbin'de konuşlanmıştı. Çoğunluğu bakteriyolog olan 3000'e yakın kişi burada yaşayan insanlar üzerinde deneyler yaptı. Orada hapsedilen ve işkence gören denekler ağırlıklı olarak Koreli ve Çinli sivillerin yanı sıra Sovyet savaş esirleriydi. Daha sonra Amerikalı savaş esirleri de dahil edilmiş.

Japon İmparatorluk Ordusu'nun Kwantung Ordusu'nun 731. Birimi, "Salgın Önleme ve Su Temini Dairesinin Ana Şubesi" olarak gizlenmişti. Aslında Harbin'deki Birim 731, yaşayan insanlar üzerinde yapılan en acımasız deneylerin sorumlusudur. Daha sonra Harbin'de geliştirilen biyolojik silahlar kullanılarak saha araştırması da yapıldı. Yalnızca bu araştırmaya dayanan kurbanların çoğu sivillerdi; savaş yıllarında on binlerce kişi bir araya geldi.

Daha sonraki Japon başbakanlarının ve Japon imparatorluk ailesinin tam desteğini alan Birim 731'in bu savaş suçlarının ana faillerinin, ABD'ye teslim ettikleri araştırma sonuçları karşılığında cezasız kalmışlar.

Geyeongseong'daki kurgusal Onseong Hastanesinde Birim 731'in bir kolu yoktu. Bu hayal ürünü.Gyeongseong'da da Onseong Hastanesi yoktu. Fakat; KDrama'nın ana ortamı, Gyeongsong'un (o zamanki Seul) renkli görünümü ve havasını temsil ediyor. Odak noktası Cumhuriyet'in eski Savunma Güvenlik Komuta Merkezi'nin mimarisidir. Saray ile Bukcho'nun eski kenti arasındaki alanda 1928 yılında Japonlar tarafından bir askeri hastane inşa edildi. "Gyeongseong Yaratığı"ndaki Onseong adlı Hastane kurgusaldır, ancak merkezde yer alan mimari aslında gerçek bir Japon ile ilgilidir. askeri hastane daha sonra aslında Cumhuriyet'in Savunma Güvenliği Komuta Merkezinin bir parçası haline geldi. Yaklaşık yirmi yıl öncesine kadar bu bölge, halka kapalı ve insanlar için kötü anılara sahip bir kentsel alandı; yalnızca sömürgeci yöneticilerin faaliyetleri değil, aynı zamanda burada halka karşı darbe düzenleyen kendi ordularının da faaliyetleriyle ilgili. 1970'ler. Ayrıca, birçok Güney Koreli burada (Güney Kore'nin diktatörlük rejiminin güvenlik görevlileri tarafından) işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldı. Yakın zamana kadar insan hakları bu duvarların ardında bilinmeyen bir kavramdı. Topluluk yıkılabilirdi ama halk binayı bir anıt olarak korumaya karar verdi. Tarihi tanık artık Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi'nin bir parçası. Böylece kanlı geçmişe olumlu bir şeyle karşı çıkılıyor: Modern sanatın hayal gücü ve duygusal gücü. Burada, KDrama "Gyeongsong Yaratığı" ile Japon sömürge yönetimiyle başlayan ve daha sonra Güney Kore hükümet yetkilileri tarafından sürdürülen, kanlı ve acı dolu bir geçmişe sahip bu askeri bölgenin karanlık geçmişi, sanatsal lisansla da yeniden hayat buluyor.

SUHO  "Forever" Baek A "Time" benim dikkatimi çeken şarkılarından oldu.

Albümü dinlemek için TIKLA

Gyeongseong Creature ikinci sezonu bu yıl içerisinde yayınlanacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..