30 Eyl 2013

Flowers Boy Next Door / Kore Dizisi



Bilindiği üzere bu dizi "Oh! Boy" serisinin üçüncüsüdür: Diğer ikisi ise; Flower Boy Ramyun Shop ve Shut Up Flower Boy Band. Açıkçası bu son diziyi izlerken diğerleri kadar eğlenmedim Dizinin konusu ile sıkıntım olmadı aksine sürekleyici fakat nedense ısınamadığım anlar olmadı değil.
Go Dok Mi lisede yaşadığı kötü olaylar neticesinde kendini eve kapamıştır. Dış dünya ile bağlantısını kesmiş, yaşadıklarından dolayı insanlardan korkar hale gelmiştir.Geçimini ise kitap editörlüğü olarak devam etmektedir. Kendini eve kapatan bu kızın tabi bazı uğraşları olacaktır. Mesela karşı binada ki komuşusuna platonik olarak aşık olmak gibi. Hiç bıkmadan hergün karşı camdan onu izler dururdu ta kiiii Enrique gelene kadar. Bir sabah Go Dok Mi'yi gözetlerken görür. Zaten hikayede bundan sonra eğlenceli bir hal alır.
İlk başlarda Enrique'nin o tavırları bana "bu nedir yaaa" dedirttirse de diziyi izlemeye devam ettiktçe gözümde nedense daha bir şirin ve sevimli gelmeye başladı. Yalnız şunu söylemekte fayda var kesinlikle duygusal sahnelerde ki performansı komik sahnelere göre daha güçlüydü. Go Dok Mi'yi ancak Enrique gibi farklı kişilikli biri kendine getirebildirdi nitekim öyle oldu. Enrique'den bahsetmek gerekirse kendisi önüne gelebilecek her konu için iyi niyetli ve asla olumlu bakmayan bir yapıya sahip. İspanyada yaşamasına rağmen Kore'ye hem oyununun tanıtımı hem de yayınlamak isteği kitabı için gelmiştir.
Park Shin Hye'nin bütün dizilerini izlemiş biri olarak bana göre Go Dok Mi karakteri ile kendi performansının altında bir oyunculuğu vardı. Kendisini pek kimse sevmese de benim sevdiğim kadın oyunculardan biri. Kendisinin bu dizide ki rolü ise;dizinin konusunda bahsettiğimiz gibi yaşadığı kötü olay sebebiyle dış dünya ile bağlantısını kesmiş, kendini güvende hissettiği tek yer evidir. Evinden karşı komşusunu gözetlerken Enrique'nin onu görmesiyle birbirlerine karşı ilk başlarda ön yargılı baksalar da sonrasında Enrique'ye bu kız farklı gelir ve neden eve kapandığını merak ettiğinden etrafında dolaşmaya başlar iyi ki de başlamış diyelim ondan sonra kızımız kendine geldi..
Go Dok Mi'nin bir de 402'de kalan komşuları vardır. JinRak hayalinde ki hikayeleri manga oluşturarak geçimini sağlayan oppalardan. Aslında zengin bir ailenin oğludur ismini cismini herşeyini değiştirmiştir tabi bunun için sebebleri vardır. Neyse Bu arkadaş Go Dok Mi'yi 2 sene boyunca izlemiştir ve uzaktan uzağa sevmiştir. Enrique gelene kadar bir sıkıntısı yoktu o gelince onu kaybedeceğini anlayınca harekete geçer ve ondan sonra oluşan olaylar silsilesi hem duygusal hem komik sahnelerle karşılacağınıza eminim :)
Dizinin en çok sevdiğim çiftlerinden biri ise; webtoon editörü kadının her hareketine güldüm. Özelikle gözlerinin altında morlukları falan güzel ayrıtınlar olmuştu. Jin Rak'ın onun yalnızlıktan kurtulması için verdiği tüyoları not alması falan harikaydı. 401'de ki çocukları yaşadığı aşk falan çok iyiydi ya. Aynı çantaları takmaları falan dizinin en çok güldüğüm anlarıydı heralde..
O değilde ; Go Dok Mi ve Enrique kelime oyunu ile birbirlerine sevdiklerini söylemelerinden sonra ki bu sahne dizinin en etkileyici anıydı benim açımdan..
Bir diğer yürekleri hop hop eden sahne ise; Flowers boy erkeklerinin  tarzının belli olduğu bu güzel sahne aman allahım dedim yani :D
Dizinin finali bana göre normal geldi daha doğrusu bir diğer Flowers boy dizileriyle aynı olduğundandır. Arada yıllar geçiyor genç adam geri dönüyor saç rengini siyaha boyuyor falan filan. İlk başlarda ısınamamış olsam da sonrasında kendini sevdirmeyi başardı bu güzel dizimiz :) 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..