11 Haz 2014

Biri Dizi Mi Dedi? Bölüm-9

ARROW

Öldüğü sanıldığı bi deniz kazasının ardından, uzun süre bir adada yalnız başına yaşayan milyarder playboy Oliver Queen adada geçirdiği süre boyunca olduğundan farklı bir adama dönüşmüştür. 5 yılın ardından evine dönen Oliver, dönüştüğü bu yeni Oliver'ı ailesine ve diğer insanlardan saklamaya çalışırken, geçmişte işlediği günahlardan arınmak adına suçlularla mücadele etmeye karar verir ve Arrow kişiliği ortaya çıkar.
Dizi 2012'nin Ekim ayında karşımıza çıktı. Açıkcası süper kahraman dizilerinin son zamanlarda pek tutmadığını ele alırsak o dönemler CW inat edip yıldız isimleri kadrosuna katarak büyük masraflar yapmıştır. Aslında Green Arrow karakteri ilk olarak Smallvile dizisinde karşımıza çıkmıştı. Sonrasında kendi dizisinde boy gösterdi tabi. Az çok tahmin edebileceğimiz bir intikam hikayesi odağında olan Arrow, ana konusunun yanısıra yan hikayeler ile de dikkat çekir. Ayrıca Oliver Queen karakterini canlandıran Stephen Amell adeta bu rol için biçilmiş kaftan. Kadronun geri kalanı fena değil. Fantastik hikayeler seviyorsanız, Arrow'u da seveceksiniz.

DA VINCI'S DEMONS

Leonardo Da Vinci'nin sır gibi saklanan gençliğinin konu alındığı dizinin yapımcılığını Batman ve Blade serilerinden tanıdığımız David S. Goyer üstlenirken, Tom Riley ve Loura Haddock başrollerde yer alıyor. Da Vinci'nin dehasının arkasındaki kahramanın hikayesini anlatan birinci sezonun ardından, ikinci sezonda konunun merkezi dehanın arkasındaki kötü ruhlar oluyor. 25 yaşında geleceği şekillendirmeye ve özgür kalmaya çalışan, insanüstü zekaya sahip olan Leonardo, tarihi yalnızca gerçekleri örtbas etmek için kullananlarla karşı silah olarak sadece zekasını kullandığı bir savaş başlatıyor. Tek başına mücadele verdiği bu savaşata aklını yitirmenin sınırlarına yaklaşırken gerçek ve yalan, geçmiş ve gelecek gibi olgular sarasında çelişkileri çözmeye uğraşıyor... Dizinin birinci sezonu 8 bölümden oluşurken ikinci sezonu 10 bölümden oluşmaktadır. İzlerken hevesinizi kursağınızda bırakacak kadar erken bitiyor. Dönem dizilerini sevenler için ideal.
LEVERAGE

Onlar 21. yüzyılın zenginden alıp fakire veren Robin Hood'ları. Her biri kendi alanında uzmanlaşmış kalifiye soygunculardan oluşan Leverage ekibi, akıllara durgunluk veren yöntemlerle kendini adaletini sağlıyor. A Takımı, Görevimiz Tehlike gibi klasikleşmiş dizi ve filmlerin mirasyedisi olarak tanılanabilecek dizide lider Nathan Ford'un başını çektiği ekipte üçkağıtçı Sophie Gina, tetikçi Eliot, Christian Kane, hırsız Parker ve hacker Alec ile birlikte acımasız kapitalist şirketlerden alıp hakkı yenen masumlara adalet dağıtıyor. Komplo teorileri, ajan hikayeleri, entrikalar kısacası aksiyon dizilerinin vaat ettiği her şey bu dizide yer alıyor.
Bu diziyi diğerlerinden ayıran şey zeka akmasıdır. Çok yorucu değildir fazla mesajı yoktur ama ultra mega komplike bir kurgusu vardır. Bu yönüyle de izleyicileri şaşırtır. O yüzden dikkatli izlemekte fayda var. Bu tür dizileri seven kitlenin kaçırmaması taraftarıyım..

1 yorum:

  1. Arrow <3 ben :D şurda bir sürü kişiyi bulurum arrow izliyen özelllikle mstarda :D

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..