20 Nis 2015

Two Weeks/ Kore Dizisi


Two Weeks 2013 yılında yayınlan Güney Kore dizilerinden. Konu hem dokunaklı hem macera dolu. Hayatının baharından sevdiği kadından ayrılmak zorunda kalan, yıllar sonra o kadından lösemi hastası çocuğu olduğunu öğrenen Jang Tae San'ın ibretlik kaçışını ele alıyor.  Bu tür dizileri yayınlandığı dönemde izlemek yerine final yaptıktan sonra izlemeyi tercih ederim. Malum; bölümlerin bittiği andan itibaren bir hafta beklemek zorunda kalırsınız. 
Lee Joon Gi; Dizinin ana karakteri Jang Tae San karakterini canlandırıyor. İlk izlediğim yapımı Arang and the Magistrate dizisi. Two Weeks ile kendisinin oyunculuğunu sevmemek mümkün değil. Jang Tae San; annesini küçük yaşta kaybetmiş, genç yaşta hayatın zorluklarıyla karşılaşmış bir karakter. Bir gün işlemediği bir suçla ile itham edilir. İki hafta boyunca kaçak olarak yaşamak zorunda kalan şanssız bir adamdır. Jang Tae San'ın, dünya da en sevdiği kişinin hayatını kurtarmak ve suçsuzluğunu ispatlamak için sadece iki haftası vardır.. Lee Joon Gi'nin oyunculuğuna laf yok. Özellikle "baba" karakterinin hakkını verdiğini düşünüyorum. Güney Kore dizi sektörü oldukça geniş fakat iyi oyuncular ender. Two Weeks dizisiyle görüyoruz ki Lee Joon Gi rolünün hakkını sonuna kadar verdi.
Park Ha Sun; Dizide Jang Tae San'ın ilk ve son aşkı, kızının annesi Seo In Hye karakterini canlandırıyor. Park Ha Sun'u daha önce Three Days ve şu sıralar izlediğim Temptation dizisinden tanımaktayız. Seo In Hye'nin kızının hastalığından dolayı yüzüne bile bakmayacağı eski sevgilisi Jang Tae San'dan yardım istemesi dizinin başlangıç noktası oluyor. Olaylar bir süre sonra karmaşık bir hal alacaktır. Park Ha Sun'un kadar izlediğim yapımlarını da göz önünde bulundurursak oyunculuğunu vasatın üstünde buluyorum. In Hye karakterinin içine giremediği gözden kaçmıyor. Kızı hasta olan bir anneyi canlandıran bir oyuncu o  duyguyu hissettirmeli diye düşünüyorum.
Lee Chae Mi; Seo Soo Jin karakterini canlandırdı. Daha önce Golden Rainbow, Lovers Of Music, It's Ok, That's Love, The Night Watchman, Age Ending İn Nine Boy dizilerinde rol aldı. Bu ufaklık, küçük boyuna rağmen büyük oyunculuk sergiledi. O bitmek bilmeyen gülüşüyle ekrana kitledi. Kiminle karşılıklı oynadıysa üst seviyede oyunculuk sergiledi. Çocuk oyuncular arasında geleceği parlak olanlardan. 
Lee Joon Gi-Lee Chae Mi; baba-kız rollerinin hakkını verdiler.  Jang Tae San'nın kızını yaşatabilmek için döktüğü gözyaşı, çektiği sıkıntı, verdiği mücadelede tek dayanağı kızın hayaliydi.
Dizinin ana karakterleri kadar, yardımcı karakterlerde kendinden söz ettiriyor. Dizide savcı Park Jae Kyung rolünde izlediğimiz, Kim So Yeon'un aksiyon-macera türlerinde başarısını IRIS serisini izleyenler hatırlar. Two Weeks dizisinde ki savcı rolü onun için biçilmiş kaftan. Fakat romantik-komedi türünde ki başarısını da göz ardı etmemek lazım. Bakınız: I Need Romance 3. Savcı Park Jae Kyung'un tek bir amacı vardır. Babasının ölümüne sebep olduğunu düşündüğü  kişilerden adaletin önünde intikam almaktır. 
Seo In Hye'nin nişanlısı dedektif Im Seung Wo karakterini, Ryu Soo Young canlandırıyor. Two Weeks, karakterleri arasında en çaresiz, en suçsuzu. Seo Soo Jin'in sağlığına kavuşması ve sevdiği kadınla mutlu, mesut yaşamaktır. Kim Chae Mi küçük yaşına rağmen sergilediği dev oyunculukla, Ryu Soo Young'un tecrübesi bir araya geldiğinde ortaya çıkacak işi siz düşünün.. 

16 bölümden oluşan dizinin yönetmen koltuğunda Son Hyun Suk ve Choi Jun Kyung yer alırken, senaryosunu  So Hyun Kyung yapmıştır.. 
Dizinin senaryosunu başarılı buldum. İlk bölümde başlayan heyecanı son bölüme kadar hissediyorsunuz. "Acaba bundan sonra ne olacak?" sorusunu olay örgüsü çözülene kadar bir kaç defa kendinize soracaksınız. İyiler ve kötüler arasında ki savaşın karşılıklı ataklarıyla, heyecanı üst noktaya hissedeceksiniz. Bir çok dizide olduğu gibi mantık hatalarına rastlıyoruz. Fakat, senaryoda ki gel gitler sayesinde göz ardı edilebiliyor. Senarist aksiyon ve duygusal öğeleri birbirinden bağımsız bir o kadar dozunda kullandığından dolayı seyir zevki yerinde bir yapım ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Ayrıca senaryo da geçmiş ile gelecek arasında ki bağıntıyı dozunda bırakmış senarist.
Oyuncuların birbirleriyle uyumunu sevdim.  Chae Mi'nin başrol oyuncularıyla olan uyumunu en iyisiydi. Benim dizi hakkında olumsuz tek düşüncem Park Ha Sun'un yapay oyunculuğu oldu. Bunun dışında senaryo dozundaydı.

"Nell Run" Lee Bo Kyung "Heart Hit", Yoo Seung Woo "The Day You Come", Ahn Ye Seul "Love Leaves" şarkıları dizinin dikkat çeken şarkıları.Bir babanın kızının geleceği için kendi adını temize çıkarmak ve onun yaşaması için verdiği mücadeleyi izlemek isteyenler için ideal yapım.

4 yorum:

  1. Mstardaki çiftimde bu diziyi izliyordu burda görünce şaşırdım :D

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel yazı olmuş. Junk Ki'nin kendini temize çıkarmak için verdiği çaba çok güzeldi. Hele kızıyla konuşmaları, hep ağladım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ezgi :)
      Evet. Çok duygusal sahnelerdi. Ben hastanede birbirleriyle konuştukları anda çok üzülmüştüm.

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..