22 Eki 2019

Knowing Brother / Eğlence Programı



Güney Kore eğlence sektörü açısından bulunmaz bir nimet. Bir tek dizi ve filmleriyle değil, eğlence programlarıyla da kendinden söz ettiriyor. Strong Heart, Star King, Running Man, Abnormal Summit gibi programlarla dünya çapında izleyiyici beraber  yılından bu yana yayında olan eğlence programı.
Kang Ho Dong; Modası geçmiş komedi anlayışı ile bilinen en eski ve en güçlü üyesi.  Komedyen deyince ilk akla gelen isim.  Mesleki kariyeri boyunca pek çok ödül almayı başarmış, son derece süslü, eski bir Ssireum sporcusudur. Sınıfın merkez üyesidir. Programdaki diğer üyeler, onu  "Ulusun MC'si Yoo Jae Suk" olması nedeniyle arkadaşça rekabetiyle uğraşırlar. Heechul onun sürekli Gangwon-do lehçesini düzeltmek zorunda kaldığında onunla  alay ediyor.



Lee Soo Geun;  Kang Ho Dong'un sağ adamı ve programın sınıf palyaçosu olarak bilinir. Sınıfa yeni gelen öğrencilerin giriş başvurusunu okumaktan sorumludur. Grup üyeleri dahil konuk olan diğer her öğrenci onun birkaç yıl önce kumar skandalı yüzünden işinden istifa etmesini yüzüne vuruyorlar. sınıfın en komik üyelerinden biri. Yaptığı esprileriyle kendisinin ne kadar hazır cevap olduğunu söyleyebilirim. Bunu bir tek kelimeleriyle değil davranışlarıyla da tamamlıyor. 



Kim Young Chul; Infinite Challenge programını bilenler onu yakından tanır. Karakteri eşsiz ve akıcı İngilizcesiyle biliniyor. Gerçek hayatta çok eğlendirici olmasına rağmen sınıfta tatsız bir kişi. Ayrıca %5 izlenme notunu geçtiğinde programdan ayrılma sözüyle biliniyor. Daha sonra İngilizce konuşan konuklar tarafından yalnızca yabancı misafirlerle ve kamuoyu ile tanınmış insanlarla takılmalarıyla dalga geçiliyor. 




Seo Jang Hoon, Kore Basketbol Liginin eski bir merkezidir. Basketbol oyuncusu olunca 2.07 metre boyunda. Serveti, uzun boyu, boşanması en çok alay konusu olanlar. Programın içinde  "Beni Tahmin Et" oyunun son tahminlerinde oldukça iyi. Ve o soruları tahmin ederken genellikle odanın diğer köşesindeki yüksek kameraya doğru yürür. Onun vazgeçilmez hareketi. Onun lakapları arasında Onursal Boşanma Büyükelçisi, Yerleşim uzmanı, elektrik direği gibi şeylerdir. Özellikle Heechul ve Kang Ho Dong'un dilinden kurtulamıyor :)







Lee Sang Min Hip-hop ve dans müziği üzerine uzmanlaşmış başarılı bir şarkı yazarı ve plak yapımcısıydı ve kaslı bir vücudu vardı çünkü 22 kilo vermeyi başardı. Genellikle boşanma durumu ve finansal borcundan dolayı dalga geçiliyor. Yaptığı bu hatadan dolayı, genç idollere dürüst tavsiyeler veriyor. 2018'de nihayet borçlarını ödedikten sonra, 13 yıldan beri ilk kez düşük limitli bir kredi kartı için başvuruda bulundu ve kredi notu 10. sınıftan itibaren Iced Americano'yu diğer üyeler için satın aldı :)

Kim Heecul; Super Junior üyesidir. Heechul'un en büyük özellik hazır cevap, net ve açık yorumları. Grubun en çılgın üyesidir. Super Junior grubunu yakından tanıyanlar onların 2006 yılında trafik kazası geçirdiğini bilir. Ölümden döndükler bu sebeple belinde sıkıntılı. Hep bacağını ovuşturarak sınıfa girer. Ayrıca sigara içmekte olan sigara karşıtı elçisi olarak da biliniyor. Super Junior grup olarak iki kere konuk oldu. İkisinden de transfer öğrenci olarak sınıfa katıldı. Tabi gruptaki üyeler ara ara konuk olarakta geldiler. Heecghul'ün en büyük özelliklerinden biri 90'lar dahil şu zaman kadar bir çok şarkıyı ezbere biliyor. Danslarını da kendince yapıyor.


Min Kyung Hoon;  Buzz grubunun üyesi aynı zaman şarkıcı. Heechul ile beraber Universe Cowards grubu var. Üyeler arasındaki en genç üye. Bazen Jang hoon'un oğlu olarak anılır ve olgun yorumlarıyla, düşünceleriyle bilinir.  Kang Ho Dong'a olan asi tavırlarıyla bilinir. Onu programlar dışında evinden çıkmayan biri olarak bilinir. İlkokuldan beri dövüş sanatlarında çalıştığı için üyelerin en çevik üyesi. Güzel konuklar gelince kulaklarının kızarmasıyla meşhur. Onun verdiği cevaplar hiç beklenmedik türden oluyor.



Knowing Brother programında format olarak değişmeyen iki oyun var. Bunlardan biri "Giriş başvurusu" bir diğer "Tahmin Et".  Giriş Başvurusu ; Gelen transfer öğrencilerin başvuru formu Lee Soo Geun okuyor. Diğer kalan üyeler bunlardan hakkında yorum yapıyor. Gelen transfer oyuncu hangi üyenin yanında oturmak istediğini yazıyor. Bu başvuru formunda güçlü ve zayıf olduklarını yönlerini yazabiliyor. Hakkımda Tahmin et; gelen trasnfer oyuncuların bir kaç soru hazırladıkları bölüm. Soruların bazılarını halka açıklanmamış özel sorular olabiliyor. Gelen transfer öğrenciler dahil diğer üyelerle birlikte bu soruları tahmin etmeye çalışıyor. Bu bölümün ortalama kazananı Seo Jang Hoon oluyor. Bu bölümde enteresan ve komik cevapları Heechul ve Min Kyung Hoon yapıyor. Konuk olan idol grupları 5'ten fazla ise isim etiketlerinin üstü örtülüyor ve onları bilmeye çalışıyorlar. Bu bölüm olunca Heechul bu soru okuyup, modaratörlük yapıyor.

SHINee grubu. Jonghyun vefatından önce grup olarak yer aldıkları  program. 
Benim o zamanda şimdide izlediğimde en çok keyif aldığım bölümlerden biriydi.
2016 yılında yayınlandı. Ve 50. bölümde izleyebilirsiniz.
2018 yılında Key ve Minho 132. bölümdee tekrardan konuk oldu.  

2017 yılında 94.bölümde BTS konuk oldu. Bilindiği üzere BTS uzun zamandır çok fazla eğlence programlarında yer almıyor.  Knowing Bros'ta ki bölümü eğlenceli bölümden biriydi.

EXO iki kez konuk oldu.  2017 yılında 85. bölüm ve 2018 yılında 159. bölüm. Ben her iki bölümü de izlemenizi tavsiye ederim.


İkinci Dönem diye geçen bölümde; misafirlerin kendi etkinlikleri hakkında önerilerde bulunuyor. Bu bazen danışmanlık bazende spor etkinlikleri olabiliyor. Let's Play; transfer öğrencileri neyde kendine güveniyorsa o konuda üyelere meydan okuduğu oyun. 
Üç Hayır; Konsept Yok, Temel Yok, Senaryo Yok. Burada her hangi bir diyalog yok herkes komedi zamanlamalarına güvenebilirler. Müzik Sınıfı (Songstagram); transfer öğrencilerin oluşturduğu şarkı listeleri hakkında tahminde bulunmasıyla igili. Çıkış tarihi, özellikleri veya "Jonghyun's oyunu" gibi ipuçları yer almaktadır.  SHINee grubundan Jonghyun tarafından  oluşturuldu. Başlangıçtaki nota üyelere yardım etmek için kullanılır. Bu bölümlerin net en iyisi Heechul! Lee Sang Min Time;  türünüzü seçin adı verilen ve transfer öğrencilerin genellikle kadınların Lee partn-min tarafından üyelerden herhangi birini ideal partnerleri olarak seçtiği kısa bir bölümdür. E
Dancestagram; 57.bölümde AOA Chanmi tarafından oluşturuldu. Aancak Psy ile ilgili bir bölümde PD'nin bir şarkının başlangıç notasını çaldığı ve unvanı, şarkı sözlerini ve dans hareketini tahmin etmeleri gereken bir bölüm haline geldi.

99 Saniyede Takım Çalışması Yarışması - programda idol grupları gibi çok sayıda insanın konuk olduğu zamanlarda işlenen bölüm. Her bölüm oynanacak oyun değişir fakat değişmen 99 saniye içinde tamamlamaları gerekmesi. Bir takıma zamanında zamanında tamamlamayı başarırsa, diğer takıma daha iyi bir zaman kaydı hazırlama şansı verilir. Klasik Kültür Sınıfı ; bu bölüm tamamen unutulmuş pop kültür referansları ile ilgilidir.
Imagination Time; yarışmacı arkasını döner karşısında ki kişi gördüğü kelimeyi anlatmaya çalışır. Bizim sessiz sinema tarzı gibi düşünün. Bir farkı bunu dudak hareketiyle yapar karşısındaki kişi onu tahmin etmeye çalışır. Hayal Etme Zamanı; Güney Dramalarında etkileyici sahnesi tahmin edilir ve canlandırma yapılır. 

Öğle yemeğini bilmek; Üyeler ve konuklar, soracakları soruyu tahmin edilmesidir. Fakat bir farklı soracakları soruyu kaç kişi doğru cevaplandıracağını da bilmek zorundadır. Takım oyunudur.  Tahmin edilirse o günkü menüye ait yemekleri kazanma hakkına sahip oluyorlar. 183. bölüm: Örneğin: Bu soruyu sadece 4 kişi doğru cevaplayabilir diyor. Norveçli Ressam Edvard Munch tarafından boyanan ünlü resmin adı neydi  gibi bir sorunun ardından Jeon So Mi İngilizce isminin ( The Scream ) bir çevirisi ile cevap verdiğinden sayıda tutunca doğru bilindi. Benim en çok keyif aldığım bölümlerden biriydi.
IU ve Lee Joon Gi 2018 yılında 150. bölüme konuk oldu.

İzlemekten en çok keyif aldığım bölümlerden biri BTOB çocuklar oldu.  2017 yılında yayınlanan74. bölüme konuk oldular.
2018 yılında Hwangbo x Hyoyeon x Hwasa x Dayoung Girl katıldıkları 128. bölümüde tavsiye ederim.
Bunlar gibi 200'den fazla bölüm var. Hepsini izledim aralarında sıkıldığım tek bir bölüm bile olmadı. 
Umarım izlerken keyif alacağınız bir program olur.

4 yorum:

  1. Son yılların en güzel programı, ellerine sağlık🥰

    YanıtlaSil
  2. Bu yazıyı okuduktan uzun bir süre sonra programı netflixte görmemle birlikte aklıma bu yazı gelmişti gerçekten bayılarak izlediğim bir program ama maalesef 2021 sezonunun devamını kaldırdılar ve hiçbir yerde bulamıyorum izlemeye devam edebileceğim bir sayfa varsa rica etsem linkini paylaşabilir misin? Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asyatürk sayfası yeni bölümleri paylaşıyor genelde :)

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..