18 Eki 2019

Strongest Deliveryman / Kore Dizisi


KBS2 kanalında 2017 yılında yayınlamış dizidir. 2 sene önce izleyip şimdi yazıyor olmakta bir başarı :) Taslaklarda durup bir türlü yazamadığım diziydi. Go Kyung Pyo askere gitmeden önce yayınlanmıştı. Konusu; dizi, geçimini sağlayabilmek için yemek teslimatı yapan işçi sınıfındaki insanların hayatlarını ve aşk hikâyesini anlatmaktadır. 

Go Kyung Pyo dizide usta bir teslimatçı olan Choi Gang-Soo karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Flower Boy Next DoorCantabile Tomorrow, Reply 1988, Jealousy Incarnate, Chicago Typewriter  dizilerinde izledim. Sonunda Kyung Pyo bu diziyle ilk başrolü almıştı. Buradaki rolünde o, sokak kuryesi olarak çalışmaktadır. Fakat gittiği işlerde de barınmayan biz kız. Bazı nedenlerden dolayı Le Dan A'nın çalıştığı yerde teslimatçı olarak çalışmaya başlar. O ve Dan A arasında romantik bir ilişki gelişir.

Chae Soo Bin dizide bir teslimatçı olan Lee Dan A karakterini canlandırmaktadır. Daha önce Spy, Cheer Up!Love in the MoonlightShopping King Louis, Rebel: Thief Who Stole the People, I'm Not a Robot, Where Stars Land dizilerinde izledim. Dan A, tüm zorluklara rağmen pes etmeyen bir karakter. Fakat bir o kadar herkesle baş edebilen bir kız. Kavgaysa kavga tartışmaysa tartışma olan yerlerden kaçmayan bir karakter.
Kim Sun Ho dizide ikinci nesil bir aile şirketinin mirasçısı olan Oh Jin Gyu karakterini canlandırmaktadır. Onu izlediğim diziler 100 Days My Prince, Feel Good To Die, Welcome to Waikiki 2 dizileri oldu. O zengin bir ailenin oğludur.  Aynı zamanda ailesi tarafından bir kenara itildiğinden bu yana gecelerin adamı olarak hayatını savurgan bir şekilde yaşamaktadır. Hayatını bu şekilde yaşarken karşısına çıkacak insanlar sayesinde hayatı değişecek.alksdjaskldjaskldjaskljdaskldjaskldjaskldjsalkdjaskldjsad
Go Won Hee 23 yaşındaki zengin bir aileye sahip olan Lee Ji Yoon karakterini canlandırmaktadır.  Welcome to Waikiki, Your House Helper, Perfume, The Time We Were Not In Love  dizileri oldu. Onu izlediğim yapımlar; O, ünlü bir gıda firma sahibinin tek çocuğudur. Onun karakteri, yaşına göre olgunlaşmamış, neşeli ve güler yüzlü birisidir. Bir gün, ailesine karşı isyan bayrağını çeken Ji Yoon evi terk eder. Bu süreçte Gang Soo’ya aşık olur ve işçi sınıfının bir parçası olmaya çalışır.

Çok tatlişsiniz


Senarist kızımız için Jin Kyu için daha aktif sahneler yazsaydı eğer bir ikinci erkek sendromu yaşayabilirdik. Neyse ki  güzel iki çift izlettirdi. Başrol karakterlerimizin uyumu güzeldi. Fakat ikinci çiftimizin uyumunu izlemesi çok keyifliydi. 
Kim Kyung Nam; önceden izlemişim bu diziyle dikkatimi çekti. Seni başrolde görmek istiyorum. Where Stars Land, About Time, Come and Hug Me, Prison Playbook, Defendant, Hello, My Twenties! Gabdong, the Memories of Murder, Faith dizilerinde izledim.

Her bir oyuncu kendi alanında sonradan yürüdü gitti. Hatta yan karakterler başrol falan aldı, güzeldi. Bununla birlikte başrol çiftimiz iyi hoştu da ben ikinci çifte bayıldım. Onların sahneleri izlerken keyif aldım. Fakat senaryoda gelgit çok fazlaydı. Yani bir bölüm güzelken diğer bölümde veya sahnelerde sıkılabiliyorsun. Bu benim için böyle oldu. Fakat diziyi çok beğenen bir kesimde yok değil.

Romantik komedi ama aşırıya kaçan sahneleri yok. Kendi halinde ortalama bir yapım. Dizinin vermek istediği ana mesajı sevdim. Her şeye rağmen pes etme. Hepsinin birer kini, umutsuzluğu, dış dünyaya olan kızgınlığı vardı.  Hep bir olay yaşadığımızda kendimiz dışında herkesi suçlar, şikayet ederiz. Bu dizinin sonunda her karakter alması gerekeni aldı. 

Dizinin müzikleri Go Kyung Pyo "La La La" Jang Jae In "Must Have" VANTA "Youth Comic" The Barberettes "It's Magical" Na Yoon Kwon "End of The Day" Kisum & Kim Chaewon (April) "I Need You" Chae Soo Bin "Way To You" Sohyang "Home"  Merryround "Look At Me" Shin Jae "Can You Hear Me Now" şarkıları oldu.

Diziden büyük beklentileriniz olmasın. Ne çok iyi ne çok kötü ortalama seviyede. Şimdiden iyi seyirler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..